Tőkeinjekcióval lép szintet a Continest - már a második gyárat építik Székesfehérváron

Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.
2022.05.18. 09:19 |

A 2019-ben alapított társaság az úgynevezett ideiglenes infrastruktúrák piacán van jelen, összecsukható, azaz helytakarékosan szállítható és raktározható konténerei iránt dinamikusan növekszik a kereslet. Olyannyira, hogy már alapításának második évében, 2020-ban több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, tavaly pedig már 1,6 milliárd forintra emelkedett.

A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte - közölte a cég, amely  a jelenleg is meghatározó nemzetközi tevékenységének kiterjesztését, új piacokon való megjelenést is tervez. 

Mint jelezték, az üzembővítéssel megnyíló terjeszkedési lehetőség fókuszában a távol keleti országok, Afrika, valamint az arab térség állnak.

A tőkeinjekció révén a Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forint erejéig kisebbségi tulajdonosként jelent meg a Continest Zrt-ben, amelyben a Takarék Kockázati Tőkealap I. most további 400 millió forintos befektetést eszközölt. A társaság meglévő tőkebefektetője, a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Takarék Kockázati Tőkealap I., amely 2019-ben lett kisebbségi tulajdonosa a társaságnak, az akkori befektetés tagi kölcsön részét tőkévé konvertálta, amely így 400 millió forintos friss tőkeként jelenik meg. 

„Az új és a meglévő tőkebefektetőinkkel közösen, egy rendkívül stabil finanszírozási háttérrel nyílik lehetőségünk a szintlépésre, valamint arra, hogy újabb piacokon jelenjünk meg, még inkább hozzájárulva ezzel a hazai exporthoz”– mondta el a tőkebevonás kapcsán Tegzes Dániel, a Continest Technologies Zrt. stratégiai igazgatója, hozzátéve, hogy a kapacitás növelése és a gyártástechnológia fejlesztése párhuzamosan valósulhat így meg.

A társaság jelenleg olyan fejlesztéseken dolgozik, mint a komplett konyhatechnológiával felszerelt konyhakonténer, az áruszállításra is alkalmas cargo konténerek,és folyamatban van a veritkális konténer, a termőföld nélküli növénytermesztésre alkalmas felületek kidolgozása. Mindezek mellett a Continest folyamatosan fejleszti medikai és honvédelmi felhasználású konténereit is.

Gazdaság

 1. Új modellprogram indul Fejér megye gazdaságának fejlesztéséért

  Aláírták azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében új modellprogram indul Fejér megyében a helyi vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat összehangolása és eredményesebbé tétele érdekében.

  2022.06.24.
 2. Fejlesztésre nyertek

  Az acélszerkezetek és acélcsarnokok gyártásával foglalkozó Vass Acélcsarnok Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1,661 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el innovatív termelési eszközök beszerzésére és termelésirányítási rendszer bevezetésére.

  2022.06.20.
 3. Toborzónapot tart a Volánbusz

  Akit érdekel a személyszállítás és a buszok világa, vagy éppen munkát keres, annak kínál programot a Volánbusz Székesfehérváron. A Piac téri autóbusz-állomáson június 22-én, szerdán 10 és 17 óra között karrierjárattal, szimulátorral és kvízekkel várják az érdeklődőket.

  2022.06.20.
 4. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár