Több mint kétszáz Telekis diák ismerkedett meg az amerikai futballal

A Fehérvár Enthroners Futball Akadémia és a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola közös sportnapján több mint kétszáz felső tagozatos diák sportolt a Takarodó úti First Fielden. A gyerekek megismerkedhettek a flag, valamint az amerikai futball szabályaival, továbbá a felnőtt csapat játékosaival közösen vonulhattak be és játszhattak egész délelőtt.
2024.05.10. 13:54 |
Több mint kétszáz Telekis diák ismerkedett meg az amerikai futballal

A Fehérvár Enthroners Futball Akadémia év eleji indulása óta aktívan látogatja a székesfehérvári oktatási intézményeket, népszerűsítve az Egyesült Államok legnépszerűbb sportágát, az amerikai futballt.

A FEFA az elmúlt hetekben több toborzó napot is tartott, azonban péntek délelőtt rendhagyó módon, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolával közösen egy nagyszabású sportnapot rendeztek a First Fielden.

Az Európa szinten is egyedülálló komplexumban, ahol a Fehérvár Enthroners European League of Football csapata jelenleg is készül a szezonra, egész délelőtt egymás közti játékban, valamint különböző sportágspecifikus feladatokban vehettek részt a felső tagozatosok.

A Telekis osztályok a nap elején az Enthroners felnőtt csapatából választhattak játékosedzőt, így például az amerikai irányító, Jack Mangel, vagy éppen a litván falember, Laurynas Orlovicius is dobált a fiataloknak. Miközben a pálya egyik oldalán a kontakt nélkül amerikai futball zajlott, a másik oldalon az elkapást, dobást, rúgást, szerelést gyakorolhatták, vagy éppen megpróbálhatták megmozdítani a falemberek tolószánját.

Dr. Trembulyák Péter, a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia elnöke szerint fontosak az ilyen rendezvények, a jövőben pedig szeretnék minél több fiatalhoz eljuttatni a sportágat.

Az elnök elmondta, hogy elsősorban az általános iskolás felsőbb korosztályokat szeretnék, ha csatlakoznának az Akadémia programjához. Az Enthronersnél jelenleg az ország legfelkészültebb edzői dolgoznak, akik Joe Ashfield, több nagynevű egyetemet is megjárt edző szakmai koordinálása mellett oktatják a fiatalokat. Az Akadémia idén márciusban együttműködési megállapodást kötött a Gridiron Imports Alapítvánnyal is, akik a tengerentúli középiskolákba közvetítik ki a legtehetségesebb játékosokat.