Több mint kétszáz középiskolás sportolt az alapfokú városi atlétikai versenyen

Másfél év kihagyás után tarthattak ismét nagy létszámú diáksportversenyt a Regionális Atlétikai Központban. Kedden délután rendezték meg a székesfehérvári középiskolások alapfokú atlétikai versenyét Farkasné Szagri Zsuzsa és Sió Attila testnevelő tanárok emlékére. Több mint kétszáz diák mérette meg magát futásban, súlylökésben, illetve magas- és távolugrásban.
2021.10.12. 18:39 |

A koronavírus-járvány okozta másfél év kihagyás után rendezhettek ismét diáksport-versenyt a Bregyóban.

Az alapfokú városi atlétikai versenyre székesfehérvári középiskolák – köztük állami, egyházi és magánintézmények – tanulói jelentkezhettek, végül a helyszínen tizenkét iskolából több mint kétszáz résztvevőt regisztráltak. Volt 100, 400, 800 és 1.500 méteres futás, súlylökés, magasugrás és távolugrás.

A versenyszámok előtt Magony Tamás főszervező, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa köszöntötte a megjelenteket, köszönetét fejezte ki a tanároknak és a versenybíróknak a lebonyolításért, a sok diáknak pedig a részvételért. Mint mondta, az idei versenyt két testnevelőtanár, Farkasné Szagri Zsuzsa és Sió Attila emlékének szentelték.

Farkasné Szagri Zsuzsanna (1948 – 2016) többszörös magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnok gerelyhajító, senior atléta volt, akinek élete egybeforrt a sporttal. Sikereit kézilabdázóként és atlétaként érte el. A 320. számú Árpád Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben több ezer diákkal szerettette meg a sportolást. Örökifjú nyugdíjasként évekig visszajárt régi iskolájába óraadóként tanítani. Élete végéig lelkesen szervezte a Nyitott Tornatermek sportprogramot.

Sió Attila (1961-2020) tanár, edző, a maratoni futás első „mohikánja” és eredménycentrikus sportember, a VIDEOTON SC, majd a TFSE egykori korosztályos válogatott hármasugró atlétája volt. A szerénység, az alázat és a küzdeni tudás jellemezte egész életét. Atlétaként érte el a legnagyobb sportsikereit, majd a Vasvári Pál Gimnáziumban és a Tóparti Gimnáziumban diákjaival igyekezett megszerettetni a testmozgást. Hazai és nemzetközi atlétikai versenyeken országos minősítésű versenybíróként is részt vett, példamutatóan és nagy hozzáértéssel. Fejér megye legeredményesebb testnevelő tanáraként 2018-ban vette át a Magyar Diáksport Szövetség elismerését.

Sport

 1. Harmadszor győzte le a Volán a Villachot a szezonban

  A vasárnapi hosszabbításos vereség után kedd este hosszabbításban nyert a Hydro Fehérvár AV19. A Villach ellen idegenben a rendes játékidőben nem született döntés, a ráadásban Sarauer ütötte a győztes gólt. A Villach ellen ez már a harmadik győzelme volt a Volánnak az alapszakaszban. Villach - Hydro Fehérvár AV19 2-3 h.u.

  2021.10.26.
 2. Csak megszorongatni tudták a vasutas csapat ifjai esélyesebb ellenfelüket

  Két mérkőzést játszott a Buzek László Országos Serdülő Bajnokságban az ÉDRA-MÁV Előre U17-es fiú korosztálya, amely előbb kiélezett mérkőzésen kapott ki 3:2-re a házigazda Dág KSE-től, majd az éllovas Kecskeméti ESI ellen három játszmában maradt alul.

  2021.10.25.
 3. XVIII. Fehérvár-Böllhoff nemzetköri rapid sakkverseny a megyeszékhelyen

  Október 23.-án rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a nemzetközi nyílt Fehérvár-Böllhoff rapid versenyt a Novotel Hotelben.

  2021.10.25.
 4. Győztes debütálás a VOK-ban, nyert a MÁV Előre női és férfi csapata is

  Jól sikerült a kettős röplabdameccs Fehérváron! Megnyerte idei első hazai bajnokiját a MÁV Előre-Bericap a női röplabda NB I Liga alapszakaszban. Az immáron a Jáky iskola helyett a Videoton Oktatási Központban szereplő csapat három szettben múlta felül a DSZC-Eötvös DSE-t. A férfiak pedig második bajnokijukon ugyanilyen arányban verték a Rákosmente csapatát a VOK-ban.

  2021.10.25.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak