Tovább bővíti gyárát Székesfehérváron a Continest Technologies

A székesfehérvári Continest Technologies-nél, a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló gyárfejlesztési projekt várhatóan 2024 második felében fejeződik be, amelynek jelenlegi eredményeit egy gyárbejárással egybekötött Open Day esemény keretében mutatták be a vállalatnál.
2023.06.01. 08:58 |
Tovább bővíti gyárát Székesfehérváron a Continest Technologies

Az összecsukható konténerek gyártásában és fejlesztésében piacvezető Continest Technologies Zrt. 2021-ben nyitotta meg első gyáregységét Székesfehérváron, amely 2022-ben újabb gyárcsarnokokkal bővült.

A közel fél milliárd forintos európai uniós pályázati támogatásnak köszönhetően pedig jelentős kapacitásfejlesztés kezdődött el. 

Az 1,7 Mrd összköltségű projekt előkészítése és megvalósítása 2022. második negyedévében indult el a székesfehérvári Continest gyárban. A projekt célja, hogy jelentős kapacitás- és hatékonyságbővítés történhessen az ipar 4.0 szemléletű fejlesztési terv megvalósításával a konténeralapú mobil épületek és épületszerkezetek gyártásában. Az energiahatékony konténeralapú épületszerkezetek és ideiglenes infrastruktúra egységek gyártásában különösen fontos szempontot jelentenek a fenntarthatósági szempontok.

„Az első Open Day megrendezésével fontos célunk, hogy a jelenlegi megvalósítási szakaszban bemutathassuk azt az utat és azokat az eredményeket, amelyeket a Continest gyár bővítésében az új, környezettudatos és a fenntarthatóságot erősítő termékeink fejlesztésében eddig elértünk. Jelentősen nőtt a termelési kapacitásunk és a hatékonyságunk, valamint a tevékenységünk költséghatékonysága, így jelentősen csökkent a felhasznált energia mennyisége és a kibocsátott környezetkárosító anyagok mennyisége is.” – mondta bevezetőjében Kirchkeszner Ágnes kommunikációs igazgató.

Vincze István gyárigazgató a gyárbejárás során elmondta, hogy a gyártótechnológia kapacitásának nagyléptékű fejlesztése keretében robot hegesztőt, robot hajlítót, CNC panelvágót, kompresszort és csúcseszterga-gépeket, targoncákat és darukat szereztek be. "Az IT fejlesztésünk keretében pedig fontos eredmény az új integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése. Termékfejlesztéseink pedig olyan környezettudatos látásmód alapján kerültek meghatározásra, amelyek javítani tudják a zöld technológiai megoldással készülő alapkonténereink energiahatékonyságát. Ennek egyik jó példája a néhány hónapja átadott CONTe-GO, az elektromosautó-töltőkonténer, vagy az összecsukható folyosókonténer is. Jelenleg a gyár egyedi projekteken dolgozik, ami egy teljesen más gondolkodásmódot és munkaszervezést igényel, mint a szériagyártásunk, de mondanom sem kell, nagyon könnyen adaptálódott a folyamatosan bővülő munkaszervezetünk az új kihíváshoz.”

Gazdaság

 1. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.

  2023.09.25.
 2. Coop Rally Fehérvári megállóval – a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítik

  A COOP üzletlánc a korábbi évek hagyományait követve 17. alkalommal szervezte meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító COOP Rallyt. Az állomások között idén is szerepelt a székesfehérvári Alföldi Tej Kft., amely az elmúlt 20 évben kiemelkedő résztvevőjévé vált a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak.

  2023.09.14.
 3. Fehérvári sikerek az Euroskillsen

  Egy arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza a székesfehérvári fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságáról! A Gdanksban megrendezett Euroskills 2023 versenyen Nagy Dániel, a Vörösmarty Technikum volt diákja épületasztalos kategóriában lett a legjobb, míg Kovács Erik és Farkas Bálint, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói az ipari robotika versenyében második helyezést értek el.

  2023.09.11.
 4. Szczecinekbe szállítanak

  Az Electrobus Europe ügyvezető igazgatója Sipos Zoltán és a Lengyelország északnyugati részén fekvő Szczecinek város polgármestere Daniel Rak aláírásukkal erősítették meg az Ikarus győzelmét a város elektromos buszokra kiírt közbeszerzési tenderén.

  2023.08.31.