Újabb magabiztos Enthroners siker az osztrák bajnokságban

Vasárnap délután az osztrák bajnokság második fordulójában a Fehérvár Enthroners a Danube Dragons együttesének otthonában lépett pályára. Pál Tibor Kornél alakulata a második akadályt is sikerrel vette az osztrák Divízió IV-ben, miután magabiztos 31-0-s győzelmet arattak a Koronázók. Folytatás a következő hétvégén, amikor szombaton és vasárnap is pályára lépnek a fehérvári játékosok.
2018.05.01. 09:45 |

Két héttel ezelőtt valóságos szárnyalórajtot vett a Fehérvár Enthroners az osztrák Divízió IV-ben. A Koronázók 68-6-ra diadalmaskodtak a Dacia Vikings Superseniors ellen, mellyel a klub történetének legnagyobb sikerét aratták. Ezt a formát igyekeztek folytatni a fehérvári játékosok vasárnap délután is, amikor Bécsben, a Danube Dragons második csapata ellen léptek pályára.

A hosszú utazást követően kissé óvatosan, de annál stabilabban a kezdte a találkozót az Enthroners, melynek meg is lett az eredménye; Szakácsi Ákos futásával rögtön a fehérvári alakulatnál volt az előny. A mezőnyben is magabiztosan játszó Enthroners még a szünet előtt növelni tudta előnyét Vass Zoltán mezőnygóljával, így már 10-0-ra vezettek a vendégek.
A nagyszünetet követően aztán beindult a fehérvári henger, és egy szép elfutás után Novakov volt eredményes, majd nem sokkal később Szakácsi Ákos csapata harmadik, saját maga második TD-jét jegyezte. A 31-0-s végeredményt Márkus Dominik állította be, aki Erős Márk pontos passzából tudott touch down-t szerezni. A látottak alapján teljesen megérdemelten győzött a Fehérvár Enthroners, amely magabiztosan vezeti az osztrák Divízió IV. B konferenciájának tabelláját.

A következő hétvégén azonban igazi sorozatterhelés vár a Koronázókra. Május 5-én és 6-án a szezon egyik legnehezebb hétvégéje vár a fiúkra, hiszen dupla fordulót rendeznek: szombaton déli 12 órától a regnáló magyar bajnok Budapest Cowbells érkezik a First Fieldre, míg vasárnap 14 órától a két győzelmével szintén veretlenül álló osztrák Carmuntum Legionaries csapata lesz a vendég Székesfehérváron

Sport

 1. Labdarúgó játékvezetői tanfolyam indul Székesfehérváron

  A Magyar Labdarúgó Szövetség alapfokú labdarúgó játékvezetői tanfolyamot indít Fejér megyében. Az október elején induló képzésen az előadások a Fejé Megyei Művelődési Központban lesznek.

  2018.09.25.
 2. A nyolcpróba bajnoka egyéniben Tímár Gergő, csapatban az ARAK

  Kétnapos versenynek, az ifjúságiak, serdülők és újoncok összetett országos bajnokságának adott otthont a Regionális Atlétikai Központ. Az ARAK hazai pályán ismét jól teljesített. Az ifjúsági fiúknál a nyolcpróba egyéni aranyérmét Tímár Gergő nyerte, a csapatét az ARAK. A két aranyérem mellé egy ezüstöt és egy bronzot is szerzett a házigazda egyesület.

  2018.09.25.
 3. Kézilabda: gazdag program a válogatott héten – nemzetközi meccsek Fehérváron

  A szeptember 24-i héten a kluboktól a válogatottak veszik át a főszerepet az európai kézilabdában. A rövid bajnoki szünetben sem maradnak azonban meccsek nélkül a székesfehérvári szurkolók: a Polar Global Handball elnevezésű mérkőzéssorozat keretében három válogatottat és az Alba Fehérvár KC-t is láthatják játszani.

  2018.09.24.
 4. Karate: hét fehérvári aranyérem Kiskunhalasról

  Az őszi versenyidőszak idén a Kiskunhalason negyedik alkalommal megrendezett Halas Kupával vette kezdetét a kyokushin karatésok számára. A hazai IKO szervezet által jegyzett színvonalas versenyen 30 egyesület 180 versenyzője mérte össze tudását formagyakorlat és knock-down küzdelem versenyszámokban.

  2018.09.24.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak