Több mint 600 milliós kapacitásbővítés a székesfehérvári Amplio Automatika Kft.-nél

Európai uniós támogatás segítségével, 632 millió forintos gyártási kapacitásbővítést hajtott végre Székesfehérváron az automatizálással és prototípus-fejlesztéssel foglalkozó, elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira célgépeket tervező és gyártó Amplio Automatika Kft.
2023.01.17. 07:18 |
Több mint 600 milliós kapacitásbővítés a székesfehérvári Amplio Automatika Kft.-nél

Közleményük szerint a 284,68 millió forinttal támogatott projekt célja a gyártási-beszállítási kapacitás bővítése volt, ennek érdekében a társaság gyártóeszközöket és szoftvereket szerzett be, valamint vállalatirányítási rendszert alakított ki.

A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben még szélesebb körben tudják kiszolgálni a nemzetközi piacot, a vállalkozás versenyképessége, jövedelemteremtő képessége erősödött.

A 2011-ben alakult, automatizálással és prototípusfejlesztéssel foglalkozó Amplio Automatika Kft. elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira tervez és gyárt célgépeket.

A 85 embert foglalkoztató cég a nyilvános adatok szerint 2020-ban 2,17 milliárd forint nettó árbevétel mellett 595 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2021-ben 2,27 milliárdos nettó bevétel mellett 439 milliós nyereséget realizált.

Gazdaság

 1. Mérséklődés az ingatlanpiacon

  Csaknem két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal és az ingatlan.com lakbérindexéből. Az Otthon Centrum pedig arról adott ki tájékoztatást, hogy vidéken a panellakások ára átlagosan 2 százalékkal, a téglalakások átlagosan 8, a kertes házak négyzetméterára pedig átlag 10 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévére.

  2023.01.26.
 2. A Fehérvári Fogyasztókért

  Március 10-ig várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2023-ban is sor kerül, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora.

  2023.01.26.
 3. Társasjátékkal tanítanak

  Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

  2023.01.24.
 4. Csökkenő energiaköltségek

  A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált - nem fix hirdetményi áron vásárló - többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

  2023.01.21.