Több mint ezer álláslehetőséggel várta látogatóit a IV. FMH állásbörze

Negyedik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és a munkavállalókat a Fejér Megyei Hírlap és az Önkormányzat hétfőn, Székesfehérváron. Az Alba Regia Sportcsarnokban a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői mellett megtalálhatók voltak, a fegyveres testületek és a Katasztrófavédelem szervei is, akik toborzóval és életpályamodellel csábították az érdeklődőket.
2018.10.15. 13:11 |

Az IV. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén az álláslehetőségek széles spektruma várta az érdeklődőket, az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphattak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget kerestek.

„A IV. Fejér Megyei Hírlap állásbörzén közel 30 kiállító - mondhatom úgy is hogy Fejér megye legnagyobb és legkiválóbb munkáltatói - képviseltetik magukat. Nem csak itt vannak, hanem összesen több mint ezer nyitott pozícióval érkeztek ide, az állásbörzére.” - emelte ki a rendezvényt köszöntő beszédében Vezér Dávid, a MediaWorks regionális értékesítési vezetője.

Azt gondolom, hogy mindenki, aki ma ide kilátogat, megtalálhatja a számára megfelelő állást, legyen akár GYES-ről a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó anyuka vagy több diplomás, jelenleg is a munkahellyel rendelkező ember, aki esetleg a váltáson gondolkodik, legyen szakképzett vagy éppen szakképzettség nélküli pozíciókat kereső ember.” - tette hozzá.

A marketingvezető továbbá elmondta, ha fellapozzuk az újságot vagy akár az internetet böngésszük, rengeteg álláshirdetés jöhet szembe, ahol egy-egy pozícióról tájékozódhatunk. „Ugyanakkor sok változás is történt az elmúlt évben, ezért szükség van ezekre a személyes találkozókra.” - mint fogalmazott, kiemelve, hogy „míg néhány évvel ezelőtt még inkább a munkavállaló oldalnak volt szüksége támogatásra, hogy át tudja képezni magát vagy éppen megfelelő munkahelyet tudjon találni. Ma a tapasztalataink szerint - és nem csak a tapasztalataink, hanem a statisztikák is azt mutatják, hogy szinte alig van munkanélküli, országosan is nagyon alacsony a munkanélküliség, de Fejér megye és régió élen jár ebben is.”

Ez egyfelől örömteli dolog, másfelől a munkaadói oldalnak ez egy kihívás is, hiszen nekik megfelelő számú és megfelelő szakképzettségű munkaerővel kell feltölteni az állományukat, így ez a börze lehetőséget ad, egyfajta megoldást kínál erre a munkaerőpiaci kihívásra is. Egy ilyen börzén a személyes találkozások közelebb hozzák egymáshoz a feleket és szélesebb körű bemutatkozási lehetőség van a cégek részéről, nem csak egy adott pozíciót tudnak bemutatni, felkínálni, hanem tudnak beszélni saját magukról, a cégünkről a küldetésükről, a termékeikről, akár a bérekről, a béren kívüli juttatásokról.” - zárta gondolatait Vezér Dávid.

„Székesfehérvár a magyar gazdaság, - sőt a mutatószámok többsége alapján a közép-európai gazdaságnak is - meghatározó szereplője, környezetével együtt.” - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András.

Ez a tény pedig, a sok-sok előny és érték, a fejlődés motorját jelentő háttér mellett azért mindig felvet néhány aktuális kérdést. Jelenleg a legfontosabb kérdés és kihívás a munkaerő kérdése. Szinte nincs az életnek olyan területe ahol ez a kérdés ne jelenne meg.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Fontos elmondani, hogy a szakképzett munkaerő, a kor kihívásainak megfelelni képes munkaerő vonatkozásában is nagy kihívás előtt áll munkáltató és munkavállaló egyaránt. Egy-egy ilyen állásbörze lehetőséget biztosít arra, hogy ne önmagában egy önéletrajz, egy gyors beszélgetés alapján, hanem kicsit más körülmények között, hosszabb rendelkezésre álló idő alatt ismerhesse meg egymást a munkáltató és munkavállaló.” - emelte ki a polgármester, aki köszönetet mondott a szervezőknek és eredményes napot kívánt mind a kiállítóknak, mind pedig a látogatóknak.

Az állásbörze hétfőn 17 óráig várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget keresnek.

Kedden a középiskolásokat várják a Sportcsarnokba: az Alba Regia Felsőoktatási Expó Szakkiállítást 13 és 18 óra között látogathatják a diákok és szüleik, hogy tájékozódjanak a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, valamint a duális képzés nyújtotta lehetőségekről. Önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények – az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem –, valamint megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, amelyek a gyakorlati helyeket biztosítják a hallgatók számára. A felsőoktatási expo minden órájában egy okostelefonos játékot indítanak, a helyes válaszokért értékes nyereményeket sorolnak ki.

Gazdaság

 1. Ipar 4.0 zárókonferencia lesz a Hotel Magyar Királyban

  Az „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.” projekt eredményeiről, tapasztalatairól szól az „Ipar 4.0” projekt zárókonferenciája. Az eseményre március 26-án, kedden a Hotel Magyar Királyban 9 órától kerül sor.

  2019.03.14.
 2. Két díjat is kapott a fehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak cégcsoport

  A több mint 1.500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot tesztelő és 6.500 ügyfél véleményét felmérő ClientFirst Consulting kihirdette az idei „Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” díjak győzteseit. Több kategóriában is vizsgálták a magyarországi cégek teljesítményét, a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak csoportja kimagasló eredménnyel végzett.

  2019.03.11.
 3. Versenyképesség és innováció Magyarországon - szimpózium a Corvinuson

  Versenyképesség és innováció Magyarországon címmel szervezett konferenciát csütörtökön a Corvinus Alba Karrier Klub. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője tartott előadást, majd Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az okosvárosfejlesztési trendekről, nehézségekről szólt. 

  2019.03.07.
 4. A büntetés-végrehajtás is Fehérváron gyártott Ikarusokat vásárol

  A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 19 (továbbá opcionálisan hét) darab autóbuszt rendelt a közbeszerzésen nyertes székesfehérvári Ikarus Járműtechnika Kft.-től, továbbá a HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt.-től nettó 1 milliárd 723 millió forintért.

  2019.03.04.
 1. Hiányszakmák Fejér megyében - ösztöndíjat kap aki ezeket tanulja

  Az 2019/2020-as tanévben Fejér megyében húsz ösztöndíjas hiányképzést jelöltek meg, amelyek választása esetén a tanuló havi ösztöndíjban részesülhet. Ezek között van a villanyszerelő, férfiszabó, burkoló és asztalos is.

  2019.02.27.
 2. Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

  A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

  2019.02.20.
 3. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 4. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek