Továbbra is nyeretlen a középszakaszban a Fehérvár AV 19

A hasonlóan gyengén szereplő Bolzanótól is kikapott a Volán az EBEL-ben, így továbbra is nulla ponttal áll a hatodik helyen. A címvédő hazaiak már az első negyedben megszerezték a vezetést, de igazán a középső játékrészben hagyták állva Hannu Jarvenpaa együttesét.
2019.02.17. 20:38 |

A Graztól idegenben, a Klagenfurttól itthon kaptak ki Erdély Csanádék, ezért is lett volna fontos, hogy a középszakaszt ugyancsak két betlivel kezdő Bolzano otthonában pontot, pontokat szerezzenek.

Az első harmadban a hazaiak próbálkoztak több kapura lövéssel és alig több mint negyedórányi játék után sajnos a pakk meg is találta az utat Kornakker ketrecébe. Ellenben jól kezdődött a középső harmad, két perc elteltével Tikkanen egyenlíteni tudott.

A negyed második fele viszont megint a Bolzanóról szólt, ugyanis pár perc alatt hármat vágtak az olaszok, amivel 4-1-re megléptek. Erre még egy lapáttal rá tudtak tenni a záró játékrész elején, így Stipsicz emberelőnyös találata csak szépségtapasznak volt jó.

A Volánhoz hasonlóan a Salzburgnak is három veresége van a középszakaszban, de bónuszpontjaiknak köszönhetően ők két pont különbséggel az ötödikek a fehérváriak előtt.

Bolzano - Fehérvár AV 19 5-2 (1-0) (3-1) (1-1)

Gólszerző: Petan, Brace, Geiger, Miceli, Frigo, ill. Tikkanen, Stipsicz.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak