Történelmi sétával folytatódik a Kutyatáron innen és túl rendezvénysorozat

Történelmi sétát szervez a Belvárosban a Szent István Király Múzeum Dr. Reich Szabina régész vezetésével. A Kutyatáron innen és túl rendezvénysorozat keretében a szakember azokat a főbb ásatási helyeket mutatja be, ahol Siklósi Gyula kutatásokat végzett és eredményeivel hozzájárult a város középkori térszerkezetének megismeréséhez.
2023.09.20. 06:17 |
Történelmi sétával folytatódik a Kutyatáron innen és túl rendezvénysorozat

Szeptember 21-én, csütörtökön 17.00 órakor folytatódik a Kutyatáron innen és túl, a Szent István Király Múzeum intézménytörténeti előadás-sorozata. A Szent István Király Múzeum 2023-ban ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ennek alkalmából előadásokon keresztül is szeretnék bemutatni az intézmény gazdag történelmét, valamint gyűjteményének kiemelkedő, esetleg ritkán látott darabjait.

A soron következő alkalommal Dr. Reich Szabina régész vezetésével rendeznek történelmi sétát Siklósi Gyula városi kutatásainak nyomában.

A szakember azokat a helyszíneket járja be a séta résztvevőivel, ahol Siklósi Gyula korábban kutatásokat végzett, eredményeivel pedig hozzájárult a középkori város térszerkezetének megismeréséhez. A séta az Országzászló térről indul. A programon való részvétel díjtalan, kedvezőtlen időjárás esetén elmarad.