Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.
2019.07.11. 16:18 |

Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt vehették birtokba a székesfehérváriak a Túrózsáki úti Szabadidőparkot. A 300 millió forintból megvalósult beruházás eredményeként ezen a környéken kialakult egy olyan közösségi tér, amely számos sportolási lehetőséget biztosít: labdasportágak, futás, fitnesz- és hagyományos játszótér. A fejlesztés során a faültetésekkel, a zöldfelület rendbetételével és gondozásával egy közkedvelt közösségi tér született az Aszalvölgyben.

„Aki erre jár, jól láthatja, hogy a hét minden napján szívesen jönnek ide a családok, gyerekek és felnőttek, idősebbek és fiatalabbak egyaránt, hogy kikapcsolódjanak, sportoljanak. Ezért is különösen fontos most ez az újabb fejlesztés, amely megvalósult.” – mondta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, minden egyes kosárlabdapálya hozzájárul a sportág népszerűsítéséhez. Annak érdekében, hogy a játék még jobb körülmények között menjen, kapott új burkolatot a pálya. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson arra is felhívta a figyelmet, hogy a fejlesztések folytatódnak a városban. A Palotavárosi tavaknál hamarosan indul egy komplex szabadidős központ építése mintegy 1 milliárd forint értékben, a Halesz ligetben pedig egy sikeres pályázatnak köszönhetően megkezdődik az 1 km-es rekortán futópálya kialakítása.

Egy sportklub életében egy új fejlesztés mindig nagy esemény. Egyetlen profi klub sem létezhet megfelelő tömegsporti háttér nélkül, és ez a pálya is remek lehetőséget ad a sportág népszerűsítésére – mondta Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben több városi pályát is sikerül ilyen burkolattal lefedni.

Deák Lajosné és Östör Annamária önkormányzati képviselők örömüket fejezték ki, hogy hosszú évek munkájának köszönhetően sikerült létrehozni a Túrózsáki úti Szabadidőközpontot, amelynek fejlesztése a fehérváriakat szolgálja.

Az új pályát az Alba Fehérvár utánpótlás kosarasai már tesztelték is. Góbi Marcell szerint a jó minőségű, szép környezetben lévő pálya sokakat inspirál a mozgásra, a sokak által kedvelt sportág, a kosárlabda űzésére.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak