Több száz középiskolás versenyzett Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékére

Hétfőn kora délután Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár, edző és egykori élsportoló emlékére középiskolai atlétikaversenyt tartottak a Regionális Atlétikai Központban. Az versenyen a városi középiskolák fiú és leány tanulói indulhattak. 
2018.10.08. 15:12 |

Egyperces néma tiszteletadással kezdődött a Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár tiszteletére rendezett középiskolás alapfokú városi atlétikai verseny.

Az esemény megnyitóján Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa emlékezett a közelmúltban elhunyt Farkasné Szagri Zsuzsannára (1948-2016). A többszörös magyar, Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnok gerelyhajító élete egybeforrt a sporttal, legnagyobb sikereit kézilabdázóként és atlétaként érte el. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az elmúlt évtizedek alatt több ezer diákkal szerettette meg a sportolást. Örökifjú nyugdíjasként évekig visszajárt régi iskolájába óraadóként tanítani. Élete végéig lelkesen szervezte a szerda esti kézilabda játékot és a vasárnap délutáni Nyitott Tornatermi díjmentes lakossági sportprogramokat. Az atlétikai versenyeken példamutatóan és nagy hozzáértéssel versenybíráskodott, emellett a következő időszak hazai és nemzetközi versenyeire folyamatosan edzett. Örök optimistaként minden helyzetben megtalálta a szépet, a jót, a vidámat. A Középiskolások Alapfokú Városi Atlétikai Versenyével minden évben Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékének kívánnak adózni.

Köszöntötte a versenyen résztvevő fehérvári középiskolásokat Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki örömét fejezte ki, hogy a város minden középiskolája képviselteti magát.

"Székesfehérvár valóban egy sportos város és én különösen örülök annak, hogy a város támogatásával létrejött versenyen sokan vesznek részt, remélem, hogy az itt versenyző diákok felnőttként sem hanyagolják majd el a sportot." - emelte ki köszöntőjében a tanácsnok, aki sok sikert, kitartást kívánt a megmérettetéshez.

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak