Új logisztikai központ épült a DENSO-nál kormányzati támogatással

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. új logisztikai központjának ünnepélyes átadására került sor pénteken Székesfehérváron. A közel 5000 főt foglalkoztató vállalat folyamatos növekedése tette szükségessé, hogy új, minden igényt kielégítő logisztikai központ kormányzati támogatással a „Technológia-intenzív beruházási program” keretében megépüljön.
2019.09.20. 15:36 |

Közel 18,5 milliárd forintos beruházással épült a 17 ezer négyzetméteres új logisztikai csarnok, ehhez 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Denso a kormánytól.

Az avatáson Cser-Palkovics András polgármester arról is szólt, hogy nemcsak több mint 20 éves közös múltja van a Densonak és Székesfehérvárnak, nemcsak szép jelene, hanem szép közös jövője is. "Székesfehérvár büszke lehet azokra, akik a városban dolgoznak, az ő munkájuknak köszönhető, hogy ezek a cégek időről időre úgy döntenek, hogy a legújabb fejlesztéseiket, technológiáikat a városba hozzák." Elmondta, a város iparának fejlődését mutatja, hogy míg 2010-ben 9 milliárd forint volt az iparűzési adóbevétele a városnak, tavaly ez meghaladta a 18 milliárd forintot.

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, az iparral együtt a környezetnek is fejlődnie kell, beleértve a közlekedési infrastruktúrát is.

Elmondta, hogy az Auchan körforgalom kapacitásbővítése kapcsán fontos döntés született, a tervezés a végéhez közeledik és az engedélyeztetés is meg fog történni. "Jövőre már a kivitelezésnek kell következnie, de nem állhatunk meg itt, hiszen alapvető fontosságú a negyedik sztrádalejáró megépítése is." - tette hozzá a polgármester.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a nagy világgazdasági változásokat a „Nyugat mellett Keletről is diktálják”.

"A keletről érkező beruházásoknak nagy szerepük volt a magyar gazdaság dimenzióváltásában, amelynek eredményeként az egyszerű termelésorientáltságról át tudott állni a technológiai újdonságok által működtetett gazdaságra." – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Denso Gyártó Magyarország Kft. székesfehérvári logisztikai központjának pénteki átadóünnepségén.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a nagy világgazdasági változásokat a „Nyugat mellett Keletről is diktálják”. A magyar kormány keleti nyitása sem volt véletlen, hiszen a legmodernebb technológiákat kifejlesztő, azokat elsőként alkalmazó, nagy távol-keleti cégek egyre nagyobb európai gyártási kapacitásra tesznek szert – jegyezte meg. Szijjártó Péter szerint erre jó példa a Denso, amely 18,5 milliárd forintos beruházást hajtott végre Székesfehérváron, és ehhez 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól.

Szincsák Attila, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. pénzügyi stratégiai és kereskedelmi vezetője az átadáson hangsúlyozta, hogy autóipar az elmúlt 100 év talán legnagyobb horderejű változásán megy keresztül és erre készen kell állnia a cégnek. Hozzátette, hogy az elmúlt két évben olyan kapacitás intenzív beruházásokat hajtottak végre, amellyel választ tudnak adni a változásokra.

Gazdaság

 1. Fehérváron adták át hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és karbantartó központját

  Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját. Az 550 millió forint összköltségű beruházás harminc új munkahelyet teremt Székesfehérváron. 

  2020.09.08.
 2. A város szükséges hőmennyiségének a 85 százaléka előállítható a Bakony utcában

  2017. év végén két új, egyenként 20 MW-os kondenzációs gázkazán került beüzemelésre a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén, amelyekkel már 78 MW beépített hőteljesítményt sikerült elérni a fűtőerőműben. A fejlesztéshez, a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának, KEHOP-5.3.1-17 kódszámú, a „Távhő-szektor energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívása keretében sikerült pályázati forrást igénybe venni.

  2020.09.01.
 3. Újabb fehérvári helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat

  2018 őszén az Aldi és az E.On megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot.

  2020.08.26.
 4. Emeletes vonatok Fehérváron, villamosítják a pusztaszabolcsi, komáromi vonalakat

  A 2021-2027-es európai uniós pénzügyi ciklusban kötöttpályás beruházásokra várhatóan rendelkezésre álló forrásmennyiség sikeres lekötése érdekében húsz vasúti fejlesztés előkészítésének, tervezésének támogatásáról született kormányzati döntés. - számolt be honlapján a Prosperis Alba kutatóközpont.

  2020.08.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4