Tőkeinjekcióval lép szintet a Continest - már a második gyárat építik Székesfehérváron

Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.
2022.05.18. 09:19 |
Tőkeinjekcióval lép szintet a Continest - már a második gyárat építik Székesfehérváron

A 2019-ben alapított társaság az úgynevezett ideiglenes infrastruktúrák piacán van jelen, összecsukható, azaz helytakarékosan szállítható és raktározható konténerei iránt dinamikusan növekszik a kereslet. Olyannyira, hogy már alapításának második évében, 2020-ban több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, tavaly pedig már 1,6 milliárd forintra emelkedett.

A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte - közölte a cég, amely  a jelenleg is meghatározó nemzetközi tevékenységének kiterjesztését, új piacokon való megjelenést is tervez. 

Mint jelezték, az üzembővítéssel megnyíló terjeszkedési lehetőség fókuszában a távol keleti országok, Afrika, valamint az arab térség állnak.

A tőkeinjekció révén a Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forint erejéig kisebbségi tulajdonosként jelent meg a Continest Zrt-ben, amelyben a Takarék Kockázati Tőkealap I. most további 400 millió forintos befektetést eszközölt. A társaság meglévő tőkebefektetője, a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Takarék Kockázati Tőkealap I., amely 2019-ben lett kisebbségi tulajdonosa a társaságnak, az akkori befektetés tagi kölcsön részét tőkévé konvertálta, amely így 400 millió forintos friss tőkeként jelenik meg. 

„Az új és a meglévő tőkebefektetőinkkel közösen, egy rendkívül stabil finanszírozási háttérrel nyílik lehetőségünk a szintlépésre, valamint arra, hogy újabb piacokon jelenjünk meg, még inkább hozzájárulva ezzel a hazai exporthoz”– mondta el a tőkebevonás kapcsán Tegzes Dániel, a Continest Technologies Zrt. stratégiai igazgatója, hozzátéve, hogy a kapacitás növelése és a gyártástechnológia fejlesztése párhuzamosan valósulhat így meg.

A társaság jelenleg olyan fejlesztéseken dolgozik, mint a komplett konyhatechnológiával felszerelt konyhakonténer, az áruszállításra is alkalmas cargo konténerek,és folyamatban van a veritkális konténer, a termőföld nélküli növénytermesztésre alkalmas felületek kidolgozása. Mindezek mellett a Continest folyamatosan fejleszti medikai és honvédelmi felhasználású konténereit is.

Gazdaság

 1. Segített a SZÉPHŐ

  Egy műszaki hiba miatt került nehéz helyzetbe a távfűtés biztosítása a szombathelyi otthonok egy részében, ekkor fordult segítségért az ottani szolgáltató a székesfehérvári távhőszolgáltatóhoz. Példaértékű együttműködés valósul meg Székesfehérvár és Szombathely városa, a távhőszolgáltatást ellátó cégek és a szakminisztérium között.

  2022.12.01.
 2. Arconic-támogatás az Óbudai Egyetemnek

  A gyakorlati műszaki képzés további fejlesztését szolgálja az a 25.000 dolláros támogatás, melyet az Arconic Alapítvány biztosított az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara számára. A összeget olyan eszközökre költik, melyekkel valós ipari folyamatokat tudnak modellezni az egyetem robotikai laborjában. A támogatás jelképes átadására szerdán délután került sor az egyetemen.

  2022.11.30.
 3. Howmet támogatás a felsőoktatásnak

  Újabb „voucher” átadóra került sor hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját.

  2022.11.21.
 4. Vezess, elemezz, dönts!

  Vezess, elemezz, dönts! mottóval rendezett menedzserversenyt középiskolások számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Mondelez Hungária Kft. A résztvevők munkahelyi szituációkat imitálva, játékos gyakorlatok során mérték fel, hogy a munkahelyi légkörhöz rendkívül hasonlító, életszerű helyzetekben hogyan tudják érvényesíteni a különféle készségeiket, képességeit és főként önmagukat.

  2022.11.10.