Újra győztek a Koronázók, ezúttal a Kijev Patriots ellen

Rendkívül változatos és izgalmas mérkőzésen 34-28 arányban diadalmaskodott a Fehérvár Enthroners a Kijev Patriots amerikai futball csapatával szemben. A csípős hideg ellenére mintegy 1500 néző látogatott ki az igazi futballcsemegének ígérkező mérkőzésre, és teremtett hamisítatlan katlan hangulatot a Takarodó úti pályán.
2017.11.05. 13:32 |

Szükség is volt a buzdításra, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy történetének legerősebb ellenfelével nézett farkasszemet a Fehérvár. Az erre a mérkőzésre a miskolci HFL csapatban játszó négy ukrán játékossal is megerősített Kijev rendkívül komoly játékerőt képvisel, kiváló felépítésű, fizikális játékosai komoly fejtörést okoznak bármely csapatnak. A Koronázók tudatosan építkeznek a következő szezonra, hiszen a HFL küzdelmei mellett az osztrák divízió 4-ben is helyt kell állnia a csapatnak, így ez az összecsapás kiváló erőpróbának ígérkezett felmérni, hogy hogyan sikerült az új igazolások beépítése, és hol is jár a csapat a felkészülésben.

A mérkőzés gyors ukrán vezetéssel kezdődött, és az első negyedben mintha kereste volna magát Pál Tibor Kornél alakulata. A második negyedben azonban végre beindult a fehérvári offense: Pető János TD-jével és Zách György sikeres extrájával átvette a vezetést az Enthroners. A Kijev azonban ismét válaszolni tudott, és az ukránok amerikai légiósa, Barkleynak 60 yardos futásával ismét a Patriotsnál volt az előny. A félidő vége előtt a kiváló napot kifogó Tóth Nándor elkapásával 14-12-es hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.
A szünetben Kovács Sándor, a hazaiak ezen a mérkőzésen debütáló defense koordinátora igyekezett összekapni a Koronázók védelmét, ennek ellenére a harmadik negyed újabb kijevi TD-vel indult, ismét visszavéve ezzel a vezetést. A 20-14-es eredmény azt jelentette, hogy az első után a harmadik negyedben sem tudott pontot szerezni a fehérvári offense, így rendkívül nehéz utolsó játékrészre fordultak a csapatok.

Ami aztán a negyedik negyedben történt, az a legigényesebb futballszurkolók is csak csettinteni tudtak. Előbb Bakonyvári Patrik elkapása után nyargalt vagy 50 yardot az endzoneig, újra egalizálva az eredményt, majd Tóth Nándor mutatott egy földöntúli elkapást, 26-20-ra alakítva a mérkőzés állását. De mielőtt hátradőlhettünk volna az ukránok egy gyors TD-vel egalizáltak, sőt sikeres 2 pontos kísérlettel 26-28 arányban újra a Patriotsnál volt az előny. A Koronázók azonban nem adták fel: Szakácsi Ákos mutatott be egy óriási futást az ukránok célterületéig, majd Bakonyvári sikeresen kapta el Erős Márk irányító sokadik mértani pontosságú passzát, és máris 34-28 volt a fehérváriak javára. Az utolsó 3 percben a Kovács Sándor vezényelte defense az ukránok minden próbálkozását elfojtotta, így hazai pályákon ritkán látható színvonalas, parázs mérkőzésen győzött az Enthroners!

A pontszerzőkön kívül feltétlenül ki kell emelni a fehérváriak frissiben újjáalakult támadófalát, akik hihetetlen kemény munkát végeztek a rendkívül fizikális ukrán védőkkel szemben. Novakov Dávid futójátéka, és Gyarmati Máté kiemelkedő védőmunkája szintén élményszámba ment, mindkét új igazolás fantasztikusan mutatkozott be új csapatában.
Összességében egy fantasztikus, a végletekig kiélezett mérkőzést láthatott a szép számú publikum, amely az utolsó pillantig nem tágított, és buzdította kedvenceit. Kijelenthető tehát, hogy jó úton jár a Fehérvár Enthroners, és amellett, hogy egy nagyon komoly ellenfelet sikerült legyűrnie a csapatnak, a szombati mérkőzés egy kiváló hírverése volt a hazai amerikai futballnak. A csapat december közepéig edzésben marad, de mérkőzést ebben az évben már bizonyosan nem játszik a gárda. A tegnapi mérkőzésen látott teljesítmény azonban mindenképpen reményt keltő a következő szezonra nézve, és az is bizonyos, hogy igen kiváló mérkőzéseket láthat jövőre is a First Fielden a futballszerető fehérvári publikum.

Fotó: Márkus Péter

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak