A legmenőbb diákmunkákról is szó volt a II. Országos Diákmunka Konferencián

Az idén Székesfehérvár adott helyet a II. Országos Diákmunka Konferenciának, ahol a diákmunka helyzetéről, lehetőségeiről tájékoztatták a fiatalokat. A diákmunka a pénzszerzés mellett olyan új élmények és tapasztalatok forrását is jelenti, amelyeket a padban ülve sosem élhetnének át a diákok.
2018.11.20. 12:25 |

A konferencián olyan témák kerültek szóba, mint a „kapunyitási pánik”, a nemzetközi gyakornoki lehetőségek vagy a mentorprogramok szerepe a diákmunka-közvetítésben.

A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a fiatalokat, kiemelve, hogy Székesfehérváron, az ország egyik legnagyobb gazdasági erőcentrumában tanuló fiataloknak sok esetben van módja és lehetősége arra, hogy tanulás mellett dolgozzanak. "Székesfehérváron a diákmunka már több évtizede működik, sok olyan közvetítő cég találta meg a helyét a városban, akik segítséget tudnak nyújtani ebben. Sok 16 év feletti fiatal dönt úgy, hogy a nyári időszakban egy székesfehérvári iparban vagy a szolgáltató szektroban vállal munkaát, aki ma Fehérváron dolgozni szeretne, annak van erre lehetősége." - tette hozzá az alpolgármester, aki szólt az egyetemi szintről is, ahol a duális képzés is lehetőséget nyújt a hallgatóknak. Elmondta, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán és a Budapesti Corvinus Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is számos duális hely van, így az ország egyik legerősebb duális képzőhelye Székesfehérvár.

A II. Országos Diákmunka Konferencián a fiatalok izgalmas, interaktív kerekasztal beszélgetéseken is részt vehettek.

Dr. Vincze Géza, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője megnyitó beszédében a konferencia küldetésének nevezte, hogy megteremti a piaci kereslet és kínálat találkozási lehetőségét a diákmunka vonatkozásában, továbbá ösztönzi és támogatja a fiatalokat a munkatapasztalat-szerzésben, lehetőségeik megismerésében. Elmondta, hogy a konferencia második állomása főként a diákokat és a hallgatókat szólítja meg olyan témákon keresztül mint az életpályatervezés, a gyakornoki és mentorprogramok, a diákmunkát érintő szakpolitikai célok.

A konferencián a szekcióbeszélgetéseken szó esett a legmenőbb diákmunkákról - mint a közösségi médiaasszisztens, vagy buliszervező - is.

A kerekasztal beszélgetéseken olyan témák kerültek szóba, mint a felnőtté válás és a munkába állás hatásmechanizmusa, az iskolarendszerű képzésekben megszerezhető szaktudás hasznosulása a diákmunkapiacon és a diákmunka mint felsőoktatási szakmai gyakorlat.

Gazdaság

 1. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 2. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 3. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 4. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 1. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 2. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 3. Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

  Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.

  2019.04.09.
 4. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek