Újra itt van, újra itt lesz szombaton a Nagy Fehérvári Bormustra

Nagy Fehérvári Bormustra nélkül telt el 2021, pedig lett volna, ha lehetett volna. A pandémia viszont közbeszólt és sokmindent, ami mindennapi életünk része volt sajnos el kellett halasztani. Január 15-én, szombaton viszont újra lesz Fehérvári Bormustra.

2022.01.14. 11:30 |

Fáncsi Viktória, eme nagyszerű események szervezője úgy döntött, 2022-ben ismét megpróbálja.

Vigyázva egymásra, de a lehetőségekhez képest visszaszerezve boros életünket! Sok kedves, régi ismerős mellett új borászatokkal is találkozhatunk januárban és mesterkurzusokkal is készülnek!

A rendezvény időpontja: január 15 szombat, 17 órától – ki tudja meddig?

Résztvevő borászatok listája napról napra bővül, de nyugodtan mindenki megnyalhatja a szája szélét a már meglévő remek lista láttán.

Íme:

Dominium Pincészet – Gyöngyös, Holdvölgy – Mád, Sanzon Tokaj – Erdőbénye, Áts Károly Pincészete – Tarcal, Balla Géza Borászata – Ópálos, Szentesi Pince – Budaörs, Csóbor Pincészet – Agárd, Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok – Pázmánd, Köllő Zsolt Pincészet – Pázmánd, Csordás & Nagy Pince – Pákozd, Etyeki Kúria – Etyek, Vabrik Pince – Kajászó, BRIGÁD – Mór, Friday Winery – Mór, Paulus Molnár Borház – Mór, Geszler Családi Pincészet – Mór, Szabadkai Pincészet – Zámoly, Planina Borház – Mohács, Pósta Borház – Szekszárd, Koch Borászat – Borota, Cseri Pincészet – Nyúl, Babarczi Szőlőbirtok és Pince – Győrújbarát, Borbély Családi Pincészet – Badacsony, Sarki Róka Borház – Lesencefalu, Petrányi Pince és Borterasz – Csopak.

Háááát… Nem semmi!

Terveznek még két mesterkurzust is a rendezők, az alábbiakat:
- a magyar szőlőfajták múltja, jelene és jövője
- a természetes borok térhódítása

Az előadások moderátora Szabó Edit borszakíró, a Borsmenta online folyóirat főszerkesztője lesz. A mesterkurzusokra a belépő 2000,-/fő/előadás, amiért 5-5 különleges tétel kóstolható pluszban.

A mesterkurzusokra a férőhely limitált, maximum 60 fő!

A Bormustra belépőjegy ára 6900,-/fő, mely tartalmazza a kristály kóstolópoharat és a korlátlan bor-, és vízfogyasztást!

A létszám itt is limitált, maximum 350 fő és a mindenkori veszélyhelyzeti intézkedések érvényesek rendezvényünkön (maszk használat a kóstoló tereken kívül, illetve védettségi igazolvány, ha esetleg az 500 fő alatti rendezvényeknél is bevezetésre kerül)!

Fehérvári színes

 1. Szombati programok

  Nagyszabású megnyitóval kezdődik szombaton a Királyi Napok Folkfesztivál, amelynek öt napján az Alba Regia Táncegyüttes csoportjai mellett az ország legrangosabb néptáncegyüttesei lépnek a Zichy ligeti színpadra. Az Aranybulla Emlékév keretében könyv-, érem- és bélyegbemutatóval, történelmi előadásokkal, kiállításmegnyitóval és fúvós örömzenével is várják a Belvárosba látogatókat a Székesfehérvári Királyi Napok összeművészeti fesztivál második napján.

  2022.08.13.
 2. Fehérvári Mézünnep

  A méz népszerűsítése a célja a Fehérvári Mézünnepnek, amely péntektől vasárnapig tart a Királyi Napok keretében. Az Országzászló téren Fejér megyei méhészek kóstoltatják és kínálják portékáikat. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: az édes kóstolók mellett ők a „Zümmögő” interaktív játszóházban szórakozhatnak. Vasárnap az ország különböző részeiről érkező mézlovagrendek belvárosi felvonulására, mézosztásra és mézlovag avatásra várják az érdeklődőket.

  2022.08.12.
 3. Sportos napok a Bregyóban

  Honvédelmi többtusa, légpuska lövészet, valamint kerékpáros ügyességi feladatok szerepeltek a Napraforgó Városi Napközi Tábor gyermekeinek szervezett versenyen csütörtökön délelőtt. A tábor pénteken teniszezéssel zárul. A város támogatásának köszönhetően idén hét turnusban többszáz gyermek töltötte tartalmasan a nyári szünetet.

  2022.08.11.
 4. Sportos piknik

  Sok mozgással, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozással és zenével invitálja a városrészben élőket családi kikapcsolódásra a Széna téri piknik augusztus 14-én, vasárnap 10 órától a Széna Téri Általános Iskola előtti térre. A rendezvény ingyenes.

  2022.08.11.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár