Újra Húsvéti adományosztást tartottak - összefogás a jótékonyság jegyében

Nagyszabású Húsvéti adományosztást tartott a nagyhét második napján a rászoruló családoknak a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat, az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapat, valamint BestWestern Plus Lakeside Hotel és a Patika Plus Kft.
2019.04.15. 19:14 |

A jótékonyság jegyében szervezett délutánon számos mélyszegénységben élő család vehetett át a húsvéti finomságok mellett tartós élelmiszerekből összeállított csomagot. A kézilabdázók és a kosárlabdázók a gyerekeknek autogramkártyákkal kedveskedtek.

Újra összefogott a rászorulókért az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabdacsapata, Székesfehérvár Önkormányzata, a BestWestern Plus Lakeside Hotel, a Patika Plus Kft., valamint a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), hogy megkönnyítsék és szebbé tegyék a nehéz sorsú székesfehérvári családok húsvétját. A jótékonysági akció keretében tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat és húsvéti finomságokat osztottak szét köztük a szervezők.

A hétfői rendezvény már hagyománynak számít a sportklubok és a SZETA életében is, tért ki rá Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki kiemelte: a város számára fontos, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a civil szervezetekkel együttműködve segítse a rászorulókat.

Zugor Zsuzsanna, a SZETA elnöke a sportolók jelenlétét, és az adományosztásban betöltött szerepét hangsúlyozta: „A sportolók szerepvállalása az ügyünkben nem elhanyagolható, hiszen a sportolás területén tett kitartásukkal és kemény munkájukkal meghatározó példát állítanak a gyerekek elé.”

A kosárlabdacsapat kapitánya, Lóránt Péter már több éve részt vesz a programon, ahogy mondta, sportolóként és közszereplőkét is kötelességüknek érzik, hogy segítsenek a rászorulókon, és bár mindig megrendítőek ezek az alkalmak, mégis a gyerekek mosolya és öröme aranyozza be a délutánt.

A köszöntő gondolatok után az adományosztáson résztvevők átvehették az összekészített csomagokat, a legkisebbek pedig az élmény mellett húsvéti ajándékokat is kaptak a játékosoktól. Az Alba Fehérvár és az Alba Fehérvár KC játékosait szinte megrohamozták a gyerekek, akik az autogram mellé gyümölcsöt és csokoládényulat, illetve töltött kalácsot is hazavihettek. 

Közélet

 1. Szombaton avatják a II. János Pál pápa teret

  A megszépült II. János Pál pápa tér avatásával kezdődik szombaton a Múzeumok Éjszakájának programsorozata. Megnyitja kapuit a Szent Anna-kápolna, körsétát tehetünk a Városházán, este pedig médiainstallációkkal kísért fúvós koncertet tartanak a Díszudvarban.

  2019.06.18.
 2. Vasárnap lesz Székesfehérvár közös úrnapi szentmiséje és körmenete

  Június 23-án, vasárnap 9 órakor Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatja be Spányi Antal, megyés püspök a Szent Imre templomban. Az ünnepi püspöki szentmise után lesz a körmenet a Belvárosban, a Városház tér - Fő utca - Oskola utca - Városház tér útvonalon.

  2019.06.18.
 3. A vajdasági Bácskossuthfalváról érkezett delegáció Székesfehérvárra

  Ötfős delegáció érkezett Székesfehérvárra a vajdasági Bácskossuthfalváról. A két település között egyházi vonalon már régóta működik a kapcsolat, a mostani látogatás célja a szélesebb körű ismerkedés, és a további lehetséges együttműködés előkészítése. 

  2019.06.18.
 4. A vízivárosi fejlesztéseket összegezte Horváth Miklósné önkormányzati képviselő

  Lakossági fórumra várta a vízivárosi polgárokat, vállalkozókat és a közös képviselőket dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő hétfőn este a Vízivárosi Általános Iskola aulájába. A városrész önkormányzati képviselője beszámolt a 2014 és 2019 között megvalósult vízivárosi fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is.

  2019.06.17.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek