Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.
2018.10.15. 13:11 |

Az IV. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén az álláslehetőségek széles spektruma várta az érdeklődőket, az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphattak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget kerestek.

„A IV. Fejér Megyei Hírlap állásbörzén közel 30 kiállító - mondhatom úgy is hogy Fejér megye legnagyobb és legkiválóbb munkáltatói - képviseltetik magukat. Nem csak itt vannak, hanem összesen több mint ezer nyitott pozícióval érkeztek ide, az állásbörzére.” - emelte ki a rendezvényt köszöntő beszédében Vezér Dávid, a MediaWorks regionális értékesítési vezetője.

Azt gondolom, hogy mindenki, aki ma ide kilátogat, megtalálhatja a számára megfelelő állást, legyen akár GYES-ről a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó anyuka vagy több diplomás, jelenleg is a munkahellyel rendelkező ember, aki esetleg a váltáson gondolkodik, legyen szakképzett vagy éppen szakképzettség nélküli pozíciókat kereső ember.” - tette hozzá.

A marketingvezető továbbá elmondta, ha fellapozzuk az újságot vagy akár az internetet böngésszük, rengeteg álláshirdetés jöhet szembe, ahol egy-egy pozícióról tájékozódhatunk. „Ugyanakkor sok változás is történt az elmúlt évben, ezért szükség van ezekre a személyes találkozókra.” - mint fogalmazott, kiemelve, hogy „míg néhány évvel ezelőtt még inkább a munkavállaló oldalnak volt szüksége támogatásra, hogy át tudja képezni magát vagy éppen megfelelő munkahelyet tudjon találni. Ma a tapasztalataink szerint - és nem csak a tapasztalataink, hanem a statisztikák is azt mutatják, hogy szinte alig van munkanélküli, országosan is nagyon alacsony a munkanélküliség, de Fejér megye és régió élen jár ebben is.”

Ez egyfelől örömteli dolog, másfelől a munkaadói oldalnak ez egy kihívás is, hiszen nekik megfelelő számú és megfelelő szakképzettségű munkaerővel kell feltölteni az állományukat, így ez a börze lehetőséget ad, egyfajta megoldást kínál erre a munkaerőpiaci kihívásra is. Egy ilyen börzén a személyes találkozások közelebb hozzák egymáshoz a feleket és szélesebb körű bemutatkozási lehetőség van a cégek részéről, nem csak egy adott pozíciót tudnak bemutatni, felkínálni, hanem tudnak beszélni saját magukról, a cégünkről a küldetésükről, a termékeikről, akár a bérekről, a béren kívüli juttatásokról.” - zárta gondolatait Vezér Dávid.

„Székesfehérvár a magyar gazdaság, - sőt a mutatószámok többsége alapján a közép-európai gazdaságnak is - meghatározó szereplője, környezetével együtt.” - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András.

Ez a tény pedig, a sok-sok előny és érték, a fejlődés motorját jelentő háttér mellett azért mindig felvet néhány aktuális kérdést. Jelenleg a legfontosabb kérdés és kihívás a munkaerő kérdése. Szinte nincs az életnek olyan területe ahol ez a kérdés ne jelenne meg.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Fontos elmondani, hogy a szakképzett munkaerő, a kor kihívásainak megfelelni képes munkaerő vonatkozásában is nagy kihívás előtt áll munkáltató és munkavállaló egyaránt. Egy-egy ilyen állásbörze lehetőséget biztosít arra, hogy ne önmagában egy önéletrajz, egy gyors beszélgetés alapján, hanem kicsit más körülmények között, hosszabb rendelkezésre álló idő alatt ismerhesse meg egymást a munkáltató és munkavállaló.” - emelte ki a polgármester, aki köszönetet mondott a szervezőknek és eredményes napot kívánt mind a kiállítóknak, mind pedig a látogatóknak.

Az állásbörze hétfőn 17 óráig várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget keresnek.

Kedden a középiskolásokat várják a Sportcsarnokba: az Alba Regia Felsőoktatási Expó Szakkiállítást 13 és 18 óra között látogathatják a diákok és szüleik, hogy tájékozódjanak a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, valamint a duális képzés nyújtotta lehetőségekről. Önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények – az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem –, valamint megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, amelyek a gyakorlati helyeket biztosítják a hallgatók számára. A felsőoktatási expo minden órájában egy okostelefonos játékot indítanak, a helyes válaszokért értékes nyereményeket sorolnak ki.

Gazdaság

 1. Busszal az Ikarusban - üzemlátogatáson mutatták be a gyártást

  Üzemlátogatást szervezett a Szent István Király Múzeum és az IKARUS Járműtechnikai Kft. AZ IKARUS - A Busz tárlathoz kapcsolódóan a jelenlegi gyártófolyamatokat mutatták be az üzem területén, ahol éppen rendőri és katonai feladatokat ellátó buszokat készítettek a dolgozók.

  2019.07.19.
 2. IKARUS, a busz - gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket

  A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz című kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Járműtechnikai Kft-vel együttműködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklődők számára.

  2019.07.10.
 3. A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

  Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.

  2019.06.28.
 4. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 1. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 2. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 3. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 4. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek