Új kerékpáros egyesület indult Székesfehérváron

Új egyesület kezdi meg működését az esztendő elején Székesfehérváron. A Fehérvár Cycling Team a Szingo SE-től különválva várja a jövőben a kerékpározni vágyó fiatalokat. Márkus János, az klub elnöke szerint az újításra a női vonal megerősítése miatt volt szükség.

2019.01.11. 13:17 |

Székesfehérváron a tavalyi esztendőben – még a Szingo SE színeiben – szép sikereket értek el a női kerékpárosok. Neubauer Eliza U17-es magyar bajnok lett 2018-ban, Hideg Nóra pedig kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, de Temela Eszter és Péteri Niké is kitett magáért tavaly. A sikereken felbuzdulva, a Szingótól különválva kezdi működését, elsősorban fiatalokra építve a Fehérvár Cycling Team. „Azért van erre szükség, mert női vonalon nagyon megerősödtünk! - mondta az új klub elnöke, Márkus János még decemberben a Fehérvár TV kérdésére válaszolva. - Illetve a szövetségtől is kaptunk egy kérést, hogy foglalkozzunk Magyarországon a női országúti kerékpárosokkal. Lesz egy komplett felnőtt női sorunk, utánpótlásban pedig van már magyar bajnokunk, és pont ezek miatt volt szükség arra, hogy különváljunk, és külön foglalkozzunk a hölgyekkel.”

A tervek szerint a Fehérvár Cycling Team sportolói márciustól szeptemberig minden hétvégén rajthoz állnak majd valamilyen versenyen, cél, hogy ezek között minél több nemzetközi erőpróba legyen. Cél továbbá, hogy az elit női mezőnyben a magyar bajnoki címet fehérvári versező nyerje, ehhez pedig sok munka kell, abban pedig egészen biztosan nem lesz hiány.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak