Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.
2018.10.15. 13:11 |

Az IV. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén az álláslehetőségek széles spektruma várta az érdeklődőket, az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphattak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget kerestek.

„A IV. Fejér Megyei Hírlap állásbörzén közel 30 kiállító - mondhatom úgy is hogy Fejér megye legnagyobb és legkiválóbb munkáltatói - képviseltetik magukat. Nem csak itt vannak, hanem összesen több mint ezer nyitott pozícióval érkeztek ide, az állásbörzére.” - emelte ki a rendezvényt köszöntő beszédében Vezér Dávid, a MediaWorks regionális értékesítési vezetője.

Azt gondolom, hogy mindenki, aki ma ide kilátogat, megtalálhatja a számára megfelelő állást, legyen akár GYES-ről a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó anyuka vagy több diplomás, jelenleg is a munkahellyel rendelkező ember, aki esetleg a váltáson gondolkodik, legyen szakképzett vagy éppen szakképzettség nélküli pozíciókat kereső ember.” - tette hozzá.

A marketingvezető továbbá elmondta, ha fellapozzuk az újságot vagy akár az internetet böngésszük, rengeteg álláshirdetés jöhet szembe, ahol egy-egy pozícióról tájékozódhatunk. „Ugyanakkor sok változás is történt az elmúlt évben, ezért szükség van ezekre a személyes találkozókra.” - mint fogalmazott, kiemelve, hogy „míg néhány évvel ezelőtt még inkább a munkavállaló oldalnak volt szüksége támogatásra, hogy át tudja képezni magát vagy éppen megfelelő munkahelyet tudjon találni. Ma a tapasztalataink szerint - és nem csak a tapasztalataink, hanem a statisztikák is azt mutatják, hogy szinte alig van munkanélküli, országosan is nagyon alacsony a munkanélküliség, de Fejér megye és régió élen jár ebben is.”

Ez egyfelől örömteli dolog, másfelől a munkaadói oldalnak ez egy kihívás is, hiszen nekik megfelelő számú és megfelelő szakképzettségű munkaerővel kell feltölteni az állományukat, így ez a börze lehetőséget ad, egyfajta megoldást kínál erre a munkaerőpiaci kihívásra is. Egy ilyen börzén a személyes találkozások közelebb hozzák egymáshoz a feleket és szélesebb körű bemutatkozási lehetőség van a cégek részéről, nem csak egy adott pozíciót tudnak bemutatni, felkínálni, hanem tudnak beszélni saját magukról, a cégünkről a küldetésükről, a termékeikről, akár a bérekről, a béren kívüli juttatásokról.” - zárta gondolatait Vezér Dávid.

„Székesfehérvár a magyar gazdaság, - sőt a mutatószámok többsége alapján a közép-európai gazdaságnak is - meghatározó szereplője, környezetével együtt.” - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András.

Ez a tény pedig, a sok-sok előny és érték, a fejlődés motorját jelentő háttér mellett azért mindig felvet néhány aktuális kérdést. Jelenleg a legfontosabb kérdés és kihívás a munkaerő kérdése. Szinte nincs az életnek olyan területe ahol ez a kérdés ne jelenne meg.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Fontos elmondani, hogy a szakképzett munkaerő, a kor kihívásainak megfelelni képes munkaerő vonatkozásában is nagy kihívás előtt áll munkáltató és munkavállaló egyaránt. Egy-egy ilyen állásbörze lehetőséget biztosít arra, hogy ne önmagában egy önéletrajz, egy gyors beszélgetés alapján, hanem kicsit más körülmények között, hosszabb rendelkezésre álló idő alatt ismerhesse meg egymást a munkáltató és munkavállaló.” - emelte ki a polgármester, aki köszönetet mondott a szervezőknek és eredményes napot kívánt mind a kiállítóknak, mind pedig a látogatóknak.

Az állásbörze hétfőn 17 óráig várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget keresnek.

Kedden a középiskolásokat várják a Sportcsarnokba: az Alba Regia Felsőoktatási Expó Szakkiállítást 13 és 18 óra között látogathatják a diákok és szüleik, hogy tájékozódjanak a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, valamint a duális képzés nyújtotta lehetőségekről. Önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények – az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem –, valamint megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, amelyek a gyakorlati helyeket biztosítják a hallgatók számára. A felsőoktatási expo minden órájában egy okostelefonos játékot indítanak, a helyes válaszokért értékes nyereményeket sorolnak ki.

Gazdaság

 1. A legmenőbb diákmunkákról is szó volt a II. Országos Diákmunka Konferencián

  Az idén Székesfehérvár adott helyet a II. Országos Diákmunka Konferenciának, ahol a diákmunka helyzetéről, lehetőségeiről tájékoztatták a fiatalokat. A diákmunka a pénzszerzés mellett olyan új élmények és tapasztalatok forrását is jelenti, amelyeket a padban ülve sosem élhetnének át a diákok.

  2018.11.20.
 2. Erre figyeljünk használt autó vásárláskor, ha nem akarunk csalódni

  A használtautó vásárlás lehetséges buktatóira hívta fel a figyelmet a Das WeltAuto. A cégnél az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. Fejér megyében a tavalyi évhez képest is jelentősen növekedett a használt autók vásárlása.

  2018.11.17.
 3. Vízhűtéses ablakot fejlesztettek a székesfehérvári Jüllich Glas szakemberei

  Új gyártástechnológiát fejlesztett ki a székesfehérvári Jüllich Glas Holding. A vízzel feltöltött üvegpanelek hőszigetelt üvegszerkezetbe integrálásával, hűtésre alkalmas, energetikailag racionalizált, környezetbarát üvegszerkezeteket hoztak létre.

  2018.11.07.
 4. Innováció a házépítésben - Fehérváron is megkezdődött az Európai Szakképzési Hét

  A Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola idén is csatlakozott az Európai Szakképzési Hét programjaihoz, melynek ünnepélyes megnyitójára is az intézményben került sor, hétfőn Az iskola az Innováció a házépítésben című hétfői szakmai konferenciájára meghívta a Noah-ház ötletgazdáját Blaskovich Ákost, aki találmányát, a rezsimentes, önfenntartó és környezetbarát lakóházat mutatta be és a Wilo Magyarország Kft szakembereit is, akik egy világújdonságról, az okos szivattyúról beszéltek az érdeklődő fiataloknak.

  2018.11.05.
 1. Édesanya workshopot szerveznek az Öreghegyi Közösségi Házban

  Országos „Édesanya workshopot” szervez szombaton 33 helyszínen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házba várják az érdeklődőket, akik praktikus ötleteket kapnak azzal kapcsolatban, hogy édesanyaként hogyan állják meg helyüket a munka világában.

  2018.10.25.
 2. IV. Alba Regia Felsőoktatási Expo - korszerű tudást kínálnak a fehérvári egyetemek

  Negyedik alkalommal várták a középiskolás diákokat és szüleiket Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban az Alba Regia Felsőoktatási Expora, melyen a látogatók a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphattak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek képviselői, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 

  2018.10.16.
 3. Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

  Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.

  2018.10.15.
 4. Arconic(OK)osan - a pályaválasztásban is segít a szakmai verseny

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg hétfőn az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban. Az idén a székesfehérvári középiskolák diákjai mellett veszprémből is érkeztek fiatalok.

  2018.10.15.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek