Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.
2018.10.15. 13:11 |

Az IV. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén az álláslehetőségek széles spektruma várta az érdeklődőket, az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphattak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget kerestek.

„A IV. Fejér Megyei Hírlap állásbörzén közel 30 kiállító - mondhatom úgy is hogy Fejér megye legnagyobb és legkiválóbb munkáltatói - képviseltetik magukat. Nem csak itt vannak, hanem összesen több mint ezer nyitott pozícióval érkeztek ide, az állásbörzére.” - emelte ki a rendezvényt köszöntő beszédében Vezér Dávid, a MediaWorks regionális értékesítési vezetője.

Azt gondolom, hogy mindenki, aki ma ide kilátogat, megtalálhatja a számára megfelelő állást, legyen akár GYES-ről a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó anyuka vagy több diplomás, jelenleg is a munkahellyel rendelkező ember, aki esetleg a váltáson gondolkodik, legyen szakképzett vagy éppen szakképzettség nélküli pozíciókat kereső ember.” - tette hozzá.

A marketingvezető továbbá elmondta, ha fellapozzuk az újságot vagy akár az internetet böngésszük, rengeteg álláshirdetés jöhet szembe, ahol egy-egy pozícióról tájékozódhatunk. „Ugyanakkor sok változás is történt az elmúlt évben, ezért szükség van ezekre a személyes találkozókra.” - mint fogalmazott, kiemelve, hogy „míg néhány évvel ezelőtt még inkább a munkavállaló oldalnak volt szüksége támogatásra, hogy át tudja képezni magát vagy éppen megfelelő munkahelyet tudjon találni. Ma a tapasztalataink szerint - és nem csak a tapasztalataink, hanem a statisztikák is azt mutatják, hogy szinte alig van munkanélküli, országosan is nagyon alacsony a munkanélküliség, de Fejér megye és régió élen jár ebben is.”

Ez egyfelől örömteli dolog, másfelől a munkaadói oldalnak ez egy kihívás is, hiszen nekik megfelelő számú és megfelelő szakképzettségű munkaerővel kell feltölteni az állományukat, így ez a börze lehetőséget ad, egyfajta megoldást kínál erre a munkaerőpiaci kihívásra is. Egy ilyen börzén a személyes találkozások közelebb hozzák egymáshoz a feleket és szélesebb körű bemutatkozási lehetőség van a cégek részéről, nem csak egy adott pozíciót tudnak bemutatni, felkínálni, hanem tudnak beszélni saját magukról, a cégünkről a küldetésükről, a termékeikről, akár a bérekről, a béren kívüli juttatásokról.” - zárta gondolatait Vezér Dávid.

„Székesfehérvár a magyar gazdaság, - sőt a mutatószámok többsége alapján a közép-európai gazdaságnak is - meghatározó szereplője, környezetével együtt.” - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András.

Ez a tény pedig, a sok-sok előny és érték, a fejlődés motorját jelentő háttér mellett azért mindig felvet néhány aktuális kérdést. Jelenleg a legfontosabb kérdés és kihívás a munkaerő kérdése. Szinte nincs az életnek olyan területe ahol ez a kérdés ne jelenne meg.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Fontos elmondani, hogy a szakképzett munkaerő, a kor kihívásainak megfelelni képes munkaerő vonatkozásában is nagy kihívás előtt áll munkáltató és munkavállaló egyaránt. Egy-egy ilyen állásbörze lehetőséget biztosít arra, hogy ne önmagában egy önéletrajz, egy gyors beszélgetés alapján, hanem kicsit más körülmények között, hosszabb rendelkezésre álló idő alatt ismerhesse meg egymást a munkáltató és munkavállaló.” - emelte ki a polgármester, aki köszönetet mondott a szervezőknek és eredményes napot kívánt mind a kiállítóknak, mind pedig a látogatóknak.

Az állásbörze hétfőn 17 óráig várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget keresnek.

Kedden a középiskolásokat várják a Sportcsarnokba: az Alba Regia Felsőoktatási Expó Szakkiállítást 13 és 18 óra között látogathatják a diákok és szüleik, hogy tájékozódjanak a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, valamint a duális képzés nyújtotta lehetőségekről. Önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények – az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem –, valamint megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, amelyek a gyakorlati helyeket biztosítják a hallgatók számára. A felsőoktatási expo minden órájában egy okostelefonos játékot indítanak, a helyes válaszokért értékes nyereményeket sorolnak ki.

Gazdaság

 1. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 2. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 3. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.
 4. Gyakorlati bemutatóval színesített szakmai nap lesz a Vörösmarty Szakközépben

  A Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában január 11-én 9 órától kerül sor a hagyományos „Vörösmartys Szakmai Napra”. A rendezvényen a legújabb technikai, technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

  2019.01.10.
 1. Új csúcs a MÁV-nál - 8,7 millió jegyet vettek a Fehérvár-Budapest vonalon

  Már biztos, hogy 2018-ban rekordot dönt a Budapest–Székesfehérvár vasútvonal. Az első tizenegy hónap adatai szerint összesen 8,7 millió alkalommal vásároltak menetjegyet az utasok, ami 18 százalékos bővülést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

  2018.12.29.
 2. CityPioneer - 200-260km a hatótávolsága az Ikarus és a CRRC elektromos buszának

  Székesfehérváron a Városház téren mutatta be az IKARUS és a CRRC magyarországi bejegyzésű vegyesvállalata az Electrobus Europe Zrt. az első, kínai-magyar kooperációban készült tisztán elektromos meghajtású buszát. Az IC 1211 U típusú, CityPioneer fantázia névre hallgató 12 méteres elektromos busz bemutatása előtt együttműködési megállapodást írtak alá Székesfehérvár zöld közlekedési stratégiájának megalkotásáról és a busz tesztüzembe állításáról.

  2018.12.18.
 3. Fehérvári startup sikere - jótékony célra használnák fel a figyelmet

  A székesfehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid fél éve indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülnünk a Design Terminal mentoring programjába: 215 jelentkezőből jutottak a legjobb 6 közé.

  2018.12.18.
 4. Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

  A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 

  2018.12.12.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek