Új, 6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft.

2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.
2021.07.03. 13:54 |

A Seregélyesi út melletti ipari területen több üzemmel is rendelkező STX Horseboxes Kft. 2009 óta működik Székesfehérváron.

A belga tulajdonú cégcsoport egyedi, luxuskategóriás lószállító járműveket gyárt, de immár jelen vannak az autó- és motorsport kiszolgálásában, sőt COVID-szűrőállomássá alakított modellt is készítettek már.

Szombaton a legújabb, 6000 m2-es gyártócsarnokot avatta a cég, amit teljesen saját erőből építettek.

Mint Massimo Emanuele ügyvezető elmondta, a közel kétmilliárd forintos beruházással Székesfehérváron immár 17.000 négyzetméteren zajlik a termelés. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, akik egy műszakban dolgoznak, és a tervezéstől a teljes összeállításig minden itt zajlik az egyedi járművek kialakítása kapcsán.

„A tavalyi évben közel ezer kész jármű hagyta el magyarországi termelőegységeinket. Termékeink között megtalálhatóak a kétlovas kisteherjármű felépítmények, a luxus, illetve több ló szállítására alkalmas és lakótérrel is rendelkező kamionok, a lakóautók, valamint egyéb egyedi járművek is.” – hangsúlyozta az ügyvezető, aki hozzátette: a fehérvári üzem sikere az itt foglalkoztatott szakképzett munkaerőben rejlik.

Luka Tímea személyzeti osztályvezető megerősítette, hogy a járműfelépítményeik iránti folyamatos kereslet miatt mindig vannak nyitott pozícióik, amelyekbe várják a szakmunkások – többek között a lakatos, villanyszerelő, fényező végzettséggel rendelkezők – jelentkezését. „Nem csak a jelenre koncentrálunk, évek óta több helyi és környékbeli szakiskolával kapcsolatban állunk, ahonnan a duális képzés keretében, valamint nyári egybefüggő gyakorlatra is várunk asztalos, lakatos, villanyszerelő, fényező, kárpitos, valamint mérnök diákokat.” Az aktuális állásajánlatok a cég Facebook-oldalán olvashatóak.

A csarnokavató ünnepségen Székesfehérvár Önkormányzatát Lehrner Zsolt alpolgármester képviselte, aki örömét fejezte ki a duális képzésben való részvételért, valamint a folyamatos fejlesztésekért is.

Mint mondta, Székesfehérvár nemcsak hazai, hanem közép-európai viszonylatban is fontos gazdasági központ, és a város stratégiai partnerként tekint az itt működő cégekre. „Székesfehérvár városa nevében szeretnék köszönetet mondani a Stephex Groupnak azért, hogy 2009-ben Székesfehérvárt választották központjuknak, az STX Horseboxes Kft-nek és valamennyi munkavállalójának pedig gratulálni az új beruházáshoz. Kívánom, hogy még hosszú évtizedekig városunkban készüljenek Európa kiemelkedő minőségű lószállító járművei!”

Az avatóünnepséget követően egy fát ültettek el közösen az új csarnok mellett, majd gyárlátogatásra indultak a résztvevők. A szűk körű ünnepségen a cég vezetői vettek részt, de a nap folyamán valamennyi dolgozójuk és családtagjaik is bejárhatták a gyártóegységeket, közösen megünnepelve a legújabb csarnok elkészültét.

Az üzemet végigjárva kiderült, hogy valamennyi jármű egyedi megrendelésre, kézi munkával készül. A lószállítók mellett lakóautókat, kamionokat is gyártanak, illetve az autó- és motorsport kiszolgálásába is bekapcsolódott a cég, amely az egykor alig 60 fős „garázscégből” Európa egyik piacvezetőjévé nőtte ki magát.

Gazdaság

 1. Mérsékelten ugyan, de tovább emelkednek az ingatlanárak Székesfehérváron

  A koronavírus időszaka alatt a lakóingatlanok kínálati árai a hazai ingatlanpiacon folyamatosan változtak. Voltak olyan régiók, ahol csökkentek az árak, de az ország nagyobb hányadában azonban inkább a növekedés volt a jellemző. A Fejér megyében található lakóingatlanok többségében egy biztos, lassú tendenciájú áremelkedés folyt le az elmúlt egy éves időszakban. 

  2021.07.26.
 2. Az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztése a célja az eDigiStars kezdeményezésnek

  Számos kihívás van a Duna makrorégióban amelyekkel ideje szembenéznünk: elöregedő társadalom, versenyképesség csökkenés és foglalkoztathatósági problémák, a szakképzett munkaerő hiánya a digitális területeken. A székesfehérvári Innoskart Digitális Klaszter vezető partnersége alatt megvalósuló, 8 Duna menti országot érintő eDigiStars kezdeményezés az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztésével veszi fel a harcot a nehézségekkel.

  2021.07.21.
 3. Bővülő duális képzési lehetőségek - a metALCOM-mal is megállapodott az Óbudai Egyetem

  Duális együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városházán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A távközlés üzeltágban tevékenykedő cégnél mintegy 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati ismereteket.

  2021.07.06.
 4. Élet a vírus alatt/után - üzleti fórum a város nagyvállalataival

  Gazdaság és COVID - Élet a vírus alatt/után címmel üzleti fórumot rendezett Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát a Magyar Király Hotelben. Az előadások és a kerekasztal beszélgetések a koronavírus járvány globális gazdaságra és az autóiparra gyakorolt hatásairól, a hazai munkaerőpiaci helyzet aktualitásairól és az ellátási láncban tapasztalható nehézségekről, illetve ezek okairól szóltak.

  2021.07.01.
 1. A Videoton Elektronikát is segíti a nagyvállalati beruházási támogatási program

  A magyar gazdaság akkor erős, ha építhet nagyvállalatai versenyképességére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken nagyvállalati támogatási szerződések aláírásakor. A Nagyvállalati beruházási támogatási programban a pénzügyminiszter három céggel, a Bis Hungary Kft.-vel Videoton Elektronikai Kft.-vel és a Hajdu-Alu Zrt.-vel írt alá szerződést, amelynek révén 2,3 milliárd forint fejlesztés valósul meg 940 millió forint támogatással.

  2021.06.26.
 2. 479 millió forint értékű beruházás a HBPO Székesfehérvárnál, állami támogatással

  Az autóalkatrész-gyártással foglalkozó HPBO összesen 774 millió forintos beruházást hajt végre, amihez a kormány összesen 255 millió forint támogatást biztosított – 242 ember munkahelyének a megőrzését támogatva. Ebből 479 millió forint értékű beruházást valósít meg a HBPO Székesfehérvár: a projektnek köszönhetően a vállalatnál már megvalósult egy 3D modellezésre alkalmas mérőszoba és egy félautomata gyártósor. 

  2021.06.25.
 3. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 4. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1