Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.
2019.07.11. 16:18 |

Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt vehették birtokba a székesfehérváriak a Túrózsáki úti Szabadidőparkot. A 300 millió forintból megvalósult beruházás eredményeként ezen a környéken kialakult egy olyan közösségi tér, amely számos sportolási lehetőséget biztosít: labdasportágak, futás, fitnesz- és hagyományos játszótér. A fejlesztés során a faültetésekkel, a zöldfelület rendbetételével és gondozásával egy közkedvelt közösségi tér született az Aszalvölgyben.

„Aki erre jár, jól láthatja, hogy a hét minden napján szívesen jönnek ide a családok, gyerekek és felnőttek, idősebbek és fiatalabbak egyaránt, hogy kikapcsolódjanak, sportoljanak. Ezért is különösen fontos most ez az újabb fejlesztés, amely megvalósult.” – mondta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, minden egyes kosárlabdapálya hozzájárul a sportág népszerűsítéséhez. Annak érdekében, hogy a játék még jobb körülmények között menjen, kapott új burkolatot a pálya. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson arra is felhívta a figyelmet, hogy a fejlesztések folytatódnak a városban. A Palotavárosi tavaknál hamarosan indul egy komplex szabadidős központ építése mintegy 1 milliárd forint értékben, a Halesz ligetben pedig egy sikeres pályázatnak köszönhetően megkezdődik az 1 km-es rekortán futópálya kialakítása.

Egy sportklub életében egy új fejlesztés mindig nagy esemény. Egyetlen profi klub sem létezhet megfelelő tömegsporti háttér nélkül, és ez a pálya is remek lehetőséget ad a sportág népszerűsítésére – mondta Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben több városi pályát is sikerül ilyen burkolattal lefedni.

Deák Lajosné és Östör Annamária önkormányzati képviselők örömüket fejezték ki, hogy hosszú évek munkájának köszönhetően sikerült létrehozni a Túrózsáki úti Szabadidőközpontot, amelynek fejlesztése a fehérváriakat szolgálja.

Az új pályát az Alba Fehérvár utánpótlás kosarasai már tesztelték is. Góbi Marcell szerint a jó minőségű, szép környezetben lévő pálya sokakat inspirál a mozgásra, a sokak által kedvelt sportág, a kosárlabda űzésére.

Sport

 1. Két fehérvári érem a Strandvilágjátékokról

  Katarban zajlik a Strandvilágjátékok, amelyen a magyar csapat első érmét aquatlonban a fehérvári Dévay Márk szerezte meg. Ráadásul Dévay a mix-váltóban Kropkó Mártával is dobogóra állhatott.

  2019.10.16.
 2. Jótékonysági licit az Alba Fehérvár sztárjának mezére

  A 40-es számú Alba Fehérvár-mez, vagyis Darrin Govens meze lehet azé a licitálóé, aki október végéig a legmagasabb ajánlatot teszi érte. A fehérvári kosárklub a befolyt összegből egy alapítványt támogat, az októberi, mellrák ellenes küzdelem fontosságát demonstráló kampányhoz csatlakozva,.

  2019.10.16.
 3. Remek meccseken győztek a MÁV röpisei a női és férfi élvonalban is

  Megnyerte első bajnokiját a MÁV Előre-BERICAP a női NB I Liga alapszakaszban. A 3:1-re végződött mérkőzésen a Gödöllői RC volt az ellenfél. A férfiak drámai csatában, döntő játszmában fordítva verték a DEAC-ot, vagyis a MÁV mindkét csapata győzelemmel kezdte a szezont.

  2019.10.14.
 4. Tizenkilenc másodperc után vezetést szerzett, végül kikapott a Hydro Fehérvár AV 19

  Nem tudta megszakítani rossz szériáját a Bolzano ellen a Volán, amely első kapuralövéséből megszerezte a vezetést. Igaz emberhátrányok tömkelegében kellett helytállnia. A záróharmadban a hosszabbításért küzdött Hannu Jarvenpaa együttese, amely végül 4-3-ra kikapott. Sorozatban hatodik meccséükön maradtak pont nélkül Kógerék.

  2019.10.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak