A legmenőbb diákmunkákról is szó volt a II. Országos Diákmunka Konferencián

Az idén Székesfehérvár adott helyet a II. Országos Diákmunka Konferenciának, ahol a diákmunka helyzetéről, lehetőségeiről tájékoztatták a fiatalokat. A diákmunka a pénzszerzés mellett olyan új élmények és tapasztalatok forrását is jelenti, amelyeket a padban ülve sosem élhetnének át a diákok.
2018.11.20. 12:25 |

A konferencián olyan témák kerültek szóba, mint a „kapunyitási pánik”, a nemzetközi gyakornoki lehetőségek vagy a mentorprogramok szerepe a diákmunka-közvetítésben.

A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a fiatalokat, kiemelve, hogy Székesfehérváron, az ország egyik legnagyobb gazdasági erőcentrumában tanuló fiataloknak sok esetben van módja és lehetősége arra, hogy tanulás mellett dolgozzanak. "Székesfehérváron a diákmunka már több évtizede működik, sok olyan közvetítő cég találta meg a helyét a városban, akik segítséget tudnak nyújtani ebben. Sok 16 év feletti fiatal dönt úgy, hogy a nyári időszakban egy székesfehérvári iparban vagy a szolgáltató szektroban vállal munkaát, aki ma Fehérváron dolgozni szeretne, annak van erre lehetősége." - tette hozzá az alpolgármester, aki szólt az egyetemi szintről is, ahol a duális képzés is lehetőséget nyújt a hallgatóknak. Elmondta, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán és a Budapesti Corvinus Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is számos duális hely van, így az ország egyik legerősebb duális képzőhelye Székesfehérvár.

A II. Országos Diákmunka Konferencián a fiatalok izgalmas, interaktív kerekasztal beszélgetéseken is részt vehettek.

Dr. Vincze Géza, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője megnyitó beszédében a konferencia küldetésének nevezte, hogy megteremti a piaci kereslet és kínálat találkozási lehetőségét a diákmunka vonatkozásában, továbbá ösztönzi és támogatja a fiatalokat a munkatapasztalat-szerzésben, lehetőségeik megismerésében. Elmondta, hogy a konferencia második állomása főként a diákokat és a hallgatókat szólítja meg olyan témákon keresztül mint az életpályatervezés, a gyakornoki és mentorprogramok, a diákmunkát érintő szakpolitikai célok.

A konferencián a szekcióbeszélgetéseken szó esett a legmenőbb diákmunkákról - mint a közösségi médiaasszisztens, vagy buliszervező - is.

A kerekasztal beszélgetéseken olyan témák kerültek szóba, mint a felnőtté válás és a munkába állás hatásmechanizmusa, az iskolarendszerű képzésekben megszerezhető szaktudás hasznosulása a diákmunkapiacon és a diákmunka mint felsőoktatási szakmai gyakorlat.

Gazdaság

 1. Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

  A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 

  2018.12.12.
 2. Továbbra is erős a kereslet a fehérvári lakáspiacon

  Székesfehérváron idén 39 nap alatt el lehetett adni a lakótelepi lakásokat, szemben a 2017-es 51 napos értékesítési idővel. A fehérvári 40 négyzetméternél kisebb panelek átlagos négyzetméterára 444 ezer forint, míg a 40-80 négyzetmétereseké jóval alacsonyabb, 367 ezer forintot tett ki. Az ottani téglaépítésű lakások mindössze 4, illetve 7 százalékkal drágábbak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

  2018.12.12.
 3. Ötletből vállalkozás - december 13-án folytatódik a workshop sorozat

  Ötletből vállalkozás címmel olyan workshop sorozatot indult, amellyel megmutatják, hogyan lehet egy kósza ötletből kiindulva megvizsgálni, hogy az ötletből felépíthető-e egy piacképes termék. A következő alkalom december 13-án 17 órától lesz a Konnektor Irodában.

  2018.12.11.
 4. Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

  A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.

  2018.12.10.
 1. Szincsák Attila kapta a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  "A harmóniában rejlik a sikeres együttműködés" – mondta Szincsák Attila, a DENSO gazdasági és kereskedelmi igazgatója, miután átvette az elismerést a Hiemer-házban, ahol a város gazdasági életében meghatározó cégek, vállalkozások vezetői, illetve képviselői számára rendeztek ma évzáró találkozót a Hiemer-házban. Hagyományosan ezen az eseményen adják át minden évben a “Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat.

  2018.12.05.
 2. Átadták a UPC új fehérvári üzletét az Alba Plázában

  Pénteken adták át a UPC Magyarország Kft. új székesfehérvári üzletét az Alba Plazában. A megnyitón a Falakon át program keretében nagyképernyős televíziókészüléket adtak a kórház gyermekosztályának. Két készüléket ajánlott még fel a cég, amiket az a gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény kap, melyre december 18-ig a legtöbb ügyfél szavaz az új üzletben.

  2018.11.30.
 3. Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

  Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.

  2018.11.30.
 4. A legmodernebb robottechnológiával fejleszt Fehérváron a Hanon Systems

  A dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

  2018.11.29.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek