Újabb magabiztos Enthroners siker az osztrák bajnokságban

Vasárnap délután az osztrák bajnokság második fordulójában a Fehérvár Enthroners a Danube Dragons együttesének otthonában lépett pályára. Pál Tibor Kornél alakulata a második akadályt is sikerrel vette az osztrák Divízió IV-ben, miután magabiztos 31-0-s győzelmet arattak a Koronázók. Folytatás a következő hétvégén, amikor szombaton és vasárnap is pályára lépnek a fehérvári játékosok.
2018.05.01. 09:45 |

Két héttel ezelőtt valóságos szárnyalórajtot vett a Fehérvár Enthroners az osztrák Divízió IV-ben. A Koronázók 68-6-ra diadalmaskodtak a Dacia Vikings Superseniors ellen, mellyel a klub történetének legnagyobb sikerét aratták. Ezt a formát igyekeztek folytatni a fehérvári játékosok vasárnap délután is, amikor Bécsben, a Danube Dragons második csapata ellen léptek pályára.

A hosszú utazást követően kissé óvatosan, de annál stabilabban a kezdte a találkozót az Enthroners, melynek meg is lett az eredménye; Szakácsi Ákos futásával rögtön a fehérvári alakulatnál volt az előny. A mezőnyben is magabiztosan játszó Enthroners még a szünet előtt növelni tudta előnyét Vass Zoltán mezőnygóljával, így már 10-0-ra vezettek a vendégek.
A nagyszünetet követően aztán beindult a fehérvári henger, és egy szép elfutás után Novakov volt eredményes, majd nem sokkal később Szakácsi Ákos csapata harmadik, saját maga második TD-jét jegyezte. A 31-0-s végeredményt Márkus Dominik állította be, aki Erős Márk pontos passzából tudott touch down-t szerezni. A látottak alapján teljesen megérdemelten győzött a Fehérvár Enthroners, amely magabiztosan vezeti az osztrák Divízió IV. B konferenciájának tabelláját.

A következő hétvégén azonban igazi sorozatterhelés vár a Koronázókra. Május 5-én és 6-án a szezon egyik legnehezebb hétvégéje vár a fiúkra, hiszen dupla fordulót rendeznek: szombaton déli 12 órától a regnáló magyar bajnok Budapest Cowbells érkezik a First Fieldre, míg vasárnap 14 órától a két győzelmével szintén veretlenül álló osztrák Carmuntum Legionaries csapata lesz a vendég Székesfehérváron

Sport

 1. Figyelemfelkeltő futással csatlakoztak a Movember-mozgalomhoz a vácis diákok

  A Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma harmadik alkalommal csatlakozott figyelemfelkeltő futással a nemzetközi Movember-mozgalomhoz; a Váci Movembere akció keretében százhúsz diák futott fel a Bory-várhoz és vissza, felhívva a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, a PSA szűrésvizsgálat fontosságára és arra, hogy az egészségünk megőrzéséhez hozzátartozik a rendszeres sportolás is.

  2018.11.15.
 2. Látványos megnyitóval készülnek - Zúgjon a Hajrá, Vidi, Hajrá, Fehérvár!

  November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. A megnyitón Pixa mellett a Wellhello is játszik, lesz 3D vetítés és négyszáz fehérvári táncos látványos koreográfiával készül a megynyitóra.

  2018.11.15.
 3. Sakk minden szerdán és pénteken a Fehérvári Sakk Egyesülettel a Királykúton

  Nagyon jól, két győzelemel kezdte a Nemzeti Sakk Csapatbajnokságot a Fehérvári Sakk Egyesület az NB II Breyer-csoportban. A sakkozók a Királykút Emlékházban minden héten szerdán és pénteken délután négytől egészen késő estig edzenek és játszanak, illetve fontosnak tartják az utánpótlás nevelést.

  2018.11.15.
 4. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak