Újra Húsvéti adományosztást tartottak - összefogás a jótékonyság jegyében

Nagyszabású Húsvéti adományosztást tartott a nagyhét második napján a rászoruló családoknak a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat, az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapat, valamint BestWestern Plus Lakeside Hotel és a Patika Plus Kft.
2019.04.15. 19:14 |

A jótékonyság jegyében szervezett délutánon számos mélyszegénységben élő család vehetett át a húsvéti finomságok mellett tartós élelmiszerekből összeállított csomagot. A kézilabdázók és a kosárlabdázók a gyerekeknek autogramkártyákkal kedveskedtek.

Újra összefogott a rászorulókért az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabdacsapata, Székesfehérvár Önkormányzata, a BestWestern Plus Lakeside Hotel, a Patika Plus Kft., valamint a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), hogy megkönnyítsék és szebbé tegyék a nehéz sorsú székesfehérvári családok húsvétját. A jótékonysági akció keretében tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat és húsvéti finomságokat osztottak szét köztük a szervezők.

A hétfői rendezvény már hagyománynak számít a sportklubok és a SZETA életében is, tért ki rá Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki kiemelte: a város számára fontos, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a civil szervezetekkel együttműködve segítse a rászorulókat.

Zugor Zsuzsanna, a SZETA elnöke a sportolók jelenlétét, és az adományosztásban betöltött szerepét hangsúlyozta: „A sportolók szerepvállalása az ügyünkben nem elhanyagolható, hiszen a sportolás területén tett kitartásukkal és kemény munkájukkal meghatározó példát állítanak a gyerekek elé.”

A kosárlabdacsapat kapitánya, Lóránt Péter már több éve részt vesz a programon, ahogy mondta, sportolóként és közszereplőkét is kötelességüknek érzik, hogy segítsenek a rászorulókon, és bár mindig megrendítőek ezek az alkalmak, mégis a gyerekek mosolya és öröme aranyozza be a délutánt.

A köszöntő gondolatok után az adományosztáson résztvevők átvehették az összekészített csomagokat, a legkisebbek pedig az élmény mellett húsvéti ajándékokat is kaptak a játékosoktól. Az Alba Fehérvár és az Alba Fehérvár KC játékosait szinte megrohamozták a gyerekek, akik az autogram mellé gyümölcsöt és csokoládényulat, illetve töltött kalácsot is hazavihettek. 

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek