Katonák, hősök, bajtársak - tizenöt éves a Magtár Hadtörténeti Tárlat

Kicsiknek és nagyoknak szóló játékos időutazással ünnepli alapításának 15. évfordulóját a zámolyi Magtár Hadtörténeti Tárlat. Az egész napos rendezvény augusztus 6-án, szombaton 9 órakor kezdődik.
2022.08.03. 10:07 |
Katonák, hősök, bajtársak - tizenöt éves a Magtár Hadtörténeti Tárlat

Katonák - Hősök – Bajtársak címmel játékos időutazásra várják a kicsiket és nagyokat a zámolyi magtárnál.

Egy tíz állomásból álló próbatétel során tíz feladatot kell megoldaniuk a „zsoldoskönyvvel” érkezőknek. Ezzel az egész családnak szóló, izgalmas, történelmi ismereteket bővítő játékkal ünnepli a Magtár Hadtörténeti és Néprajzi Tárlat fennállásának 15. évfordulóját. Mint ismert, a Zámolyi-medencében 1945 januárjában Magyarország legnagyobb páncélos csatáinak egyikére került sor, amelyben közel 400 harckocsit lőttek ki és több mint ezer katona vesztette életét. A falu közössége a településen lévő magtárban állított emléket az elesetteknek.

Weimper Zoltán, a második világháborús helytörténeti kiállítás megálmodója, helytörténeti kutató a 15. születésnapra igazi közösségi élményt nyújtó programot állított össze az együttműködő szervezetekkel közösen. A magtárban lévő, tapinthatón történelmi tárlat felfedezése mellett 11, 14 és 16 órakor bakancstúra indul az egykori hadszíntérre. Ezek mellett távirányítós harci járművek, hadikórház, és fotókiállítás is várja az érdeklődőket. A hadtörténeti rendezvény és a játékban való részvétel ingyenes.