Újraindul a 16A, 27-től érvényesek a diákbérletek, ingyenes WIFI az Alba Volán távolsági járatain

  Októbertől újraindul a 16A járat, valamint a közgyűlés ezen felül is több menetrendi változtatást kezdeményez az utazói igényekhez igazodva. A családok számára a tanévkezdés időszakát szeretné megkönnyíteni az Alba Volán Zrt. azzal, hogy már augusztus 27-étől, szerdától használhatóak a szeptemberre megváltott diákbérletek. A tanév kezdetére még egy újítást bevezetnek: minden távolsági autóbuszjáraton, összesen negyven járművön biztosítanak díjtalan internetezési lehetőséget.
2014.08.25. 16:37 |
  Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Volná Zrt. együttműködve több fejlesztést valósít meg: októbertől újraindul a 16A járat, valamint a közgyűlés ezen felül is több menetrendi változtatást kezdeményez az utazói igényekhez igazodva. A családok számára a tanévkezdés időszakát szeretné megkönnyíteni az Alba Volán Zrt. azzal, hogy már augusztus 27-étől, szerdától használhatóak a szeptemberre megváltott diákbérletek. A tanév kezdetére még egy újítást bevezetnek: minden távolsági autóbuszjáraton, összesen negyven járművön biztosítanak díjtalan internetezési lehetőséget.

 Cser-Palkovics András polgármester és Németh Tamás vezérigazgató sajtótájékoztatón számoltak be a fejlesztésekről.
 A tanév kezdetére minden távolsági autóbuszjáratra, összesen negyven járműre szereli fel az Alba Volán Zrt. a díjtalan internetezési lehetőséget biztosító wifi készüléket. A legmodernebb, 4G mobil szélessávú rendszer minden Alba Volános távolsági járaton elérhető az utazóközönség számára. Egyszerre harminc eszközzel lehet csatlakozni az autóbuszokra kihelyezett wifi rendszeréhez. „Több mint egy éve kezdtünk egy olyan fejlesztési programot a Fejér megyei közlekedés területén, amelynek részeként már bővítettük az utastájékoztató-rendszerek szolgáltatásait. Mindezen fejlesztéseknek az alapja az, hogy legyen egy olyan partneri, megrendelő és szolgáltató közötti viszony, amely mind a két fél számára kiszámítható környezetet biztosít. Ez Fehérvár esetében teljes mértékben megvalósul. Ez biztosította a mai sajtótájékoztató hátterét is, ahol bejelentjük, hogy szeptember 1-jétől az Alba Volán Zrt. által üzemeltetett 40 távolsági autóbusz mindegyikre olyan wi-fi egységekkel lesz felszerelve. Ezeket díjtalanul tudják majd az utasaink igénybe venni.” - mondta el Németh Tamás vezérigazgató.
 
Az okostelefonok és a hordozható számítógépek automatikusan felkínálják a csatlakozási lehetőséget, amint az autóbusz néhány méteres körzetében, vagy az utastérben tartózkodik valaki a készülékével. Az „Alba Volán” hálózatot kiválasztva díjtalanul böngészhetnek utazásuk során a táblával jelölt járműveken. Mint azt Németh Tamás, a közlekedési vállalat vezérigazgatója elmondta, a modern kor igényeit kiszolgáló társaságnál ma már szinte természetes, hogy folyamatosan bővül a szolgáltatások palettája. Az utazóközönség körében a régiós cégcsoporthoz tartozó Vértes Volánnál nagy sikert aratott a két évvel ezelőtti bevezetés, így Komárom-Esztergom és Fejér megyében összesen hetven távolsági járaton internetezhetnek díjtalanul az utasok. A beruházást önerőből valósította meg a társaság. Az egyszeri bekerülési költség egy millió forint volt, míg a havi fenntartás 240 ezer forintjába kerül a szolgáltatónak.
„Sikerült a múltat lezárva a pénzügyi kérdésekben megállapodni és kimondani közösen, hogy finanszírozható a helyi közösségi közlekedés Székesfehérváron és finanszírozható lesz a következő esztendők során is. Mostantól kezdve azon kell dolgoznunk, hogy folyamatosan emeljük a szolgáltatás színvonalát. Szeretnénk elérni, hogy egyre többen használják a közösségi közlekedést és egyre jobb szolgáltatást kapjanak, másrészt pedig közeledik a határidő, amikor a piac Székesfehérvár vonatkozásában is liberalizációra kerül. Nem titkoltan az a célunk, hogy minden közösségi szolgáltatás közösségi tulajdonban kell, hogy legyen. Ehhez az kell, hogy a szolgáltatás színvonalát folyamatosan tudjuk erősíteni és növelni az Alba Volánnál.” – emelte ki Székesfehérvár polgármestere, aki arról is szólt, hogy képviselői kezdeményezésre ismét menetrend-változtatásról szóló előterjesztésről tárgyal pénteken a közgyűlés.

  A város polgármestere a szekesfehervar.hu-val tesztelte, hogy hogyan működik az ingyenes WIFI az Alba Volán távolsági járatain. A városokban, ahol elérhető a 4G ott rendkívül gyors az internet, de városon kívül is használható gyorsaságot produkál a rendszer.
„Nemrégiben képviselőtársaim a 16/A járattal kapcsolatban kérést fogalmaztak meg a város felé. A pénteki közgyűlés javaslatunkra tárgyalni fogja a 16A járat visszaállítását, ami október 1-jétől napi járattal közlekedni fog. Több más járat esetében is tárgyal a menetrend módosításáról a képviselőtestület. Olyan, a szolgáltatás színvonalát növelő változások várhatóak, amik továbbra is finanszírozhatóvá teszik a közösségi közlekedést, de lakossági kéréseket oldunk meg velük. Az Alba Ipari Zónában a néhány héttel ezelőtt bevezetett menetrenddel kapcsolatban volt néhány kérés, amelyeket beépítünk a menetrendbe és így az ipari park minden szegletébe eljutnak majd a járatok. Fontos változás lesz, hogy a 29-es, palotavárosi járat esetében további egy reggeli buszjárat indul majd és legalább ennyire fontos, hogy a Visteonhoz a hétvégi munkarend miatt egy kisegítő járat indítását is tervezzük, segítve ezzel az ott dolgozóknak. Szeretnénk a maroshegyi járatok tekintetében is elindítani a fejlesztést: az eddigi egy reggeli iskolajárat mellé még egyet indítunk, továbbá egy megy majd délelőtt úgy, hogy nem csak az autóbusz-pályaudvarig fog közlekedni, hanem vissza is megy Maroshegyre, de délután negyed ötkor is lesz a Maroshegyre visszafelé közlekedő járat.”– ismertette dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ezek olyan menetrend-fejlesztések, amelyeket sokan és régóta kérnek, és amelyeket – ahogy Székesfehérvár polgármestere fogalmazott - október elsejétől folyamatosan, határozatlan időre rendel meg a város a szolgáltatónál.
 
Már augusztus 27-től érvényesek a diákbérletek
 
A tanév kezdetére készülve már augusztus 27-én, érvényesek lesznek a szeptemberi diákbérletek. Így aki eddig az időpontig megvásárolja akár a helyi, akár a helyközi tanuló bérletét az Alba Volán vagy a Vértes Volán járataira, több ideig használhatja fel a diákoknak járó kedvezményt. „Társaságunk mind a helyközi mind a helyi járat tekintetében a diák bérletek szeptemberi rvényességét előrehozza, tehát augusztus 27-től érvényesek lesznek a diákbérletek mind a helyi, mind a helyközi járatokon. Ez annyiban könnyebbség, hogy gyakorlatilag a három nappal előbb elfogadjuk a szeptemberi bérletet, ez segít a tanévnyitó, beiratkozás során.” – ismertette a vezérigazgató. A jegypénztárak túlterheltségének csökkenése mellett a szolgáltató szeretne segítséget nyújtani a diákoknak, akik már a tanévkezdet előtt utaznak, ügyet intéznek az iskolakezdéssel kapcsolatban.

Közélet

 1. Évértékelés a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ tanácskozásán

  Hagyományos, éves, gyermekvédelmi szakmai tanácskozásukra gyűltek össze a fehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai egységeinek szakemberei kedden délután a Hiemer-házban. Az eseményen részt vettek az alapellátásban és a szociális alapszolgáltatásban résztvevő intézmények képviselői, a jelzőrendszer tagjai, valamint a Kormányhivatal gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó szakemberei is.

  2019.02.19.
 2. Hatpöttyös és Ezredéves együttműködés - megújult a tálalókonyha is

  Megújult a tálalókonyha az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI Ezredéves tagiskolájában. Az idei tanévtől a Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft. vette át a diákok étkeztetését és jelentős felújítások történtek a konyhában. A vállalkozásnál munkahelyi gyakorlatot is töltenek az iskola 11., illetve 12. évfolyamos tanulói.

  2019.02.19.
 3. Február 28-ig lehet jelentkezni az Alba Regia Ösztöndíjpályázatra

  Ismét meghirdette a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelét segítő ösztöndíj pályázatait Székesfehérvár Önkormányzata. Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatra és az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj Pályázatra február 28-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.02.19.
 4. Ápolók ünnepe a Szent György Kórházban - Siák Gabriella az Év ápolója

  Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első országos főápolónőjének szobránál tisztelegtek hétfőn, Székesfehérváron, a Magyar Ápolók Napján. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi auditóriumában átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat, amelyeket Siák Gabriella, diplomás ápoló és Takáts Anikó, vezető asszisztens kaptak. „Tiszteletbeli ápoló” lett Dr. Kozma Péter Tamás, ortopédus főorvos.

  2019.02.18.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek