Ülésezett a Stratégiai és Fejlesztési Bizottság - bemutatta tevékenységét a Prosperis Alba

Aktuális ülését tartotta csütörtökön Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Stratégiai és Fejlesztési Bizottsága. A testület tárgyalta többek között a pénteken a Közgyűlés elé kerülő javaslatot a 2020. évi költségvetésről, valamint szó volt a Prosperis Alba Kutatóközpont tevékenységéről és feladatairól, melyekről Csanády László ügyvezető tájékoztatta a bizottságot.
2020.02.13. 16:06 |

A Stratégiai és Fejlesztési Bizottság számos fontos feladatkört lát el: figyelemmel kíséri a jelen és a jövő technikai vívmányainak – például a robotika és az információtechnológiai fejlesztések – megjelenítését a város stratégiai terveiben, koncepcióiban, különös tekintettel a helyi felsőoktatásra.

Ugyancsak figyelemmel kíséri a különféle településfejlesztési tervek, koncepció megvalósulását, illetve véleményezi a szakterületét érintő – a település- és területfejlesztéssel, a városrendezéssel, a településüzemeltetéssel, a vagyongazdálkodással, a közbiztonsági ügyekkel, a környezet- és természetvédelemmel, illetve az informatikával – kapcsolatos közgyűlési előterjesztéseket. A bizottság kapcsolatot tart a feladatköréhez tartozó társadalmi, gazdasági szervezetekkel, a köznevelési és felsőoktatási intézményekkel, és javaslatot tehet egyes önkormányzati kitüntetések, díjak adományozására.


„A Stratégiai és Fejlesztési Bizottság egy új típusú testület. Minden olyan fejlesztés, projekt, stratégia és koncepció a Bizottság elé kerül, amely közép- és hosszú távon meghatározza városunk életét. A szakértők megtárgyalják a javaslatokat, melyek aztán a Közgyűlés elé kerülnek.” – fogalmazott Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a testület elnöke. Hozzátette, a Prosperis Alba Kutatóközpont közel áll a tevékenységükhöz, hiszen ez a cég biztosítja azokat a kutatásokat és szervezőmunkát, melyek a fejlesztésekhez is szükségesek, felhasználhatóak.

A Bizottság ülésén Csanády László ügyvezető mutatta be a Kutatóközpont tevékenységét.

„Nagyon úttörőnek érezzük a munkánkat, országos szinten sem találtunk olyan céget, amely hozzánk hasonló jelleggel foglalkozna a világ átalakulásával, átformálódásával. Amit fontosnak tartunk, az két idősík, vagyis a városunk ezerérves múltja és a jövője. E kettő között szeretnénk hidat képezni, hogy a mában meghozott döntéseket a jövőben tudjuk vállalni. Viszont ezeket a döntéseket úgy tudjuk jól meghozni, ha kellő információ birtokában vagyunk, és kellően körültekintően gondolkodunk.”

Csanády László bemutatta a cég megalapítását, szervezeti felépítését, irány- és feladatszabását, kutató- és közösségépítő tevékenységét, illetve 2020-as üzleti tervét. Egy Goethe-idézetre utalva azzal zárta felszólalását: fontos, hogy a szürke elméletekből mindent zölddé tudjunk varázsolni.

Közélet

 1. Önismeret a mindennapokban - Tóth Tamás esperes-plébános elmélkedése Kisfaludon

  Február 20-án, csütörtökön 17 órától várják az érdeklődőket Tóth Tamás, esperes-plébános „Az önismeret fontossága a mindennapokban” című útkereső elmélkedésére a Kisfaludi Közösségi Házba. (Könyves Kálmán u. 10.) A belépés díjtalan.

  2020.02.18.
 2. Applikációval segítenek az autizmussal élőknek

  Hamarosan mobil applikáció, és a hozzátartozó internet alapú szolgáltatás is segíti az autista gyermekek és felnőttek mindennapi életvitelét. Egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően az az autizmussal élők, családtagjaik, és az őket segítő szakemberek könnyedén és közösen állíthatják össze a felhasználó számára szükséges segítséget.

  2020.02.17.
 3. Maroshegyen szerveznek egészségnapot február 22-én

  Állapotfelméréssel és különféle egészségügyi szűrésekkel várják az érdeklődőket február 22-én, szombaton a Maroshegyi egészségnapon. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűségmérés és boka-kar-index meghatározása is lesz.

  2020.02.17.
 4. Idén is lehet igényelni a 65 év felettieknek járó támogatást

  Székesfehérvár 2020-ban is folytatja 65 év felettieknek járó támogatás programját, amelynek fedezete szerepel a városi költségvetésben. 2019-ben 21,6 ezer személy volt jogosult a támogatásra: a Polgármesteri Hivatalhoz benyújtott 19.948 fő kérelmezőből összesen 19.346-an voltak jogosultak az ellátásra és kapták meg az 5000 forintos juttatást. A támogatás igényléséhez a formanyomtatványt ITT töltheti le!

  2020.02.17.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek