Több mint másfél millió forintot fordíthatnak jótékonysági célokra a Székely Bál szervezői

Sikeres és eredményes volt az az április 7-i III. Székesfehérvári Székely Bál.” - számoltak be a jótékonysági esemény szervezői vasárnap, Székesfehérváron, a bált segítő önkéntesek jelenlétében. A Székely Bál jótékonysági célokra fordítható nyeresége 1.573.928 forint lett, amelyet egyenlő arányban osztanak el a beregszászi Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona, a Bözödújfalusi Összetartozás Temploma felépítésének támogatása, és a fehérvári iskolák könyvtárai között.
2018.05.13. 12:20 |

A bál megszervezésének alappillérei a Nemzeti Kulturális Alap 1 millió, illetőleg Székesfehérvár Önkormányzatának félmillió forintos támogatásai voltak, amelyek nélkül nem lehetett volna nyereséggel zárni és el sem tudtuk volna kezdeni a szervezést.” - hangsúlyozta Juhász László, aki külön kiemelte Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester segítségét, egyben megköszönte nekik a rendezvény fővédnökségét, illetve védnökségét. Szintén köszönetet mondott Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka részére, aki képviselőként és magánemberként is az ügy mellé állt.

A bál főszervezője elmondta még, hogy a mintegy negyven - valamennyi elszakított országrészünket képviselő - határon túli fellépő mindegyike ingyen vállalta a fellépést, ám utazásukat, szállásköltségeiket és étkezésüket fizetni kellett. „Ebben nagyon fontos segítséget nyújtottak azok a támogatók, akik termékekkel vagy szolgáltatásokkal segítették a költségek csökkentését. A rendezvény művészeti vezetője Ruff Tamás, karmester, műsorvezetője Berecz István Aranysarkantyús táncos volt, a műsorban színvonalas zenei és táncos produkciókat láthatott-hallhatott a közönség, köztük Beregszászi Olga előadóművészt.” - tette hozzá.

A nyereséget a három kedvezményezett javára egyenlő mértékben osztottuk fel, ehhez jöttek még a célzott felajánlások, ennek értelmében a Bözödújfalusi Összetartozás Templom mintegy 605 ezer, a Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona mintegy 497 ezer, míg a székesfehérvári iskolai könyvtárak 478 ezer forintot kapnak. A támogatást Kárpátaljára személyesen, míg Erdélybe átutalással juttatjuk el. A 2019-es bál április utolsó szombatján lesz.” - zárta gondolatait Juhász László, a III. Székesfehérvári Székely Bál főszervezője.

Deák Lajosné fontosnak és örömtelinek nevezte, hogy egy civil szervezet és Székesfehérvár Önkormányzata közösen dolgozik a Kárpát-medence magyarságáért. „Ezt évek óta így tesszük és így is folytatjuk a jövőben, a külhoni magyarság és a fehérvári iskolák vonatkozásában is.” - tette hozzá a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

Közélet

 1. Megújult I. világháborús emlékművek a Szentlélek Katonatemetőben

  Pénteken ünnepélyes keretek között áldották meg a megújult I. világháborús Szentlélek Katonatemető sírjait és koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt. A Szentlélek katonaletemetőben helyreállították a hősi emlékművet, a feszületet és a 10-es huszárok emlékművét, 643 hadisírt, a parcellák melletti információs táblákat, és megújulhatott a temető környezete is.

  2018.12.14.
 2. A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

  Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

  2018.12.14.
 3. Közgyűlés - jövő év elején kezdődik a Vadmadárkórház építése

  Érvényes és eredményes lett a Vadmadár kórház kivitelezésére a közbeszerzési eljárás, így jövő év elején elindulhat a munka a Sóstó mellett. Egy másik fontos fejlesztés is kezdődhet hamarosan: a szennyvíztelepen keletkező biogáz hasznosításával a telep villamosenergia felhasználásának több mint háromnegyedét fedezik majd.

  2018.12.14.
 4. Tartósélelmiszer gyűjtés lesz a Nyolcas műhelyben advent 3. hétvégéjén

  Közeledvén az ünnepekhez a Nyolcas Műhely Underground Klub ismét szeretne hozzájárulni a nehézségekkel küzdő családok megsegítéshez. A gyűjtésre december 14-én és 15-én kerül sor, a kedvezményezett a Család és Gyermekjóléti Központ.

  2018.12.13.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek