Több száz középiskolás versenyzett Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékére

Hétfőn kora délután Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár, edző és egykori élsportoló emlékére középiskolai atlétikaversenyt tartottak a Regionális Atlétikai Központban. Az versenyen a városi középiskolák fiú és leány tanulói indulhattak. 
2018.10.08. 15:12 |

Egyperces néma tiszteletadással kezdődött a Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár tiszteletére rendezett középiskolás alapfokú városi atlétikai verseny.

Az esemény megnyitóján Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa emlékezett a közelmúltban elhunyt Farkasné Szagri Zsuzsannára (1948-2016). A többszörös magyar, Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnok gerelyhajító élete egybeforrt a sporttal, legnagyobb sikereit kézilabdázóként és atlétaként érte el. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az elmúlt évtizedek alatt több ezer diákkal szerettette meg a sportolást. Örökifjú nyugdíjasként évekig visszajárt régi iskolájába óraadóként tanítani. Élete végéig lelkesen szervezte a szerda esti kézilabda játékot és a vasárnap délutáni Nyitott Tornatermi díjmentes lakossági sportprogramokat. Az atlétikai versenyeken példamutatóan és nagy hozzáértéssel versenybíráskodott, emellett a következő időszak hazai és nemzetközi versenyeire folyamatosan edzett. Örök optimistaként minden helyzetben megtalálta a szépet, a jót, a vidámat. A Középiskolások Alapfokú Városi Atlétikai Versenyével minden évben Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékének kívánnak adózni.

Köszöntötte a versenyen résztvevő fehérvári középiskolásokat Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki örömét fejezte ki, hogy a város minden középiskolája képviselteti magát.

"Székesfehérvár valóban egy sportos város és én különösen örülök annak, hogy a város támogatásával létrejött versenyen sokan vesznek részt, remélem, hogy az itt versenyző diákok felnőttként sem hanyagolják majd el a sportot." - emelte ki köszöntőjében a tanácsnok, aki sok sikert, kitartást kívánt a megmérettetéshez.

Sport

 1. Megszorongatta a Bécset a Volán, de pontot nem tudott szerezni

  Elsősorban a jó formában lévő vendégek voltak agilisabbak, de a Volán becsülettel állta a rohamokat, és 2-1-es vereséget szenvedett otthon a tabella első feléhez tartozó Vienna Capitalstól. Sajnos továbbra is pont nélkül, a Felsőház hatodik helyén szerénykedik a Fehérvár AV 19.

  2019.02.22.
 2. A sereghajtó Haladás látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az MTK elleni 3-1-es sikert, valamint a hétközi Magyar Kupa-győzelmet követően hétvégén ismételten a MOL Aréna Sóstóban lép majd pályára a Vidi. Az ellenfél az OTP Bank Liga 22. fordulójában, február 23-án, szombaton 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás gárdája lesz. A mérkőzésre szurkolói buszok indulnak - a Köfém lakótelepről és a Feketehegyről 16 órakor, valamint a Piac térről 16:15 órakor.

  2019.02.22.
 3. Új női csapatához keres játékosokat a Fehérvár Frizbi Sportegyesület

  A Fehérvár Frizbi SE női ultimate csapatot is indít, melybe olyan lányok, nők jelentkezését várják, akik szeretik a csapatsportokat, és hiányzik nekik a játék, a mozgás. A Fehérvár Lionz a hozzá csatlakozó lányoknak heti két edzéssel rendszeres mozgást, versenyzési lehetőséget, és igazi csapatélményt ígér. A toborzó edzésekre jelentkezni a fehervarfrizbi@gmail.com címen lehet.

  2019.02.22.
 4. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak