Turisztikai szakújságírókat lát vendégül a Székesfehérvári Turisztikai Kft.

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) szerevezésében Székesfehérvár turisztikai kínálatát és újdonságait bemutató újságírói study tour-ra kerül sor június 8-án és 9-én, keddi és szerdai napokon.
2021.06.08. 13:33 |

A programra jelentkezett 13 újságíró két napot tölt el városunkban. Ezalatt az idő alatt bepillantást nyernek a legfontosabb turisztikai attrakciókba (Bory-vár, Nemzeti Emlékhely, Hetedhét Játékmúzeum), ellátogatnak a Sóstóra és Gorsiumba, valamint a gasztronómiai kínálattal is megismerkednek. A látogatók kóstolnak majd díjazott fagylaltot és hamburgert, helyi kézműves sört, és a Felelős gasztrohős főztjét is.

A program egyik érdekessége a még megnyitás előtt álló A Magyar Szent Család nyomában zarándokút Látogatóközpontjának bemutatása. A kirándulások mellett a Turisztikai Kft. bemutatja „Nyiss Fehérvárra” kampányát is, amelyben a vendégéjszakák számának növelése érdekében a szállóvendégeket kedvezménykártyával jutalmazzák. „Reményeink szerint a study tour nagyban hozzájárul a város népszerűsítéséhez, egyben valamennyi turisztikai szolgáltató forgalmának növeléséhez. Bízunk benne, hogy az elkövetkező napokban, hetekben a legtöbb hazai turisztikai felületen találkozunk majd az itten élményekből táplálkozó beszámolókkal, cikkekkel, ajánlásokkal.” – mondta el F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Közélet

 1. Pénteken kezdődik a kilencedik Emlékparki Nyár a KEMPP-ben

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyarat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A két hónapon át tartó kulturális programsorozatban többek között koncerteken, kiállításokon vehet részt a közönség. A belépés díjtalan, a beltéri programok látogatásához kérik a védettségi igazolványt.

  2021.06.14.
 2. Június 20-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

  A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 20-ig.

  2021.06.14.
 3. Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós volt országgyűlési képviselő

  Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

  2021.06.13.
 4. A 77 évvel ezelőtti borzalomra emlékeztek Székesfehérváron

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 77. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2021.06.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4