Új kerékpáros egyesület indult Székesfehérváron

Új egyesület kezdi meg működését az esztendő elején Székesfehérváron. A Fehérvár Cycling Team a Szingo SE-től különválva várja a jövőben a kerékpározni vágyó fiatalokat. Márkus János, az klub elnöke szerint az újításra a női vonal megerősítése miatt volt szükség.

2019.01.11. 13:17 |

Székesfehérváron a tavalyi esztendőben – még a Szingo SE színeiben – szép sikereket értek el a női kerékpárosok. Neubauer Eliza U17-es magyar bajnok lett 2018-ban, Hideg Nóra pedig kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, de Temela Eszter és Péteri Niké is kitett magáért tavaly. A sikereken felbuzdulva, a Szingótól különválva kezdi működését, elsősorban fiatalokra építve a Fehérvár Cycling Team. „Azért van erre szükség, mert női vonalon nagyon megerősödtünk! - mondta az új klub elnöke, Márkus János még decemberben a Fehérvár TV kérdésére válaszolva. - Illetve a szövetségtől is kaptunk egy kérést, hogy foglalkozzunk Magyarországon a női országúti kerékpárosokkal. Lesz egy komplett felnőtt női sorunk, utánpótlásban pedig van már magyar bajnokunk, és pont ezek miatt volt szükség arra, hogy különváljunk, és külön foglalkozzunk a hölgyekkel.”

A tervek szerint a Fehérvár Cycling Team sportolói márciustól szeptemberig minden hétvégén rajthoz állnak majd valamilyen versenyen, cél, hogy ezek között minél több nemzetközi erőpróba legyen. Cél továbbá, hogy az elit női mezőnyben a magyar bajnoki címet fehérvári versező nyerje, ehhez pedig sok munka kell, abban pedig egészen biztosan nem lesz hiány.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak