Több száz középiskolás versenyzett Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékére

Hétfőn kora délután Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár, edző és egykori élsportoló emlékére középiskolai atlétikaversenyt tartottak a Regionális Atlétikai Központban. Az versenyen a városi középiskolák fiú és leány tanulói indulhattak. 
2018.10.08. 15:12 |

Egyperces néma tiszteletadással kezdődött a Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár tiszteletére rendezett középiskolás alapfokú városi atlétikai verseny.

Az esemény megnyitóján Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa emlékezett a közelmúltban elhunyt Farkasné Szagri Zsuzsannára (1948-2016). A többszörös magyar, Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnok gerelyhajító élete egybeforrt a sporttal, legnagyobb sikereit kézilabdázóként és atlétaként érte el. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az elmúlt évtizedek alatt több ezer diákkal szerettette meg a sportolást. Örökifjú nyugdíjasként évekig visszajárt régi iskolájába óraadóként tanítani. Élete végéig lelkesen szervezte a szerda esti kézilabda játékot és a vasárnap délutáni Nyitott Tornatermi díjmentes lakossági sportprogramokat. Az atlétikai versenyeken példamutatóan és nagy hozzáértéssel versenybíráskodott, emellett a következő időszak hazai és nemzetközi versenyeire folyamatosan edzett. Örök optimistaként minden helyzetben megtalálta a szépet, a jót, a vidámat. A Középiskolások Alapfokú Városi Atlétikai Versenyével minden évben Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékének kívánnak adózni.

Köszöntötte a versenyen résztvevő fehérvári középiskolásokat Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki örömét fejezte ki, hogy a város minden középiskolája képviselteti magát.

"Székesfehérvár valóban egy sportos város és én különösen örülök annak, hogy a város támogatásával létrejött versenyen sokan vesznek részt, remélem, hogy az itt versenyző diákok felnőttként sem hanyagolják majd el a sportot." - emelte ki köszöntőjében a tanácsnok, aki sok sikert, kitartást kívánt a megmérettetéshez.

Sport

 1. Fehérvári érmek a Slavonija Open akrobatikus rock and roll táncversenyen

  Huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre a Slavonija Open International akrobatikus rock and roll táncverseny a Top Dance Egyesület szervezésében. A nemzetközi eseményre a horvátországi Brod városában került sor vasárnap. A táncosok 14 kategóriában mérték össze tudásokat, ebből két kategóriában fehérvári versenyzők is képviseltették magukat.

  2018.12.18.
 2. Jesus Ramirez veszi át Dzunics helyét az Alba Fehérvár kispadján

  Vasárnap az eddigi vezetőedző mensztéséről döntöttek, hétfőn pedig már be is mutatták utódját a csapatnak az Alba Fehérvár vezetői. Mindez úgy volt lehetséges, hogy az új edző házon belülről érkezett: Jesus Ramirez, az U-20 eddigi mestere vette át Dzunics Braniszav helyét. A spanyol szakember szerdán debütál.

  2018.12.17.
 3. Megverte a Fradit a MOL Vidi az évzáró nagy rangadón

  Az év utolsó bajnoki mérkőzése igazi slusszpoénként a címvédő MOL Vidi és a listavezető Ferencváros sóstói rangadója volt. A héten a Chelsea ellen pontot szerző Vidi a rettentő fárasztó őszi szezon végén még egyszer odatette magát, Hodzic és Scsepovics góljával legyőzte legnagyobb hazai riválisát, és öt pontra faragta hátrányát a táblázaton a zöldek mögött.

  2018.12.16.
 4. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak