Új csomópontot adtak át a 8-as-, 62-es út és az M7-es autópálya kereszteződésében

 Ma adták át a forgalomnak az M7 autópálya 59. km szelvényének felújított csomópontját. Átépítésével több évtizedre előre korszerű autópálya-csomópontot építettek, amelyen az Adria-Magyarország-Ukrajna irányú útvonal egyik legjelentősebb kamionparkolási lehetőséget is biztosítani lehet. A beruházás majd 1,4 milliárd forintba került.

2003.10.15. 14:42 |

 A régi csomópont még a hetvenes évek műszaki előírásainak megfelelően építették, így mára már nem felelt meg sem a legújabb tervezési előírásoknak sem a jelentősen megnövekedett forgalomnak és a nagyteljesítményű, korszerű járművek támasztotta követelményeket sem tudta kielégíteni.

 A kivitelezési munkát - kétfordulós közbeszerzési eljárással a Hoffmann Rt. nyerte el, a tervező a Roden Kft., a lebonyolító mérnök pedig a Reformút Kft. volt. A munka két ütemben készült el, csaknem két év alatt, a teljes bekerülési költség pedig 1.358 millió forint volt. Az építési munkák az M7 autópálya átépítési munkáival egyidőben kezdődtek, a hídakat ki kellett szélesíteni, a gyorsító és lassító sávokat meghosszabbították, új nagyobb alapterületű kamion és személygépkocsi parkoló épült, azonban a megnyitó ünnepségen elhangzott, hogy a csomópontban működő vállalkozásoknak ideje lenne felnőni a megnövekedett igényekhez.

 A csomóponti parkoló megépítése miatt valószínűleg kevesebb parkoló kamiont találunk majd a városban a 8-as elkerülő mentén. Az ÁllamiAutópályakezelő Rt. vezérigazgatója Tímár János elismerően szólt a beruházásról, ami országos viszonylatban is komoly munkának számít -mondta.

Gazdaság

 1. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 2. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.
 3. Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

  A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

  2019.09.06.
 4. Fehérváron is bemutatták az Országos Vállalkozói Mentorprogramot

  Csütörtökön a Gazdaság Háza adott otthont az Országos Vállalkozói Mentorprogram Fejér megyei nyitórendezvényének. A program lehetőséget biztosít térségünk magyar tulajdonú kis- és középvállalkozóinak, hogy a beszállítóvá válás és a nemzetközi piacra lépés terén fejlődjenek, piacképes tudásra tegyenek szert.

  2019.09.05.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek