Triatlon: Dévay Márk nyolcadik lett Melillában

Ismét kiválóan szerepelt az Alba Triatlon SE elitversenyzője, Dévay Márk, aki ezúttal a melillai triatlon Európa-kupa futamon lett nyolcadik.

2018.04.16. 09:27 |

A quarteirai ETU Európa-kupa futam után a Spanyolországhoz tartozó Melillán megrendezett EK-n is kifejezetten erős mezőny jött össze. Dévay Márk ennek ellenére ismét meg tudta ismételni portugáliai remek úszását, és az 1500 méter teljesítését követően elsőként lépett szárazföldre. A 40km-es kerékpározás során az élbolyban tudott maradni, így pedig ismét jó esély kínálkozott egy újabb remek eredmény elérésére. Az Alba Triatlon SE versenyzője a 10 kilométeres futás során is legjobbak között tudott maradni, a 10000 métert végül 31:01 perc alatt teljesítette, és nyolcadikként látta meg a célvonalat. Ez pedig azt jelenti, hogy quarteirai kilencedikhez képest egy helyet még javítani is tudott Dévay Márk, ami mindenképpen pozitív előjel, hiszen a szezon csak most kezdődött.

Az Alba Triatlon SE ifjú sportolói sem tétlenkedtek idehaza, a csapat egy része Káptalantótiban indult duatlon ranglistaversenyen, ahol Dévay Márk öccse, Zsombor nagyon magabiztosan nyerte a Sprint versenyt (5km futás, 20km kerékpár, 2,5km futás). Az újoncok között között Németh-Bucsi Áron második, a serdülők között Várnai Dóra szintén ezüstérmes lett, míg ebben a korosztályban a fiúknál Lédeczi Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak