Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.
2021.06.12. 20:31 |

Vívásban Gulyás és Alekszejev is 22 győzelmet szerzett, amivel a mezőny elején álltak. A szombati úszásban nem változott lényegesen a helyzetük, Gulyás kiválóan teljesített és Alekszejev Tamara ideje is elég volt, hogy őrizze jó pozícióját. A lovaspályán akadtak hibák, Gulyás 285, a fehérvári öttusázó pedig 283 pontot szerzett.

A laser-run előtt Gulyás Michelle állt az élen összetettben, az önálló számként is "versenyképes" futás-lövészet kombó azonban, ahogy megszokott, rendesen átrendezte a táblázatot. Gulyás ugyan eleinte vezetett, de a fehérorosz Prokopenko a 16. helyről indulva félelmetes utolsó tusával simán megelőzte. Második helyen a francia Couvel végzett, Gulyás pedig bronzérmesként szerzett közvetlen tokiói kvótát. Alekszejev Tamara a laser-runban fél perccel volt lassabb honfitársánál, végül a 14. helyen zárt.

A harmadik magyar, Guzi Blanka 17. lett, a magyar csapat pedig így ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. Vasárnap a férfiak döntőznek, a Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence is ott lesz a mezőnyben.

Sport

 1. Gyász: elhunyt Nagy Gábor, az Alba Regia SC korábbi elnöke

  Életének 73. évében elhunyt Nagy Gábor, aki játékosként, edzőként, majd a klub legdicsőbb korszakát vezető elnökként is szolgálta az Alba Regia SC-t. A kosarasok aranykorszakának emblematikus vezetője volt, irányítása alatt lett a magyar kosárlabda meghatározó és egyik legeredményesebb csapata az Albacomp.

  2021.07.31.
 2. Székesfehérvár belvárosában rendezik a Szenior Tájfutó Világbajnokság rövidtávú fináléját

  2021 augusztus 7-től tájfutókkal telik meg Székesfehérvár, a Velencei-hegység és a Vértes környéke. A Világ 37 országából érkező mintegy 1500 nevező egy héten át fog versenyezni 3 különböző versenyszámban. Magyarországról 348 versenyző nevezett a versenyre.

  2021.07.29.
 3. Szombaton Csákváron rendezik meg az Alba Teqball Kupát

  A Magyar Szabadidősport Szövetséggel együttműködve, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség és az Alba Teqball Sportegyesület szervezésében július 31-én szombaton 9 órától kerül sor Csákváron, a Tersztyánszky Ödön Sportközpont sportcsarnokában az Alba Teqball Kupára. 

  2021.07.29.
 4. Szeptember 12-én rajtol a Cerbona Fehérvár Futófesztivál

  47 nap múlva rajtol Fehérvár legjobb és legedzettebb futóit felvonultató Cerbona Fehérvár Futófesztivál, ahol 7 és 14 kilométeren, félmaratoni távon és váltóban várják a nevezéseket. A nagy hagyományú, szeptember 12-én, vasárnap megrendezésre kerülő versenyen jótékonysági futamot is tartanak.

  2021.07.28.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak