Több mint másfél millió forintot fordíthatnak jótékonysági célokra a Székely Bál szervezői

Sikeres és eredményes volt az az április 7-i III. Székesfehérvári Székely Bál.” - számoltak be a jótékonysági esemény szervezői vasárnap, Székesfehérváron, a bált segítő önkéntesek jelenlétében. A Székely Bál jótékonysági célokra fordítható nyeresége 1.573.928 forint lett, amelyet egyenlő arányban osztanak el a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona, a Bözödújfalusi Összetartozás Temploma felépítésének támogatása, és a fehérvári iskolák könyvtárai között.
2018.05.13. 12:20 |

A bál megszervezésének alappillérei a Nemzeti Kulturális Alap 1 millió, illetőleg Székesfehérvár Önkormányzatának félmillió forintos támogatásai voltak, amelyek nélkül nem lehetett volna nyereséggel zárni és el sem tudtuk volna kezdeni a szervezést.” - hangsúlyozta Juhász László, aki külön kiemelte Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester segítségét, egyben megköszönte nekik a rendezvény fővédnökségét, illetve védnökségét. Szintén köszönetet mondott Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka részére, aki képviselőként és magánemberként is az ügy mellé állt.

A bál főszervezője elmondta még, hogy a mintegy negyven - valamennyi elszakított országrészünket képviselő - határon túli fellépő mindegyike ingyen vállalta a fellépést, ám utazásukat, szállásköltségeiket és étkezésüket fizetni kellett. „Ebben nagyon fontos segítséget nyújtottak azok a támogatók, akik termékekkel vagy szolgáltatásokkal segítették a költségek csökkentését. A rendezvény művészeti vezetője Ruff Tamás, karmester, műsorvezetője Berecz István Aranysarkantyús táncos volt, a műsorban színvonalas zenei és táncos produkciókat láthatott-hallhatott a közönség, köztük Beregszászi Olga előadóművészt.” - tette hozzá.

A nyereséget a három kedvezményezett javára egyenlő mértékben osztottuk fel, ehhez jöttek még a célzott felajánlások, ennek értelmében a Bözödújfalusi Összetartozás Templom mintegy 605 ezer, a Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona mintegy 497 ezer, míg a székesfehérvári iskolai könyvtárak 478 ezer forintot kapnak. A támogatást Kárpátaljára személyesen, míg Erdélybe átutalással juttatjuk el. A 2019-es bál április utolsó szombatján lesz.” - zárta gondolatait Juhász László, a III. Székesfehérvári Székely Bál főszervezője.

Deák Lajosné fontosnak és örömtelinek nevezte, hogy egy civil szervezet és Székesfehérvár Önkormányzata közösen dolgozik a Kárpát-medence magyarságáért. „Ezt évek óta így tesszük és így is folytatjuk a jövőben, a külhoni magyarság és a fehérvári iskolák vonatkozásában is.” - tette hozzá a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

Közélet

 1. Róth Péter, Fehérvár alpolgármestere volt az évad első Öreghegyi Disputájának vendége

  Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere volt az évad első disputájának vendége az Öreghegyi Közösségi Házban kedden. Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke volt, aki diákévekről, közéletről, kultúráról és városfejlesztésről is kérdezte vendégét.

  2018.09.25.
 2. Ötven éves jubileum az éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezeténél

  Fél évszázados fennállását ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. Vasárnap a Művészetek Házában rendezik meg a szervezet hatodik, immár hagyományos őszi éremgyűjtő találkozóját, ahol minden program a jubileum jegyében telik.

  2018.09.25.
 3. Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásár - idén már negyedszer Fehérváron

  Az agrárgazdálkodás minőségi fejlesztése érdekében a célkitűzésük, hogy „kerüljön minőségi magyar termék az asztalra!” Idén is ennek jegyében lesz már a IV. Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásár 2018. szeptember 29-én és 30-án, Székesfehérváron. Szombaton a Jancsárkert Piacon megannyi helyi termelő várja a fehérváriakat is.

  2018.09.25.
 4. Sorsfordító századokról szól a Kodolányi Szabadegyetem újabb fejezete

  Újabb fejezettel folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme az első tanulmányi félévben. A sorsfordító századokat feldolgozó történelmi sorozat keretében szeptember 26-án, szerdán 16 órakor a prágai tavaszról hallhatnak előadást az érdeklődők a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

  2018.09.25.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek