Tűzzománcképekbe álmodott lelki útmutató – Szűcsné Novák Mária az ÖKK Podcast vendége

12 fa és hozzá 12 bibliai idézet kíséri végig az új esztendő hónapjait abban a különleges naptárban, amely Szűcsné Novák Mária tűzzománc képeiből született. A 25 éve Székesfehérváron élő alkotó főiskolásként találkozott és köteleződött el életre szólóan e művészeti ággal, amelynek technikáját az alkotói folyamat alatt sajátította el, fejlesztette.
2023.12.22. 13:33 |
Tűzzománcképekbe álmodott lelki útmutató – Szűcsné Novák Mária az ÖKK Podcast vendége

A magyar népmese világa, majd később bibliai nőalakok és fák jelentek meg az egyedi színvilágú, mindig „mosolygó”, nyugalmat és békességet árasztó képein.

Az elmúlt három évtizedben 43 önálló és számos csoportos tárlaton szerepelt.

Az ÖKK Podcast vendégeként Marika elmondja, milyen lelki gazdagságban, mesékkel szőtt úton indult élete a Mátra aljáról, s mint az élet írta mese hőse, hogyan találta meg a saját útját. A szentírással való találkozásnak a bibliai nőalakok megjelenését és egy elfeledett gyermekkori álom beteljesedését is köszönheti. Nemcsak alkotásai, a vele való beszélgetés is lélekemelő.

Interjú

 1. Nyáron is biztonságban!

  Bajba jutott” unokára hivatkozó hívás, bankszámlát telefonon egyeztető „ügyintéző”, meg nem rendelt csomagról postai értesítő, a „strandtrezor”, azaz a törülközőre bízott értékek biztonsága és a gyermekekre leselkedő veszélyek is szóba kerültek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett programon.

  2024.06.30.
 2. Végtelen energia dalban, látványban

  Egy mesébe illő, fordulatokban gazdag életet mutat be a Nicola Tesla – Végtelen Energia látványos musicalshow, amely május 24-én, pénteken 19.30 órakor látható majd Székesfehérváron, az Alba Arénában. Az egyedi látvány- és hangzásvilág megálmodója, az előadás kreatív ötletgazdája Vona Tibor az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában mesél a darab születéséről.

  2024.05.05.
 3. Egyetlen győzelemre a klubtörténeti bronzéremtől

  A MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatát egyetlen győzelem választja el a klub történetének első bajnoki érmétől. Az utolsó összecsapás előtt a csapatkapitánnyal Pallag Ágnessel készült egy rövid interjú, arról, hogy készülnek a csütörtök esti mérkőzésre.

  2024.04.25.
 4. ÖKK Podcast Egerházi Attilával

  A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.

  2024.04.15.