Több mint másfél millió forintot fordíthatnak jótékonysági célokra a Székely Bál szervezői

Sikeres és eredményes volt az az április 7-i III. Székesfehérvári Székely Bál.” - számoltak be a jótékonysági esemény szervezői vasárnap, Székesfehérváron, a bált segítő önkéntesek jelenlétében. A Székely Bál jótékonysági célokra fordítható nyeresége 1.573.928 forint lett, amelyet egyenlő arányban osztanak el a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona, a Bözödújfalusi Összetartozás Temploma felépítésének támogatása, és a fehérvári iskolák könyvtárai között.
2018.05.13. 12:20 |

A bál megszervezésének alappillérei a Nemzeti Kulturális Alap 1 millió, illetőleg Székesfehérvár Önkormányzatának félmillió forintos támogatásai voltak, amelyek nélkül nem lehetett volna nyereséggel zárni és el sem tudtuk volna kezdeni a szervezést.” - hangsúlyozta Juhász László, aki külön kiemelte Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester segítségét, egyben megköszönte nekik a rendezvény fővédnökségét, illetve védnökségét. Szintén köszönetet mondott Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka részére, aki képviselőként és magánemberként is az ügy mellé állt.

A bál főszervezője elmondta még, hogy a mintegy negyven - valamennyi elszakított országrészünket képviselő - határon túli fellépő mindegyike ingyen vállalta a fellépést, ám utazásukat, szállásköltségeiket és étkezésüket fizetni kellett. „Ebben nagyon fontos segítséget nyújtottak azok a támogatók, akik termékekkel vagy szolgáltatásokkal segítették a költségek csökkentését. A rendezvény művészeti vezetője Ruff Tamás, karmester, műsorvezetője Berecz István Aranysarkantyús táncos volt, a műsorban színvonalas zenei és táncos produkciókat láthatott-hallhatott a közönség, köztük Beregszászi Olga előadóművészt.” - tette hozzá.

A nyereséget a három kedvezményezett javára egyenlő mértékben osztottuk fel, ehhez jöttek még a célzott felajánlások, ennek értelmében a Bözödújfalusi Összetartozás Templom mintegy 605 ezer, a Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona mintegy 497 ezer, míg a székesfehérvári iskolai könyvtárak 478 ezer forintot kapnak. A támogatást Kárpátaljára személyesen, míg Erdélybe átutalással juttatjuk el. A 2019-es bál április utolsó szombatján lesz.” - zárta gondolatait Juhász László, a III. Székesfehérvári Székely Bál főszervezője.

Deák Lajosné fontosnak és örömtelinek nevezte, hogy egy civil szervezet és Székesfehérvár Önkormányzata közösen dolgozik a Kárpát-medence magyarságáért. „Ezt évek óta így tesszük és így is folytatjuk a jövőben, a külhoni magyarság és a fehérvári iskolák vonatkozásában is.” - tette hozzá a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

Közélet

 1. Retro hangulat a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborában

  Az idén Balatongyörökön került sor a Székesfehérvári Egyházmegye nyári táborára. A szervezést dicséri, hogy a délelőtti előadásokon a szülők nyugodtan figyelhettek a tartalmas és lélekemelő előadásokra, mert eközben a gyermekek korosztályuknak megfelelő csoportokban kézműves foglalkozásokon, vidám játékokon, zenés, ének és tánctanuláson vehettek részt.

  2018.07.16.
 2. Fehérvárt is érinti a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút - Böjte Csaba celebrál misét

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.15.
 3. Idén is aktívan adakoznak a székesfehérvári és a Fejér megyei települések gazdái

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében és a MAGOSZ együttműködésével idén is elindult a Magyarok Kenyere program. A szándék változatlan: a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült liszt és a belőle készült kenyér a szociálisan rászoruló gyermekekhez jut el.

  2018.07.13.
 4. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.13.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek