Újévi koncert csodákkal és varázslattal - feledhetetlen este a szimfonikusokkal

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi illúziók című hangversenye csodákkal, varázslattal és színes, könnyed, egyben tartalmas programmal várta a közönséget a Vörösmarty Színházban. A Dubóczky Gergely által dirigált koncert díszvendége a székesfehérvári kötődésű Eugen Doga, UNESCO-díjas moldáv zeneszerző volt.
2018.01.01. 18:00 |
Újévi koncert csodákkal és varázslattal - feledhetetlen este a szimfonikusokkal

Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok trükkökkel és sok humorral működött közre a nívós zenei rendezvényen: az újévi, felszabadult hangulatú, sok különlegességet felvonultató program közben varázsolta el a közönséget. A vonósokra írt bűvészcsokor sok új számmal a Vörösmarty Színházban debütált. A bűvészprodukciók és a zene szerves egységet alkotott a produkcióban, az interaktív koncert bevonta a műsorba a közönséget is.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két koncertet adott Újév napján, az első koncerten Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte a közönséget és kívánt boldog új évet a székesfehérváriaknak és már hagyományosan vezényelte is néhány taktus erejéig a szimfonikusokat. 

 

Megszületett az Alba Regia Szimfonikus Zenekar első videoklipje, amelyet a zenekar újévi koncertjén mutatott be. A videó érdekessége, hogy nem csupán a zenekar tagjait szerepelhetnek benne, hanem városunk lakóit is. A városház téri fináléban sokan fedezhetik fel magukat, ugyanis rengetegen gyűltek össze az ősz eleji rögtönzött szabadtéri koncerten. A Fehérvár Médiacentrum alkotócsapata által készített videoklip a zene közösségteremtő erejéről szól, miközben bemutatja városunkat is. 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vidám és elegáns újévi koncertre várta az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. A gálaműsor közönsége nem csalódhatott, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét szereztek a zenebarátoknak. A bűvészmutatványok és csodák mellett sokszínű zenei kínálatot hozott az újévi koncert, hiszen konvencionálisabb darabok, filmzenék is helyet kaptak a műsorban, és igazi könnyed, de egyben tartalmas újévi szórakozás is várt a közönségre.

A Dubóczky Gergely által dirigált koncert díszvendége Eugen Doga, UNESCO-díjas moldáv zeneszerző volt, aki idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A művészt délután a Városházán fogadta Róth Péter alpolgármester.

Moldova világhírű művészének az édesapja Székesfehérváron, a Béke téri katonatemetőjében nyugszik, a koncerten pedig ennek a kötődésnek köszönhetően hangzottak fel Doga remekművei, köztük a népszerű Gramofon-keringő és a Szerelem keringője is. A zeneszerző nemcsak részt vett a rendezvényen, de zongorán is játszott a közönségnek.

 A szimfonikusok vidám és elegáns műsorral, nagyszerű szólistákkal, és kiváló darabokkal köszöntötték az újévet, a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.