Kérdezd a Zeneszerzőt - új zenei sorozatot indít az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

A hangversenyt a nagy sikert aratott „Kérdezd a Karmestert!” című sorozat ihlette: a tematikában a névadóval megegyező különkiadásban a mikrofon ezúttal Dobri Dániel kortárs művészeti vezetőhöz kerül majd, aki válaszol a kérdésekre.
2023.01.24. 08:26 |
Kérdezd a Zeneszerzőt - új zenei sorozatot indít az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kortárs hangversenyén a mai magyar zene sokszínűségével ismerkedhet meg közönségünk Ligeti György, Fekete Gyula, Sáry László, Balogh Máté és Dobri Dániel művein keresztül.

A Kérdezd a Zeneszerzőt! című beszélgetéssel egybekötött hangversenyen kiderül majd, hogyan ír magyaros zenét egy zeneszerző, mitől vicces műfaj a fúvósötös, valamint a színházi dalok felépítése mögé láthat a nagyérdemű Arany János, Nemes Nagy Ágnes és Tóth Krisztina versein keresztül, Kéringer László énekművész tolmácsolásában.

Műsor:
Fekete Gyula: Divertimento (részletek)
Sáry László: Tamburás öreg úr (Arany János versére)
Dobri Dániel: Elmondom én... (ősbemutató, Nemes Nagy Ágnes versére)
Balogh Máté: Altató (ősbemutató, Tóth Krisztina versére)
Ligeti György: Hat bagatell

Időpont:
Január 26. 19 óra

Helyszín:
ARSO Székház, Székesfehérvár Szabadságharcos út 59.

Közreműködik: Kéringer László énekművész

Házigazda: Dobri Dániel kortárs művészeti vezető

Karmester: Juhász Bence

Az ARSO Székházban rendezett koncertekre jegyek 1900- forintért válthatók. A jegyek árából az ARSO a nyugdíjasok és a diákok számára minden esetben 25% kedvezményt biztosít. Jegyek a HELYSZÍNEN, az előadás előtt válthatók vagy online az https://arso.jegy.hu/ oldalon keresztül. A koncert helyszínén csak KÉSZPÉNZES fizetés lehetséges.