Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.
2020.06.29. 14:25 |

Az eXtreMan versenysorozat szombati, olimpiai távú – 1500m úszás, 90km kerékpározás, 10km futás – viadalán igazi világsztárokat üdvözölhetett a közönség a kaposvári rajtvonalnál, köztük a székesfehérvári Family Tree Triatlon SE két olimpiára készülő sportolóját.

A hazai triatlonsport eredményes versenyzői, Dévay Márk abszolút másodikként, míg kategóriájában elsőként, Dévay Zsombor pedig abszolút negyedikként és kategóriájában 3. helyezéssel mutatkozott be a kánikulai melegben. „A hosszú és "ínséges" időszak után, amelyet a koronavírus-járvány okozott, végre egy verseny, amit a mostani edzésciklusba, edzőversenyként illesztettünk be, illetve egy jó állapotfelmérés is volt egyben.” – kezdte gondolatait Dévay László.

Sem az időjárás, sem a pálya nehézségi foka nem könnyítette meg a jó eredmény elérését, de mindkét fiúnak sikerült nagyon nagy időt menni. Zsombor eredménye abból a szempontból is kimagasló, hogy neki ez volt élete első versenye ezen a távon. „Egyenletes, jó teljesítményt nyújtva abszolválták a fiúk a távot. Külön öröm a nehéz, tempós bringázás után a 32-es és 33:20-as futóeredmény, ebben a hőségben. Azt kell mondjam: le a kalappal!" – nyilatkozta edzőjük, Dévay László.

Az elit versenyzők mellett az amatőr mezőnyben is kitett magáért a csapat szombaton. Szőke Marianna kategóriája 1. helyét, Gálné Fitos Évi 5., míg Kaufer Tamás szintén kategóriája 1. helyét hozta haza.

A vasárnapi középtávon – 1900m úszás, 90km kerékpározás és 21km futás – nemcsak az indulók létszáma, de a hőség is tetőzött. A 32 fok komoly próba elé állította a több mint 200 indulót. Janota Zoltán most is bizonyította rátermettségét, az abszolút mezőnyben a 10. helyen futott be, mellé a kategória bronzérmét is bezsebelte.

Hosszútávú sportolóhoz méltóan, most is kitartóan küzdött Nagy Zsuzsanna, aki kategóriájában nyolcadikként végzett. "A szezon első versenye rögtön egy ilyen hosszú távon és ilyen melegben, minden szempontból komoly feladat elé állította az indulókat. Többféle stratégiát dolgoztunk ki a frissítésre és irambeosztásra, ami az eredményeket nézve, jól vizsgázott. Csak úgy, ahogy a csapatmunka, hiszen folyamatos bíztattuk egymást a pályán is, ami főleg a félmaratoni táv második felén jelentett sokat." – mondta Janota Zoltán a Family Tree vezetőedzője.

Fotó: Janota Zoltán, illetve eXtremeMan Kaposvár

Sport

 1. Portugál középpályással erősített a MOL Fehérvár

  Rúben Pinto személyében 28 éves, korábbi portugál utánpótlás-válogatott játékost igazolt a MOL Fehérvár. A legutóbb a CSZKA Szófiában futballozó középpályás a Benfica utánpótlásából került két másik portugál csapathoz, majd a Belenensestől Szófiába. Szabadon igazolható játékosként érkezett a Vidibe.

  2020.09.29.
 2. Idén ősszel elmarad az Aszalvölgyi Sportnap

  A járványügyi helyzet miatt a szervezők az Aszalvölgyi Focikupa elhalasztása mellett döntöttek. A tervek szerint tavasszal vagy jövő ősszel pótolják a sportversenyt.

  2020.09.29.
 3. Négy fehérvári játékos a bolgárok ellen készülő válogatott keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a labdarógó Európa-bajnoki pótselejtező bulgáriai elődöntőjére készülő magyar válogatott keretét. A mieink október 8-án játszanak Szófiában, ha továbbjutnak, utána hazai pályán mérkőzhetnek az EB-részvételért.A MOL Fehérvárból négy labdarúgó kapott meghívót a keretbe.

  2020.09.29.
 4. Bevette Ajkát az Alba Triatlon SE – az eddigi legnagyobb csapat utazott a ranglistaversenyre

  Nem rendeztek futamot Alba triatlonos induló nélkül vasárnap Ajkán a soros duatlon ranglista versenyen, mely amatőr kupa, és rövid távú országos bajnokság is volt egyben. A fehérvári klub színeiben összesen nem kevesebb mint huszonhét sportoló állt rajthoz az újonctól a veterán kategóriáig, akik ráadásul több érmet is bezsebeltek.

  2020.09.28.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak