Újjáalakult a Fejér Megyei Békéltető Testület

Újjáalakult a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett független testületként működő Fejér Megyei Békéltető Testület. A 20 tagú testület új elnököt és elnökhelyettest választott, az elnök dr. Vári Kovács József , az elnökhelyettes dr. Reichert Péter lett. A békéltető testület célja, hogy a fogyasztó és a szolgáltató között kialakult vitás kérdéseket bíróságon kívül rendezze.
2016.01.27. 10:51 |
 Újjáalakult a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett független testületként működő Fejér Megyei Békéltető Testület. A 20 tagú testület új elnököt és elnökhelyettest választott, az elnök dr. Vári Kovács József , az elnökhelyettes dr. Reichert Péter lett. A békéltető testület célja, hogy a fogyasztó és a szolgáltató között kialakult vitás kérdéseket bíróságon kívül rendezze. 
Gazdasági kamarák delegáltjai (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezete (NAK):  Dr. Nagy Ákos FMKIK, Dr. Reichert Péter (elnökhelyettes) FMKIK, Dr. Szabó László NAK, Dr. Vári Kovács József (elnök) FMKIK, Fehér János FMKIK, Kész Ottó FMKIK, Németh János FMKIK, Sulák Rudolf FMKIK, Szabó Gábor FMKIK, Varga Imre István NAK
Tisztújító választást tartottak a Fejér Megyei Békéltető Testületnél. A Békéltető Testület 20 tagú, 10-10 fő tagot jelöltek a gazdasági kamarák és a civil szervezetek, az elnök dr. Vári Kovács József , az elnökhelyettes dr. Reichert Péter lett. Az új testület mandátuma 2020. január 20-ig szól. A békéltető testület célja, hogy a fogyasztó és a szolgáltató között kialakult vitás kérdéseket bíróságon kívül rendezze. A békéltető testületi eljárás egyszerűséget, gyorsaságot és költségkímélő eljárást kínál.
 Civil szervezetek delegáltjai (Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület SZFE): Bálesné Elekes Rita SZFE, Ballóné Dr. Varga Krisztina SZFE, Csehóné Dr. Szilasi Rita SZFE, Dr. Juhász Balázs SZFE, Dr. Pallos István SZFE, Dr. Póczos Vera SZFE, Elekes Zsuzsa SZFE
Ruff Tamás SZFE, Sipos István Lóránt SZFE
A leköszönő tagság az elmúlt 4 évben több mint 1600, ebből 2015-ben közel 500 ügyet zárt le. A leköszönő tagság elnöki posztját Kirst László, az FMKIK delegáltja látta el, aki a Fejér Megyei Békéltető Testület megalakulása, 1999 óta testületi tag. 2004 és 2016 között elnökként vállalt szerepet a testület munkájában.