Újabb védőeszköz-ellátmány a szociális intézményekben

Az állam novemberben 40 ezer szájmaszkot, 14 ezer gumikesztyűt és fertőtlenítőszereket juttatott a fehérvári szociális intézményekbe, az ellátottak és a dolgozók védelmének, biztonságának az érdekében.
2020.11.26. 14:55 |

A járványhelyzet romlása miatt kiemelten fontosak a biztonsági intézkedések, köztük a városi fenntartású szociális intézmények védőeszközökkel való ellátása, az ellátottak és a dolgozók védelmében.

Székesfehérvár Önkormányzata is folyamatosan biztosít minden szükséges eszközt és forrást, emellett az állam is újabb kontingenst bocsátott rendelkezésre, amelyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségétől vehettek át a kollégák.

Mintegy 40 ezer sebészeti szájmaszkot, 14 ezer gumikesztyűt, továbbá kéz- és felületfertőtlenítőket juttattak el ezekben a napokban a Hivatal kollégái az intézményekbe: a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény egységeibe, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonba, a Kríziskezelő Központba és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár