Ülésezett a Stratégiai és Fejlesztési Bizottság - bemutatta tevékenységét a Prosperis Alba

Aktuális ülését tartotta csütörtökön Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Stratégiai és Fejlesztési Bizottsága. A testület tárgyalta többek között a pénteken a Közgyűlés elé kerülő javaslatot a 2020. évi költségvetésről, valamint szó volt a Prosperis Alba Kutatóközpont tevékenységéről és feladatairól, melyekről Csanády László ügyvezető tájékoztatta a bizottságot.
2020.02.13. 16:06 |

A Stratégiai és Fejlesztési Bizottság számos fontos feladatkört lát el: figyelemmel kíséri a jelen és a jövő technikai vívmányainak – például a robotika és az információtechnológiai fejlesztések – megjelenítését a város stratégiai terveiben, koncepcióiban, különös tekintettel a helyi felsőoktatásra.

Ugyancsak figyelemmel kíséri a különféle településfejlesztési tervek, koncepció megvalósulását, illetve véleményezi a szakterületét érintő – a település- és területfejlesztéssel, a városrendezéssel, a településüzemeltetéssel, a vagyongazdálkodással, a közbiztonsági ügyekkel, a környezet- és természetvédelemmel, illetve az informatikával – kapcsolatos közgyűlési előterjesztéseket. A bizottság kapcsolatot tart a feladatköréhez tartozó társadalmi, gazdasági szervezetekkel, a köznevelési és felsőoktatási intézményekkel, és javaslatot tehet egyes önkormányzati kitüntetések, díjak adományozására.


„A Stratégiai és Fejlesztési Bizottság egy új típusú testület. Minden olyan fejlesztés, projekt, stratégia és koncepció a Bizottság elé kerül, amely közép- és hosszú távon meghatározza városunk életét. A szakértők megtárgyalják a javaslatokat, melyek aztán a Közgyűlés elé kerülnek.” – fogalmazott Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a testület elnöke. Hozzátette, a Prosperis Alba Kutatóközpont közel áll a tevékenységükhöz, hiszen ez a cég biztosítja azokat a kutatásokat és szervezőmunkát, melyek a fejlesztésekhez is szükségesek, felhasználhatóak.

A Bizottság ülésén Csanády László ügyvezető mutatta be a Kutatóközpont tevékenységét.

„Nagyon úttörőnek érezzük a munkánkat, országos szinten sem találtunk olyan céget, amely hozzánk hasonló jelleggel foglalkozna a világ átalakulásával, átformálódásával. Amit fontosnak tartunk, az két idősík, vagyis a városunk ezerérves múltja és a jövője. E kettő között szeretnénk hidat képezni, hogy a mában meghozott döntéseket a jövőben tudjuk vállalni. Viszont ezeket a döntéseket úgy tudjuk jól meghozni, ha kellő információ birtokában vagyunk, és kellően körültekintően gondolkodunk.”

Csanády László bemutatta a cég megalapítását, szervezeti felépítését, irány- és feladatszabását, kutató- és közösségépítő tevékenységét, illetve 2020-as üzleti tervét. Egy Goethe-idézetre utalva azzal zárta felszólalását: fontos, hogy a szürke elméletekből mindent zölddé tudjunk varázsolni.

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2