Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.
2020.06.29. 14:25 |

Az eXtreMan versenysorozat szombati, olimpiai távú – 1500m úszás, 90km kerékpározás, 10km futás – viadalán igazi világsztárokat üdvözölhetett a közönség a kaposvári rajtvonalnál, köztük a székesfehérvári Family Tree Triatlon SE két olimpiára készülő sportolóját.

A hazai triatlonsport eredményes versenyzői, Dévay Márk abszolút másodikként, míg kategóriájában elsőként, Dévay Zsombor pedig abszolút negyedikként és kategóriájában 3. helyezéssel mutatkozott be a kánikulai melegben.

„A hosszú és "ínséges" időszak után, amelyet a koronavírus-járvány okozott, végre egy verseny, amit a mostani edzésciklusba, edzőversenyként illesztettünk be, illetve egy jó állapotfelmérés is volt egyben.” – kezdte gondolatait Dévay László.

Sem az időjárás, sem a pálya nehézségi foka nem könnyítette meg a jó eredmény elérését, de mindkét fiúnak sikerült nagyon nagy időt menni. Zsombor eredménye abból a szempontból is kimagasló, hogy neki ez volt élete első versenye ezen a távon. „Egyenletes, jó teljesítményt nyújtva abszolválták a fiúk a távot. Külön öröm a nehéz, tempós bringázás után a 32-es és 33:20-as futóeredmény, ebben a hőségben. Azt kell mondjam: le a kalappal!" – nyilatkozta edzőjük, Dévay László.

Az elit versenyzők mellett az amatőr mezőnyben is kitett magáért a csapat szombaton. Szőke Marianna kategóriája 1. helyét, Gálné Fitos Évi 5., míg Kaufer Tamás szintén kategóriája 1. helyét hozta haza.

A vasárnapi középtávon – 1900m úszás, 90km kerékpározás és 21km futás – nemcsak az indulók létszáma, de a hőség is tetőzött. A 32 fok komoly próba elé állította a több mint 200 indulót. Janota Zoltán most is bizonyította rátermettségét, az abszolút mezőnyben a 10. helyen futott be, mellé a kategória bronzérmét is bezsebelte.

Hosszútávú sportolóhoz méltóan, most is kitartóan küzdött Nagy Zsuzsanna, aki kategóriájában nyolcadikként végzett. "A szezon első versenye rögtön egy ilyen hosszú távon és ilyen melegben, minden szempontból komoly feladat elé állította az indulókat. Többféle stratégiát dolgoztunk ki a frissítésre és irambeosztásra, ami az eredményeket nézve, jól vizsgázott. Csak úgy, ahogy a csapatmunka, hiszen folyamatos bíztattuk egymást a pályán is, ami főleg a félmaratoni táv második felén jelentett sokat." – mondta Janota Zoltán a Family Tree vezetőedzője.

Fotó: Janota Zoltán, illetve eXtremeMan Kaposvár

Sport

 1. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 2. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 3. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 4. Karantén utáni első úszóverseny Győrben, delfinesekkel

  A koronavírus utáni első meghívásos úszóversenyt rendezték Győrben, a Covid-19 miatt előírt szabályok fokozott betartása mellett. A fedett uszodában lebonyolított versenyen igen népes mezőny állt rajthoz, az utánpótlás legjobbjai mellett olimpiai kerettagok is. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai is most először mutatták meg magukat a nehéz időszak után.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak