Újra diák- és honvédelmi napot szerveztek a Vasváriban

Diák-Honvédelmi és Sportnapra várták csütörtökön a Vasvári Pál Általános Iskola tanulóit. A hagyományos tanév végi eseményt két éve nem tudták megrendezni, most pedig végre közös udvari programokat szervezhettek a kisdiákoknak.
2021.06.10. 12:05 |

Nagy örömönkre szolgál, hogy végre nyithattunk és az udvaron abszolút biztonságos körülmények között végre megrendezhettük a diák- és honvédelmi napot, ami egy kicsit „pót-gyermeknap” is – mondta Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója. "Fontosnak tartottuk, hogy végre kimozduljanak a gyerekek, akiknek igyekeztünk jobbnál-jobb érdekes programot szervezni. A délelőtt folyamán volt tűzoltó-, rendőrségi- és katonai eszközök bemutatója, de idén első ízben szerepel a programban lézeres lövészet és légpuska lövészet is. Az I. András lovagrend, a Fehérvári Huszárok, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Magyar Honvédség is színesítette a programokat."

Viza Attila Székesfehérvár Önkormányzatának tanácsnoka, önkormányzati képviselő is ott volt a csütörtöki rendezvényen, ahol arra biztatta a gyerekeket, hogy ismerkedjenek szabadon a honvédség, a rendőrök és a tűzoltók technikai felszereléseivel és a hagyományőrzőkkel, majd köszönetet mondott a programban közreműködő szervezeteknek.

Aszfaltrajz verseny is volt a programok között, ami nem csupán a rajzolásról szólt, ugyanis olyan alkotások születtek, amikkel különleges szelfiket készítettek a vasváris fiatalok az iskola udvari sportpályáján. Az exathlon mintájára egy vidám akadálypályát is készítettek a vasváris tanárok a gyerekeknek, ahol a kicsik és nagyok is jól érezték magukat. A belső udvaron pedig még csillámtetkó készítésre is mehettek a gyerekek, ami az Árpád Szakközépiskolával lévő együttműködésünknek köszönhető.

Fehérvári színes

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4