Több mint 600 milliós kapacitásbővítés a székesfehérvári Amplio Automatika Kft.-nél

Európai uniós támogatás segítségével, 632 millió forintos gyártási kapacitásbővítést hajtott végre Székesfehérváron az automatizálással és prototípus-fejlesztéssel foglalkozó, elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira célgépeket tervező és gyártó Amplio Automatika Kft.
2023.01.17. 07:18 |
Több mint 600 milliós kapacitásbővítés a székesfehérvári Amplio Automatika Kft.-nél

Közleményük szerint a 284,68 millió forinttal támogatott projekt célja a gyártási-beszállítási kapacitás bővítése volt, ennek érdekében a társaság gyártóeszközöket és szoftvereket szerzett be, valamint vállalatirányítási rendszert alakított ki.

A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben még szélesebb körben tudják kiszolgálni a nemzetközi piacot, a vállalkozás versenyképessége, jövedelemteremtő képessége erősödött.

A 2011-ben alakult, automatizálással és prototípusfejlesztéssel foglalkozó Amplio Automatika Kft. elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira tervez és gyárt célgépeket.

A 85 embert foglalkoztató cég a nyilvános adatok szerint 2020-ban 2,17 milliárd forint nettó árbevétel mellett 595 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2021-ben 2,27 milliárdos nettó bevétel mellett 439 milliós nyereséget realizált.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.