Újabb magabiztos Enthroners siker az osztrák bajnokságban

Vasárnap délután az osztrák bajnokság második fordulójában a Fehérvár Enthroners a Danube Dragons együttesének otthonában lépett pályára. Pál Tibor Kornél alakulata a második akadályt is sikerrel vette az osztrák Divízió IV-ben, miután magabiztos 31-0-s győzelmet arattak a Koronázók. Folytatás a következő hétvégén, amikor szombaton és vasárnap is pályára lépnek a fehérvári játékosok.
2018.05.01. 09:45 |

Két héttel ezelőtt valóságos szárnyalórajtot vett a Fehérvár Enthroners az osztrák Divízió IV-ben. A Koronázók 68-6-ra diadalmaskodtak a Dacia Vikings Superseniors ellen, mellyel a klub történetének legnagyobb sikerét aratták. Ezt a formát igyekeztek folytatni a fehérvári játékosok vasárnap délután is, amikor Bécsben, a Danube Dragons második csapata ellen léptek pályára.

A hosszú utazást követően kissé óvatosan, de annál stabilabban a kezdte a találkozót az Enthroners, melynek meg is lett az eredménye; Szakácsi Ákos futásával rögtön a fehérvári alakulatnál volt az előny. A mezőnyben is magabiztosan játszó Enthroners még a szünet előtt növelni tudta előnyét Vass Zoltán mezőnygóljával, így már 10-0-ra vezettek a vendégek.
A nagyszünetet követően aztán beindult a fehérvári henger, és egy szép elfutás után Novakov volt eredményes, majd nem sokkal később Szakácsi Ákos csapata harmadik, saját maga második TD-jét jegyezte. A 31-0-s végeredményt Márkus Dominik állította be, aki Erős Márk pontos passzából tudott touch down-t szerezni. A látottak alapján teljesen megérdemelten győzött a Fehérvár Enthroners, amely magabiztosan vezeti az osztrák Divízió IV. B konferenciájának tabelláját.

A következő hétvégén azonban igazi sorozatterhelés vár a Koronázókra. Május 5-én és 6-án a szezon egyik legnehezebb hétvégéje vár a fiúkra, hiszen dupla fordulót rendeznek: szombaton déli 12 órától a regnáló magyar bajnok Budapest Cowbells érkezik a First Fieldre, míg vasárnap 14 órától a két győzelmével szintén veretlenül álló osztrák Carmuntum Legionaries csapata lesz a vendég Székesfehérváron

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak