Dévay Márk lett Európa legjobb férfi triatlonistája!

Az Alba Triatlon SE versenyzője remek szezont tudhat maga mögött: többek között Európa-kupa győztes lett, illetve Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett. Dévay Márk pedig újabb jó hírt kapott: az Európai szövetség őt választotta meg az év férfi triatlonistájává.

2018.12.05. 22:14 |

Dévay Márk évek óta él, és készül Székesfehérváron, 2018-ra pedig minden adottá vált ahhoz, hogy a fehérvári színeket képviselve harcoljon az olimpiai kvalifikációért, illetve a jobbnál-jobb eredményekért itthon, de elsősorban külföldön. Már a szezon is jól indult az Alba Triatlon SE sportolója számára, a tavaszi első Európa-kupákon rendre a legjobbak között ért célba. A nyár azonban még ennél is jobban sikerült az idősebbik Dévay fiú számára: tizenegyedik lett a sprint Eb-n, majd hetedik lett az olimpiai távú Európa-bajnokságon Glasgowban, ahol a magyar csapat tagjaként lett negyedik a mix-váltóval. Márk a világbajnokságon, Ausztráliában, szeptemberben is kitett magáért, az U23-asok között tizenegyedik helyen zárt, majd Izraelben az U23-asok kontinensdiadalán lett kilencedik. Az esztendőt Portugáliában zárta, ahol negyedik lett, mellyel megnyerte az Európa-kupát! Szerda este pedig kiderült, Dévay Márkot választotta az Európa Triatlon Szövetség (ETU) az év férfi triatlonistájává! Márk a kitüntetést majd februárban, a dublini díjátadó gálán veheti át.

Sport

 1. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 2. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 3. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.
 4. Arany-, és bronzéremmel zárták a fehérvári párbajtőrözők a Budapest és környéke Diákversenyt

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület színeiben Tóth Lázár a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fővárosi versenyen, Fekete-Fenyvesi Olivér ugyancsak éremmel térhetett haza, de Nádi Zsombor tizedik helye is említésre érdemes.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak