Újraválasztotta elnökének Radetzky Jenőt a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Lezárult a tisztújítás a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál: 4 tagozati ülésen összesen 111 küldött megválasztására került sor, majd a gazdasági önkormányzat küldöttei ismét Radetzky Jenőt választották négy évre a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.
2020.09.17. 13:24 |

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újonnan választott elnöksége 13 fős,  elnöke Radetzky Jenő,  az Albatrade Kft ügyvezetője,  általános alelnöke Belegrai Péter, a MOTE Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A kamara további négy alelnökének Puska Józsefet, az Eudeal Plusz Kft ügyvezetőjét, Vértes Tibort, az Agárdi Ínyenc Kft. ügyvezető igazgatóját, Szabó Zsuzsannát, az Érted Oktatási Nonprofit Kft. képviselőjét és Sárvári Józsefet, a Sárvári Asztalosipari Kft. ügyvezetőjét választották a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. 

Elnökségi tag lett dr. Karsai Béla, a Karsai Holding Zrt. elnöke,  dr. Vári Kovács József, a Hat Faktor Kft. ügyvezetője, Gotthárd Imre, a Giga 2003 Kft. ügyvezetője, Hunorfi István, az Inter-Nett 2000 Kft. ügyvezetője, Madarász Viktor, a KORONA Zrt. kereskedelmi igazgatója, Minárovits János, az ALBACOMP RI Kft. ügyvezetője, valamint Möllmann Günterné, a Fogadó az Öreg Préshez Kft. ügyvezetője is.

A tisztújítás keretében 8 országos küldöttet delegáltak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldött testületébe: Belegrai Pétert, Puska Józsefet, Radetzky Jenőt, Sárvári Józsefet, Szabó Zsuzsannát, Tóth Istvánt, Dr. Vári Kovács Józsefet és Vértes Tibort.

Szeptember 2-án és 3-án zajlott a négy tagozat, az Ipari, a Kereskedelmi, a Szolgáltató és a Kézműves Tagozat küldöttjelölő és választó ülése, ahol a törvényi és alapszabályi előírásoknak megfelelően megválasztották a kamara küldötteit. Az FMKIK Alapszabálya szerint, kamarai gazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervének a mandátuma mindösszesen 120 fő, amelyből 111 küldötti mandátum lett betöltve.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020. évi választása a törvényi és a kamara Alapszabálya előírásainak megfelelően zajlott. A Választási Bizottság a választási folyamat tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a következő négy évben is eredményesen fogja előmozdítani a megye gazdasága fejlődését és szerveződését.

Az FMKIK küldött testülete a www.fmkik.hu honlapon megtekinthető.

Gazdaság

 1. A jövő és a jelen digitális oktatásába engedett betekintést a ROBOTEXPÓ

  A jövő oktatásába, a digitális technológia nyújtotta lehetőségekbe engedett széleskörű betekintést a ROBOTEXPÓ, melyet az Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ szervezett meg csütörtökön a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban. Az egész napos rendezvény témái között szerepelt például az Alba Innovár gazdaságfejlesztő képzési programja és a Digitális Tanterem program is.

  2020.10.29.
 2. Újabb támogatás az Alba Regia Műszaki Karnak a korszerű oktatásért

  Mintegy 9 millió forintos adománnyal segíti a Howmet Aerospace Alapítvány az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának munkáját. A támogatás célja, hogy a legkorszerűbb technológiát vásárolja meg az egyetem a hallgatók oktatásához: többek között új laboratóriumi hardvereket szereznek be.

  2020.10.28.
 3. Webináriumot rendeznek a vállalkozóknak az online adatszolgáltatásról

  Az online számlázás 2021-ben válik teljessé, a magánszemélyek részére is kell számlát kiállítani, s ekkor már minden számlát lát majd az adóhivatal. Ha online pénztárgépe van egy cégnek, az automatikusan adatot szolgáltat a NAV felé. Az online pénztárgép mellé, kötelező lesz a banki terminál.

  2020.10.28.
 4. Digitális érzékenyítés a DENSO-nál az Alba Innovárral együttműködve

  A DENSO Gyártó Magyarország Kft. idén szeptemberben indította el digitális érzékenyítés programját a cég tréning központjában. A program célja, hogy a munkavállalók megismerhessék a legújabb digitális technológiákat és azok szerepét a digitális gazdaságban.

  2020.10.27.
 1. 2021. június 30-ig meghosszabbították a törlesztési moratóriumot

  Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.

  2020.10.20.
 2. Idén is elnyerte a MagyarBrands díjat a VIDEOTON Vállalatcsoport

  A VIDEOTON Vállalatcsoport 2020-ban is elnyerte a MagyarBrands rangos elismerést, amit a magyar üzleti szektor legmegbízhatóbb és legeredményesebb magyar márkáinak osztanak ki.

  2020.10.13.
 3. Újabb támogatást kapott a digitális oktatáshoz az Alba Innovár

  Az Arconic Alapítvány jogutódjaként működő Howmet Aerospace Alapítvány képviseletében hétfőn Katus István ügyvezető jelképesen adta át azt a 40.000 dolláros alapítványi adományt, mellyel a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt és ezen keresztül a Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központot támogatják.

  2020.10.12.
 4. Belváros parkolóház - ahol mindig van szabad parkolóhely

  Parkolóházban parkolni Székesfehérváron, egyáltalán nem luxus. Túl azon, hogy fedett és őrzött helyen, biztonságban tudhatjuk gépjárművünket, a szolgáltatásért nem feltétlenül kell többet fizetnünk, mintha az utcán, fizetős övezetben hagynánk autónkat. Ráadásul a parkolóhelyek kényelmesen megközelíthetők, a le- és felvezető útszakaszok sem meredekek, különösebb manőverezgetés nélkül is könnyedén be lehet parkolni.

  2020.10.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1