Több száz középiskolás versenyzett Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékére

Hétfőn kora délután Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár, edző és egykori élsportoló emlékére középiskolai atlétikaversenyt tartottak a Regionális Atlétikai Központban. Az versenyen a városi középiskolák fiú és leány tanulói indulhattak. 
2018.10.08. 15:12 |

Egyperces néma tiszteletadással kezdődött a Farkasné Szagri Zsuzsanna testnevelő tanár tiszteletére rendezett középiskolás alapfokú városi atlétikai verseny.

Az esemény megnyitóján Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa emlékezett a közelmúltban elhunyt Farkasné Szagri Zsuzsannára (1948-2016). A többszörös magyar, Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnok gerelyhajító élete egybeforrt a sporttal, legnagyobb sikereit kézilabdázóként és atlétaként érte el. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában az elmúlt évtizedek alatt több ezer diákkal szerettette meg a sportolást. Örökifjú nyugdíjasként évekig visszajárt régi iskolájába óraadóként tanítani. Élete végéig lelkesen szervezte a szerda esti kézilabda játékot és a vasárnap délutáni Nyitott Tornatermi díjmentes lakossági sportprogramokat. Az atlétikai versenyeken példamutatóan és nagy hozzáértéssel versenybíráskodott, emellett a következő időszak hazai és nemzetközi versenyeire folyamatosan edzett. Örök optimistaként minden helyzetben megtalálta a szépet, a jót, a vidámat. A Középiskolások Alapfokú Városi Atlétikai Versenyével minden évben Farkasné Szagri Zsuzsanna emlékének kívánnak adózni.

Köszöntötte a versenyen résztvevő fehérvári középiskolásokat Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki örömét fejezte ki, hogy a város minden középiskolája képviselteti magát.

"Székesfehérvár valóban egy sportos város és én különösen örülök annak, hogy a város támogatásával létrejött versenyen sokan vesznek részt, remélem, hogy az itt versenyző diákok felnőttként sem hanyagolják majd el a sportot." - emelte ki köszöntőjében a tanácsnok, aki sok sikert, kitartást kívánt a megmérettetéshez.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak