Tovább bővíti gyárát Székesfehérváron a Continest Technologies

A székesfehérvári Continest Technologies-nél, a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló gyárfejlesztési projekt várhatóan 2024 második felében fejeződik be, amelynek jelenlegi eredményeit egy gyárbejárással egybekötött Open Day esemény keretében mutatták be a vállalatnál.
2023.06.01. 08:58 |
Tovább bővíti gyárát Székesfehérváron a Continest Technologies

Az összecsukható konténerek gyártásában és fejlesztésében piacvezető Continest Technologies Zrt. 2021-ben nyitotta meg első gyáregységét Székesfehérváron, amely 2022-ben újabb gyárcsarnokokkal bővült.

A közel fél milliárd forintos európai uniós pályázati támogatásnak köszönhetően pedig jelentős kapacitásfejlesztés kezdődött el. 

Az 1,7 Mrd összköltségű projekt előkészítése és megvalósítása 2022. második negyedévében indult el a székesfehérvári Continest gyárban. A projekt célja, hogy jelentős kapacitás- és hatékonyságbővítés történhessen az ipar 4.0 szemléletű fejlesztési terv megvalósításával a konténeralapú mobil épületek és épületszerkezetek gyártásában. Az energiahatékony konténeralapú épületszerkezetek és ideiglenes infrastruktúra egységek gyártásában különösen fontos szempontot jelentenek a fenntarthatósági szempontok.

„Az első Open Day megrendezésével fontos célunk, hogy a jelenlegi megvalósítási szakaszban bemutathassuk azt az utat és azokat az eredményeket, amelyeket a Continest gyár bővítésében az új, környezettudatos és a fenntarthatóságot erősítő termékeink fejlesztésében eddig elértünk. Jelentősen nőtt a termelési kapacitásunk és a hatékonyságunk, valamint a tevékenységünk költséghatékonysága, így jelentősen csökkent a felhasznált energia mennyisége és a kibocsátott környezetkárosító anyagok mennyisége is.” – mondta bevezetőjében Kirchkeszner Ágnes kommunikációs igazgató.

Vincze István gyárigazgató a gyárbejárás során elmondta, hogy a gyártótechnológia kapacitásának nagyléptékű fejlesztése keretében robot hegesztőt, robot hajlítót, CNC panelvágót, kompresszort és csúcseszterga-gépeket, targoncákat és darukat szereztek be. "Az IT fejlesztésünk keretében pedig fontos eredmény az új integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése. Termékfejlesztéseink pedig olyan környezettudatos látásmód alapján kerültek meghatározásra, amelyek javítani tudják a zöld technológiai megoldással készülő alapkonténereink energiahatékonyságát. Ennek egyik jó példája a néhány hónapja átadott CONTe-GO, az elektromosautó-töltőkonténer, vagy az összecsukható folyosókonténer is. Jelenleg a gyár egyedi projekteken dolgozik, ami egy teljesen más gondolkodásmódot és munkaszervezést igényel, mint a szériagyártásunk, de mondanom sem kell, nagyon könnyen adaptálódott a folyamatosan bővülő munkaszervezetünk az új kihíváshoz.”

Gazdaság

 1. Munkaerőpiaci támogatások

  A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló GINOP PLUSZ-3.1.1-23-2023-00001 „Pillér” projekt célja a munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése, az álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, valamint a program célcsoportjába tartozók nyílt munkaerőpiacon való tartós integrációja.

  2024.07.18.
 2. Megújult az Alpha Patika

  A megújult Alpha Patika avatóünnepségére került sor hétfőn a József Attila utca 39. szám alatt. Alma referencia patikaként működik a dr. Horváth Máté által vezette gyógyszertár. Szélesebb választékkal, és jelentősen kibővült kiszolgálótérrel találkozhatnak a betegek és azok, akik egészségmegőrzés céljából vásárolnak patikai termékeket.

  2024.07.01.
 3. NAV ellenőrzések

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Velencei-tó térségében ellenőrzik a számla- és nyugtaadást továbbá fokozottan ellenőrzik a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét. A szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél illetve a fagylalt értékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást valamint az alkalmazottak bejelentését.

  2024.06.27.
 4. Vállalkozásfejlesztési Program

  Vállalkozásfejlesztési Programsorozat keretében nyáron is várja a vállalkozásokat tájékoztató előadásokra, információs napokra, vállalkozói klubokra, tanácsadásokra Fejér vármegye különböző településein a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

  2024.06.26.