Új kerékpáros egyesület indult Székesfehérváron

Új egyesület kezdi meg működését az esztendő elején Székesfehérváron. A Fehérvár Cycling Team a Szingo SE-től különválva várja a jövőben a kerékpározni vágyó fiatalokat. Márkus János, az klub elnöke szerint az újításra a női vonal megerősítése miatt volt szükség.

2019.01.11. 13:17 |

Székesfehérváron a tavalyi esztendőben – még a Szingo SE színeiben – szép sikereket értek el a női kerékpárosok. Neubauer Eliza U17-es magyar bajnok lett 2018-ban, Hideg Nóra pedig kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, de Temela Eszter és Péteri Niké is kitett magáért tavaly. A sikereken felbuzdulva, a Szingótól különválva kezdi működését, elsősorban fiatalokra építve a Fehérvár Cycling Team. „Azért van erre szükség, mert női vonalon nagyon megerősödtünk! - mondta az új klub elnöke, Márkus János még decemberben a Fehérvár TV kérdésére válaszolva. - Illetve a szövetségtől is kaptunk egy kérést, hogy foglalkozzunk Magyarországon a női országúti kerékpárosokkal. Lesz egy komplett felnőtt női sorunk, utánpótlásban pedig van már magyar bajnokunk, és pont ezek miatt volt szükség arra, hogy különváljunk, és külön foglalkozzunk a hölgyekkel.”

A tervek szerint a Fehérvár Cycling Team sportolói márciustól szeptemberig minden hétvégén rajthoz állnak majd valamilyen versenyen, cél, hogy ezek között minél több nemzetközi erőpróba legyen. Cél továbbá, hogy az elit női mezőnyben a magyar bajnoki címet fehérvári versező nyerje, ehhez pedig sok munka kell, abban pedig egészen biztosan nem lesz hiány.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak