Triatlon: Dévay Márk nyolcadik lett Melillában

Ismét kiválóan szerepelt az Alba Triatlon SE elitversenyzője, Dévay Márk, aki ezúttal a melillai triatlon Európa-kupa futamon lett nyolcadik.

2018.04.16. 09:27 |

A quarteirai ETU Európa-kupa futam után a Spanyolországhoz tartozó Melillán megrendezett EK-n is kifejezetten erős mezőny jött össze. Dévay Márk ennek ellenére ismét meg tudta ismételni portugáliai remek úszását, és az 1500 méter teljesítését követően elsőként lépett szárazföldre. A 40km-es kerékpározás során az élbolyban tudott maradni, így pedig ismét jó esély kínálkozott egy újabb remek eredmény elérésére. Az Alba Triatlon SE versenyzője a 10 kilométeres futás során is legjobbak között tudott maradni, a 10000 métert végül 31:01 perc alatt teljesítette, és nyolcadikként látta meg a célvonalat. Ez pedig azt jelenti, hogy quarteirai kilencedikhez képest egy helyet még javítani is tudott Dévay Márk, ami mindenképpen pozitív előjel, hiszen a szezon csak most kezdődött.

Az Alba Triatlon SE ifjú sportolói sem tétlenkedtek idehaza, a csapat egy része Káptalantótiban indult duatlon ranglistaversenyen, ahol Dévay Márk öccse, Zsombor nagyon magabiztosan nyerte a Sprint versenyt (5km futás, 20km kerékpár, 2,5km futás). Az újoncok között között Németh-Bucsi Áron második, a serdülők között Várnai Dóra szintén ezüstérmes lett, míg ebben a korosztályban a fiúknál Lédeczi Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sport

 1. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 2. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.
 3. Szorosabbra fűzte kapcsolatát a fehérvári jégkorong alapítvány és a tóvárosi iskola

  Együttműködési megállapodást írtak alá a Fehérvár 19 Jégkorong Alapítvány, a Tóvárosi Általános Iskola és a Székesfehérvári Tankerületi Központ képviselői csütörtökön, Tóváros iskolájának tornatermében. Az együttműködés keretében a 7-10 éves, alsó tagozatos tanulók juthatnak minőségi feltételrendszerhez, általános és sokoldalú képességfejlesztésben lehet részük, kiváló szakemberek vezetésével.

  2018.12.13.
 4. Már-már megnyert meccset vesztett el Bulgáriában az Alba Fehérvár

  A FIBA Európa-kupa második csoportkörének nyitányán Botevgrádban lépett pályára az Alba Fehérvár. A Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Alba az első félidőben jól dobott, a másodikban pedig sokáig tudta menedzselni felépített előnyét. A végére azonban összedőlt az építmény, a hazaiak egy utolsó másodpercekben esett triplával egyenlítettek, majd a hosszabbításban jobban célozva megnyerték a meccset.

  2018.12.12.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak