Újabb támogatásban részesült a Vasvári Pál Gimnázium

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében 20 000 dollár (több mint 5.800.000 forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet.
2021.11.24. 16:39 |

A támogatást jelképező csekket szerdán adta át Katus István cégvezető Horváth József iskolaigazgatónak.

Immár ötödik alkalommal indul sikeresen a Howmet-Köfém Kft. alapítványának pályázatán a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium három nagy területet felölelő, a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektje.

Horváth József, a középiskola igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a 20 000 dolláros támogatásból megvalósuló program keretében a tanulói csoportok olyan vállalatokat, intézményeket, kiállító- és foglalkoztatóhelyeket keresnek fel, ahol betekintést kapnak az adott területeken folyó tevékenységekbe, illetve élményeket szerezhetnek, amelyek segíthetik érdeklődésüket felkelteni ezen pályák irányába. Emellett a területhez kapcsolódó tanulmányi versenyek és táborok szervezése is e sokrétű program része.

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, olyan fontos és jó célokat fogalmazott meg az intézmény, amelyek kiváló lehetőségeket teremtenek. A diákok betekintést kapnak a munka világába, megismerik a műszaki, mérnöki pálya lehetőségeit. Székesfehérvár Önkormányzata a helyi felsőoktatási intézményekkel és középiskolákkal együttműködve folyamatosan azon dolgozik, hogy a városban működő iparban magasan képzett, jó szakemberek álljanak munkába. Az alpolgármester köszönetet mondott a Howmet-Köfém Kft-nek és az alapítványnak a széleskörű támogatásért. 

A fiatalok esélyeit növeli ez a program, amely – a céget mindig jellemző – társadalmi felelősségvállalás keretében komoly támogatásban részesül, mondta Török Szabolcs. A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója hozzátette, a diákok az itt szerzett „vasváris” tudással és a hozzáadott értékkel minden, remélhetőleg leginkább a fehérvári egyetemeken megállják a helyüket.  

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatója köszönetet mondott a Vasvári Pál Gimnázium nevelőtestületének, hogy elindította, és évek óta gondozza ezt a programot. A város gazdasága olyan mértékben fejlődött és folyamatosan fejlődik, hogy a gyártócégeknek egyre több mérnökre van szüksége. Olyan magasan képzett szakemberekre, akik képesek a legújabb technológiákkal dolgozni. A gyárlátogatások, a versenyek, a kirándulások remek lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről megismerjék a diákok ezt a világot, minél többen forduljanak a mérnöki pálya felé.

Gazdaság

 1. Fejér termék 2022 – december 31-ig várja a pályázatokat a Fejér Megyei Önkormányzat

  A „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében ismét meghirdette a Fejér Termék pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyében előállított minőségi kézműves termékek és élelmiszerek készítői 2021. december 31-ig pályázhatnak az elismerő cím elnyerésére.

  2021.11.29.
 2. Koronavírusos betegek gyógyításához használt termékek gyártásához fejlesztett a Garzon Bútor

  A koronavírusos betegek gyógyításában használható egészségipari termékek, például intenzív ágyak és infúziós állványok előállítása érdekében európai uniós és hazai támogatással bővítette fémüzemi kapacitását Tamásiban a székesfehérvári székhelyű Garzon Bútor Zrt.

  2021.11.25.
 3. A jövő elkezdődött! – magyar egészségipari fejlesztések mutatkoztak be a MOL Arénában

  Nagyszabású kiállításon mutatkoztak be Székesfehérváron azok a hazai vállalkozások, amelyek az Egészségipari Támogatási Programban elnyert kormányzati támogatásnak köszönhetően fejlesztették tevékenységüket. A MOL Aréna Sóstón rendezett workshop megnyitóján részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki elmondta, a kormány egy új iparág alapjait tette le azzal, hogy 2020-21-ben 67 milliárd forintot biztosított a hazai egészségipar fejlesztésére.

  2021.11.23.
 4. Új beruházó érkezik Székesfehérvárra - speciális kerámiatermékek gyártásába kezd

  Januártól új vállalattal bővül Székesfehérvár gazdasága. A svájci METOXIT AG első nemzetközi telephelyeként az M+S Ceramics a megyeszékhelyen kezdi el olyan speciális kerámiaelemek gyártását, amelyek órák, illetve fogászati implantátumok alkotói. A 2,5 milliárd forintos beruházással első körben 10, majd a folyamatos bővítéssel összesen 80 új munkahelyet teremtenek, jelentette be a hétfőn reggeli sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

  2021.11.22.
 1. Őszi Feszt az Otti Manufaktúrában - idén is a Gorsium Zeneiskolát támogatták

  Barátok, partnerek, beszállítók voltak ott pénteken este az Otti Manufaktúra őszi fesztjén, melyet mindig hagyományosan novemberben tartanak. Ebben az évben is támogatták a tehetségeket, hiszen hagyomány már, hogy a Gorsium Zeneiskolának ajánlják fel a tombolából befolyt összeget.

  2021.11.20.
 2. Vállalati gerillák és a változás ereje - Dr. Porkoláb Imre tartott izgalmas előadást Fehérváron

  A változás ereje: hogyan fejlődjünk kiszámíthatatlan környezeti viszonyok között? címmel tartott előadást a Megyeházán Dr. Porkoláb Imre, a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémia igazgatója. A katonai és vállalati stratégia egyik legkiválóbb nemzetközi szakértője az egyéni és szervezeti tanulási folyamataink radikális újragondolását sürgeti annak érdekében, hogy ne maradjunk le a folyamatos technológiai változások és krízisek által generált helyzetekben.

  2021.11.17.
 3. Hárommillió forintos támogatást kapott az Óbudai Egyetem a Howmet Aerospace Alapítványtól

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Howmet-Köfém Kft. között évek óta szoros az együttműködés a kutatásban és a duális képzésben is. Hétfőn sajtótájékoztató keretein belül adták át azt a hárommillió forintos támogatást, amelyet többek között a robottechnikai központ, a virtuális valóság és a pneumatikai labor fejlesztésére használtak fel.

  2021.11.15.
 4. Adócsökkentés - közel 3 milliárd forint marad a fehérvári KKV szektornál

  A gazdasági kabinet 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött, tovább csökkennek a munkát terhelő adók - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szombaton. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szintén Facebook oldalán ír arról, hogy a a gazdaságvédelmi intézkedések elérték a céljukat és 2022-ben a béreket és dolgozói juttatásokat kell növelni.

  2021.11.14.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár