Triatlon: Dévay Márk nyolcadik lett Melillában

Ismét kiválóan szerepelt az Alba Triatlon SE elitversenyzője, Dévay Márk, aki ezúttal a melillai triatlon Európa-kupa futamon lett nyolcadik.

2018.04.16. 09:27 |

A quarteirai ETU Európa-kupa futam után a Spanyolországhoz tartozó Melillán megrendezett EK-n is kifejezetten erős mezőny jött össze. Dévay Márk ennek ellenére ismét meg tudta ismételni portugáliai remek úszását, és az 1500 méter teljesítését követően elsőként lépett szárazföldre. A 40km-es kerékpározás során az élbolyban tudott maradni, így pedig ismét jó esély kínálkozott egy újabb remek eredmény elérésére. Az Alba Triatlon SE versenyzője a 10 kilométeres futás során is legjobbak között tudott maradni, a 10000 métert végül 31:01 perc alatt teljesítette, és nyolcadikként látta meg a célvonalat. Ez pedig azt jelenti, hogy quarteirai kilencedikhez képest egy helyet még javítani is tudott Dévay Márk, ami mindenképpen pozitív előjel, hiszen a szezon csak most kezdődött.

Az Alba Triatlon SE ifjú sportolói sem tétlenkedtek idehaza, a csapat egy része Káptalantótiban indult duatlon ranglistaversenyen, ahol Dévay Márk öccse, Zsombor nagyon magabiztosan nyerte a Sprint versenyt (5km futás, 20km kerékpár, 2,5km futás). Az újoncok között között Németh-Bucsi Áron második, a serdülők között Várnai Dóra szintén ezüstérmes lett, míg ebben a korosztályban a fiúknál Lédeczi Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sport

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak