Dévay Márk lett Európa legjobb férfi triatlonistája!

Az Alba Triatlon SE versenyzője remek szezont tudhat maga mögött: többek között Európa-kupa győztes lett, illetve Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett. Dévay Márk pedig újabb jó hírt kapott: az Európai szövetség őt választotta meg az év férfi triatlonistájává.

2018.12.05. 22:14 |

Dévay Márk évek óta él, és készül Székesfehérváron, 2018-ra pedig minden adottá vált ahhoz, hogy a fehérvári színeket képviselve harcoljon az olimpiai kvalifikációért, illetve a jobbnál-jobb eredményekért itthon, de elsősorban külföldön. Már a szezon is jól indult az Alba Triatlon SE sportolója számára, a tavaszi első Európa-kupákon rendre a legjobbak között ért célba. A nyár azonban még ennél is jobban sikerült az idősebbik Dévay fiú számára: tizenegyedik lett a sprint Eb-n, majd hetedik lett az olimpiai távú Európa-bajnokságon Glasgowban, ahol a magyar csapat tagjaként lett negyedik a mix-váltóval. Márk a világbajnokságon, Ausztráliában, szeptemberben is kitett magáért, az U23-asok között tizenegyedik helyen zárt, majd Izraelben az U23-asok kontinensdiadalán lett kilencedik. Az esztendőt Portugáliában zárta, ahol negyedik lett, mellyel megnyerte az Európa-kupát! Szerda este pedig kiderült, Dévay Márkot választotta az Európa Triatlon Szövetség (ETU) az év férfi triatlonistájává! Márk a kitüntetést majd februárban, a dublini díjátadó gálán veheti át.

Sport

 1. Bacskai Balázs is szorítóba lép a szombati profi ökölvívógálán

  A Felix Promotion International szombaton a székesfehérvári Lakeside Hotel konferenciacsarnokában rendezi idei második élő televíziós bokszgáláját. Magyarország legjobb profi öklözőit a sorai között tudó promóciós iroda rendezvényén a Tóth „Barbár” Tamás – Darmos „Gladiátor” József cirkálósúlyú bajnoki összecsapás lesz a főmérkőzés.

  2019.04.25.
 2. Claudine Mendy szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-val

  Deli Rita együttesének egyik meghatározó játékosa, Claudine Mendy két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését az Alba Fehérvár KC-val.

  2019.04.25.
 3. Újabb kínos vereség, a TF-től kapott ki idegenben az Alba Fehérvár

  A kosárlabda bajnokság alsóházában újabb idegenbeli vereséget szenvedett el az Alba fehérvár. A szezonban korábban csak három győzelmet szerző budapesti Tehetséges Fiatalok ellen a meccs második felében bukott el az Alba, amely nagyon rossz százalékkal célzott mezőnyből.

  2019.04.24.
 4. Amatőr box - Nagy Evelin junior Magyar Kupa-győztes lett és indulhat az EB-n

  A 2019-es Utánpótlás Magyar Kupán szerepeltek a hosszú hétvégén a Varkocs György Box Club fiatal versenyzői Érden. A versenyre az ország minden részéből érkeztek csapatok. A Varkocs kilenc fővel indult és öt érmet hozott haza. Érmesek: Németh Zsolt serdülő, 52 kg, bronz, Balogh Bálint, junior, 60 kg bronz, Zsuzsics Adrián, serdülő 43 kg, ezüst, Tóth Adrián serdülő, 59 kg, ezüst, Nagy Evelin, junior 57 kg-os súlycsoportban aranyérmes lett, így indulhat a május 25-én kezdődő Európa-bajnokságon.

  2019.04.24.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak