Történetek a városról, történet a szeretet gyógyító erejéről

Várostörténeti előadással és filmvetítéssel várnak minden érdeklődőt az öreghegyi plébániára ezen a héten. Július 10-én, szerdán a székesfehérvári Rádiótelep 80 évéről dr. Demeter Zsófia történész tart előadást, majd július 12-én, pénteken ismét kinyitja kapuját a családi kertmozi.
2024.07.10. 08:13 |
Történetek a városról, történet a szeretet gyógyító erejéről

Változatos programokkal várnak minden érdeklődőt ezen a héten az öreghegyi plébániára. Július 10-én, szerdán 16 órakor dr. Demeter Zsófia tart előadást a Nyugdíjasok Körének szervezésében. A történész a 2004-ben megszűnt székesfehérvári Rádiótelep 80 éves történetéről mesél a hallgatóságnak az öreghegyi plébánia közösségi termében.

Ismét kinyitja kapuját a családi kertmozi. Az eseménysorozat keretében idén nyáron is péntekenként lesznek a vetítések. Első alkalommal, július 12-én 20.30 órától A szeretet gyógyító ereje című filmet láthatják az érdeklődők. A lengyel alkotás egy szívbe markoló dráma, amely az apa-lánya kapcsolatot és az igaz szerelmet helyezi a középpontba. A film főszereplője Wilczur professzor, akit felesége és szeretett lánya is elhagyott. A professzor egy verekedés során súlyosan megsebesül a fején és elveszíti az emlékezetét. Azonban egy nap találkozik egy fiatal nővel, aki segít neki újra megtalálni az élete értelmét.

Minkét programra szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők!

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.