Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos, a gépész szerelvényezések és beépített bútorok elhelyezése zajlik, illetve az összekötő folyosó felújítása is a második üteméhez érkezett.
2024.05.08. 13:04 |
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Az új tömbben befejeződtek a meleg- és hidegburkolások, valamint a kórtermi festési munkálatok, a lifteket is beépítették. A tervek szerint júliusban elkezdődnek az új épülettömbben az üzempróbák is.

A délnyugati homlokzat kivételével a külső homlokzatok elnyerték végleges formájukat. Az összekötő folyosó rekonstrukciója keretében korszerű nyílászárókat építenek be úgy, hogy megtartják a jelenlegi acélszerkezetű tartóvázat és a festés mellett új hidegburkolat épül, kiépítésre kerül a hűtési és fűtési rendszer a teljes folyosón.

A munkálatokat félpályás lezárás mellett végzi a kivitelező a zavartalan betegszállítás és kórházi logisztika biztosításával. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak majd helyet, amelynek eredményeként 112 ágyon zajlik majd az osztályokon az ellátás.

A közel 6.000 négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítunk ki, amelyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd.

Az épület kórházon belüli elhelyezkedése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi betegellátó egységgel. A Modern Városok Programnak köszönhetően Magyarország kormánya közel 17 milliárd forint összegű támogatással teszi lehetővé a fejlesztés megvalósulását. 

A következő mérföldkő az új tömb befejezéséhez elengedhetetlen útépítési, tereprendezési munkálatok, melyek előkészületei megkezdődtek. Megújulnak az útburkolatok és járdák. Új belső parkolót és egy hozzá tartozó parkot alakítanak ki, ahová nap és árnyéktűrő évelő virágokat, dísznövényeket, cserjéket és fákat ültetnek majd, továbbá folytatódik az összekötő folyosó felújítása. Az új tömb tervezetten 2024. harmadik negyedévére, az összekötő folyosó pedig 2024. negyedik negyedévére készül el.

Városfejlesztés

 1. Startvonalon a felújítás

  Annyira rossz állapotú a burkolat, hogy még idén fel kell újítani a Nemzeti Emlékhely melletti sétányt. Erről közösségi oldalán adott hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester. Mint írja, a forrást az Önkormányzat biztosítja, a Városgondnokság pedig előbb a tervezést, majd ősszel a kivitelezést is elkezdi. A városvezető addig is mindenkit arra kér, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen a területen.

  2024.05.13.
 2. Finisben a kórházfejlesztés

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos, a gépész szerelvényezések és beépített bútorok elhelyezése zajlik, illetve az összekötő folyosó felújítása is a második üteméhez érkezett.

  2024.05.08.
 3. Új parkolók a Vasútállomásnál

  Hivatalosan is használható a vasútállomás déli részén készült új parkoló - írta közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. 152 P+R parkoló, mozgássérült parkolók, kerékpártámaszok, buszmegállók készültek a beruházásban és a 12Y jelű busszal pedig már elérhető a terület. 

  2024.05.02.
 4. Új út épül a Gáz utcai garázssornál

  A Gáz utcai garázssornál március közepén kezdte az útépítési munkákat a kivitelező. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érinti. Az építkezés látványos szakaszhoz érkezett, mert az új út pályaszerkezet építése után hamarosan már aszfaltoznak is a területen.

  2024.05.02.