Triatlon: Dévay Márk nyolcadik lett Melillában

Ismét kiválóan szerepelt az Alba Triatlon SE elitversenyzője, Dévay Márk, aki ezúttal a melillai triatlon Európa-kupa futamon lett nyolcadik.

2018.04.16. 09:27 |

A quarteirai ETU Európa-kupa futam után a Spanyolországhoz tartozó Melillán megrendezett EK-n is kifejezetten erős mezőny jött össze. Dévay Márk ennek ellenére ismét meg tudta ismételni portugáliai remek úszását, és az 1500 méter teljesítését követően elsőként lépett szárazföldre. A 40km-es kerékpározás során az élbolyban tudott maradni, így pedig ismét jó esély kínálkozott egy újabb remek eredmény elérésére. Az Alba Triatlon SE versenyzője a 10 kilométeres futás során is legjobbak között tudott maradni, a 10000 métert végül 31:01 perc alatt teljesítette, és nyolcadikként látta meg a célvonalat. Ez pedig azt jelenti, hogy quarteirai kilencedikhez képest egy helyet még javítani is tudott Dévay Márk, ami mindenképpen pozitív előjel, hiszen a szezon csak most kezdődött.

Az Alba Triatlon SE ifjú sportolói sem tétlenkedtek idehaza, a csapat egy része Káptalantótiban indult duatlon ranglistaversenyen, ahol Dévay Márk öccse, Zsombor nagyon magabiztosan nyerte a Sprint versenyt (5km futás, 20km kerékpár, 2,5km futás). Az újoncok között között Németh-Bucsi Áron második, a serdülők között Várnai Dóra szintén ezüstérmes lett, míg ebben a korosztályban a fiúknál Lédeczi Péter a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sport

 1. Mind a négy magyar döntős az öttusa EB női versenyében

  A női selejtezővel folytatódott a Nu Skin felnőtt öttusa Európa-bajnokság Székesfehérváron. A csütörtöki napon négy magyar indulóért szoríthattunk, hiszen a fehérvári Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara, valamint Földházi Zsófia és Réti Kamilla képviselte a magyar színeket.

  2018.07.19.
 2. A strandon szokták a vizet a fehérvári hokisok

  Szuper kis videót készítettek a hokisok arról, hogy a megújult fehérvári strandon jártak, méghozzá nem is akárhogy, teljes felszerelésben. Érdemes megnézni, hiszen a Fehérvár AV19 csapatának játékosai mindent kipróbáltak, amit lehetett.

  2018.07.19.
 3. Rock 'n' roll és futás - két helyen is lesz augusztusban

  Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 20-án a Bence-hegyet, hat nappal később a vérteskozmai terepet hódíthatják meg a vállalkozó kedvű futók. Mindkét eseményen csak előzetes nevezés után lehet részt venni, ezek feltételeiről az események Facebook oldalán lehet tájékozódni.

  2018.07.19.
 4. Szombaton 20.15 órakor a Kisvárda ellen kezdi a Vidi a 2018/19-es bajnoki szezont

  Július 21-én, szombaton 20.15 órai kezdettel a Kisvárdát fogadja a MOL Vidi FC az OTP Bank Liga NB I első fordulójánban, a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy a Kisvárdával korábban még barátságos mérkőzésen sem csapott össze a Vidi történelme folyamán. Közvetlenül a meccs előtt, 17 órától a Puskás Akadémia FC látja vendégül a Debrecent. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megtekinthetik a drukkerek.

  2018.07.19.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak