Új navigációs készülékek a székesfehérvári tűzoltóságon

A beavatkozások hatékonyságának támogatásaként és a tűzoltó hivatás elismeréseként összesen hét korszerű navigációs készüléket adományozott a SZÉPHŐ a megyeszékhely hivatásos tűzoltó-parancsnokságának.
2021.10.06. 14:48 |

Baj esetén a segítségkérést váró percek hosszabbnak tűnnek. A tűzoltóautók biztonságos vonulása mellett fontos, hogy minél könnyebben és hamarabb kiérkezzenek a megadott címre. A sötétben még nehezebb a tájékozódás, a látási viszonyokat pedig az esős, havas idő tovább nehezíti. Előfordul, hogy nem minden épületen van házszám, holott ez is nagy segítség a tájékozódásban.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területéhez negyvenegy település tartozik. Bár a gyakorlott tűzoltók nagyon jó helyismerettel rendelkeznek, de a kisebb utcák, közök beazonosítása néha számukra is fejtörést okoz a megyeszékhelyen és a községekben egyaránt. Előfordulhat, hogy segítségnyújtásra, távolabbi településre riasztják a szert, ilyen esetben szintén nagy segítség a navigáció.

A hét új készüléket Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója adta át Sallai László tűzoltó alezredesnek, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének.

Az új navigációk a korábbi GPS-eket váltják ki a tűzoltóság készenléti járművein. A készülékek automatikusan frissülnek, így folyamatosan követik a közterületek elnevezésének esetleges változásait. A tűzoltók tájékozódását mindemellett vonulás közben a műveletirányítási ügyelet munkatársai is támogatják, útvonalukat figyelemmel kísérik, és rádión továbbítják a szükséges információkat.

Kék hírek

 1. Befejezték a helyszínelést a rendőrök - újra járható a 81-es

  A 81-es számú főút 9-es kilométerszelvényében közlekedési baleset történt. Egy személyautó közlekedett a főúton Sárkeresztes külterületén Mór felé, amikor ezidáig ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan haladó tehergépjárművel.

  2021.10.26.
 2. Fehérvári tűzoltók részesültek belügyminiszteri elismerésben október 23-a alkalmából

  Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Laskó Gábor tűzoltó főhadnagynak, Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát adományozta Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó századosnak és a Rendészeti Tehetségmenedzsment Programban nyújtott kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül emléktárgyat adományozott Kovács Zoltán tűzoltó őrmesternek.

  2021.10.24.
 3. Ideiglenes forgalomkorlátozás az Új Csórin - bizonyítási kísérletet tartanak

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy 2021. október 19-én 17 óra 30 perc és 19 óra 30 perc közötti időszakban bizonyítási kísérletet tartanak a rendőrök Székesfehérváron, az Új Csóri út 51. szám előtt. A művelet idejére a forgalom rendőri irányítás mellett, félpályán halad majd.

  2021.10.18.
 4. Súlyosan megsérült az utas - befejezte a baleset vizsgálatát a rendőrség

  A Székesfehérvári Rendőrkapitányság befejezte a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 78 éves férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát.

  2021.10.17.
 1. Vádat emelt az ügyészség - megöléssel fenyegette a védőnőt

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy védőnőt fenyegetett meg azzal, hogy megöli.

  2021.10.14.
 2. A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

  A szüreti időszak, amely a kemény, ugyanakkor örömteli, eredményes munkán túl komoly veszélyeket is rejt magában. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a mustgázmérgezés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

  2021.10.14.
 3. Ne csak láss, látszódj is - készüljön őszi időjárási viszonyokra!

  Az ősz beköszöntével a közlekedés résztvevői egyre sűrűbben számíthatnak a látási és útviszonyok romlására. A rendőrök kérik, hogy fogadják meg alábbi közlekedési tanácsokat! A vezető látása és a vezetett gépjármű kifogástalan műszaki állapota, láthatósága, akárcsak a kerékpárosok és gyalogosok észlelhetősége a közlekedésbiztonság elengedhetetlen feltételei.

  2021.10.14.
 4. Halálos kimenetelűvé vált az Új Csóri úton történt baleset

  Közúti közlekedési baleset történt 2021. október 12-én 6 óra 40 perc körül Székesfehérváron, az Új Csóri úton, ahol egy személygépkocsi egy 21 és egy 46 éves nőt gázolt el. A sérülteket a mentők kórházba szállították, azonban a 46 éves asszony életét vesztette az egészségügyi intézményben. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

  2021.10.13.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár