Triatlon: Dévay Márk nyolcadik lett Melillában

Ismét kiválóan szerepelt az Alba Triatlon SE elitversenyzője, Dévay Márk, aki ezúttal a melillai triatlon Európa-kupa futamon lett nyolcadik.

2018.04.16. 09:27 |

A quarteirai ETU Európa-kupa futam után a Spanyolországhoz tartozó Melillán megrendezett EK-n is kifejezetten erős mezőny jött össze. Dévay Márk ennek ellenére ismét meg tudta ismételni portugáliai remek úszását, és az 1500 méter teljesítését követően elsőként lépett szárazföldre. A 40km-es kerékpározás során az élbolyban tudott maradni, így pedig ismét jó esély kínálkozott egy újabb remek eredmény elérésére. Az Alba Triatlon SE versenyzője a 10 kilométeres futás során is legjobbak között tudott maradni, a 10000 métert végül 31:01 perc alatt teljesítette, és nyolcadikként látta meg a célvonalat. Ez pedig azt jelenti, hogy quarteirai kilencedikhez képest egy helyet még javítani is tudott Dévay Márk, ami mindenképpen pozitív előjel, hiszen a szezon csak most kezdődött.

Az Alba Triatlon SE ifjú sportolói sem tétlenkedtek idehaza, a csapat egy része Káptalantótiban indult duatlon ranglistaversenyen, ahol Dévay Márk öccse, Zsombor nagyon magabiztosan nyerte a Sprint versenyt (5km futás, 20km kerékpár, 2,5km futás). Az újoncok között között Németh-Bucsi Áron második, a serdülők között Várnai Dóra szintén ezüstérmes lett, míg ebben a korosztályban a fiúknál Lédeczi Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sport

 1. Fehérvár AV19: szétlövéses győzelem a Klagenfurt ellen

  Két harmad után 2-0-ra vezetett a Fehérvár a Klagenfurt ellen az EBEL harmadik körében, az utolsó percben azonban egyenlített a KAC. A hosszabbítás nem hozott döntést, Hári János második büntetője azonban igen, győzött a Volán.

  2018.09.21.
 2. Itt nézhetik a Fehérvár AV19 - Klagenfurt EBEL-meccset!

  Péntek este 18.45-kor kezdődik az EBEL-ben a Fehérvár AV19 hazai rangadója, ellenfél a rekordbajnok KAC. A találkozót országos televíziós csatorna nem közvetíti, élőben honlapunkon lesz követhető!

  2018.09.21.
 3. Új vezetőedző és védelmi koordinátor a Fehérvár Enthronersnél

  Nemzetközi szinten is igen magasan jegyzett új vezetőedzőt igazolt a Fehérvár Enthroners, a texasi Jim Ward irányításával készül a csapat a hazai és az osztrák liga mérkőzéseire. Emellett Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke is a fehérvári gárdát erősíti a jövőben védőkoordinátorként. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében, sajtótájékoztató keretében írta alá szerződését a két szakember, ahol Pál Tibor Kornél elnök beszélt a kitűzött célokról és feladatokról is.

  2018.09.21.
 4. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak