Új könyvet mutatnak be Székesfehérvár ipartörténetéről

A székesfehérvári szövetkezetek történetéről szóló könyvet mutatnak be október 28-án, pénteken a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A belépés díjtalan.
2022.10.25. 12:15 |
Új könyvet mutatnak be Székesfehérvár ipartörténetéről

Rostási Szabó Imréné Hegedűs Mária jegyzi az új, a Székesfehérvár ipari helytörténetéből, szövetkezetek című könyvet, melyet a VMK Széna téri Tagkönyvtárában október 28-án, pénteken 18.30 órától ismerhet meg a közönség.

Az ipari és szolgáltató szövetkezetek tevékenységét a megalakulástól az átalakuláson át egészen a felszámolásig elemző szerző idén Lánczos-Szekfű Ösztöndíjban részesült hiánypótló munkája elkészítéséhez. A kiadványt dr. Demeter Zsófia történész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Gazdaság

 1. Segített a SZÉPHŐ

  Egy műszaki hiba miatt került nehéz helyzetbe a távfűtés biztosítása a szombathelyi otthonok egy részében, ekkor fordult segítségért az ottani szolgáltató a székesfehérvári távhőszolgáltatóhoz. Példaértékű együttműködés valósul meg Székesfehérvár és Szombathely városa, a távhőszolgáltatást ellátó cégek és a szakminisztérium között.

  2022.12.01.
 2. Arconic-támogatás az Óbudai Egyetemnek

  A gyakorlati műszaki képzés további fejlesztését szolgálja az a 25.000 dolláros támogatás, melyet az Arconic Alapítvány biztosított az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara számára. A összeget olyan eszközökre költik, melyekkel valós ipari folyamatokat tudnak modellezni az egyetem robotikai laborjában. A támogatás jelképes átadására szerdán délután került sor az egyetemen.

  2022.11.30.
 3. Howmet támogatás a felsőoktatásnak

  Újabb „voucher” átadóra került sor hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját.

  2022.11.21.
 4. Vezess, elemezz, dönts!

  Vezess, elemezz, dönts! mottóval rendezett menedzserversenyt középiskolások számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Mondelez Hungária Kft. A résztvevők munkahelyi szituációkat imitálva, játékos gyakorlatok során mérték fel, hogy a munkahelyi légkörhöz rendkívül hasonlító, életszerű helyzetekben hogyan tudják érvényesíteni a különféle készségeiket, képességeit és főként önmagukat.

  2022.11.10.