A legmenőbb diákmunkákról is szó volt a II. Országos Diákmunka Konferencián

Az idén Székesfehérvár adott helyet a II. Országos Diákmunka Konferenciának, ahol a diákmunka helyzetéről, lehetőségeiről tájékoztatták a fiatalokat. A diákmunka a pénzszerzés mellett olyan új élmények és tapasztalatok forrását is jelenti, amelyeket a padban ülve sosem élhetnének át a diákok.
2018.11.20. 12:25 |

A konferencián olyan témák kerültek szóba, mint a „kapunyitási pánik”, a nemzetközi gyakornoki lehetőségek vagy a mentorprogramok szerepe a diákmunka-közvetítésben.

A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a fiatalokat, kiemelve, hogy Székesfehérváron, az ország egyik legnagyobb gazdasági erőcentrumában tanuló fiataloknak sok esetben van módja és lehetősége arra, hogy tanulás mellett dolgozzanak. "Székesfehérváron a diákmunka már több évtizede működik, sok olyan közvetítő cég találta meg a helyét a városban, akik segítséget tudnak nyújtani ebben. Sok 16 év feletti fiatal dönt úgy, hogy a nyári időszakban egy székesfehérvári iparban vagy a szolgáltató szektroban vállal munkaát, aki ma Fehérváron dolgozni szeretne, annak van erre lehetősége." - tette hozzá az alpolgármester, aki szólt az egyetemi szintről is, ahol a duális képzés is lehetőséget nyújt a hallgatóknak. Elmondta, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán és a Budapesti Corvinus Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is számos duális hely van, így az ország egyik legerősebb duális képzőhelye Székesfehérvár.

A II. Országos Diákmunka Konferencián a fiatalok izgalmas, interaktív kerekasztal beszélgetéseken is részt vehettek.

Dr. Vincze Géza, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője megnyitó beszédében a konferencia küldetésének nevezte, hogy megteremti a piaci kereslet és kínálat találkozási lehetőségét a diákmunka vonatkozásában, továbbá ösztönzi és támogatja a fiatalokat a munkatapasztalat-szerzésben, lehetőségeik megismerésében. Elmondta, hogy a konferencia második állomása főként a diákokat és a hallgatókat szólítja meg olyan témákon keresztül mint az életpályatervezés, a gyakornoki és mentorprogramok, a diákmunkát érintő szakpolitikai célok.

A konferencián a szekcióbeszélgetéseken szó esett a legmenőbb diákmunkákról - mint a közösségi médiaasszisztens, vagy buliszervező - is.

A kerekasztal beszélgetéseken olyan témák kerültek szóba, mint a felnőtté válás és a munkába állás hatásmechanizmusa, az iskolarendszerű képzésekben megszerezhető szaktudás hasznosulása a diákmunkapiacon és a diákmunka mint felsőoktatási szakmai gyakorlat.

Gazdaság

 1. Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

  A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

  2019.02.20.
 2. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 3. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.
 4. Húszmilliárd forintos helyiadó-bevétel a város gazdaságának köszönhetően

  A fehérvári gazdaság teljesítménye 2018-ban rekordösszegű helyi adóbevételt tett lehetővé, melyért köszönet illeti a vállalkozásokat, vállalatokat és Fehérvár valamennyi munkavállalóját. A Közgyűlés többségi döntése alapján ezért 2019-ben sem kell a székesfehérvári magánszemélyeknek helyi adót fizetniük.

  2019.01.30.
 1. Március 10-ig várják a jelöléseket a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra

  Az idei esztendőben is várja a javaslatokat a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Azok a helyi vállalkozások, cégek részesülhetnek az elismerésben, melyek szem előtt tartják a felelősségteljes piaci magatartást. A jelöléseket március 10-ig várják a fogyvedalap@gmail.com címen.

  2019.01.24.
 2. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 3. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 4. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek