Tizenkilenc ARAK-os érmet hoztak az OB kvalifikációs versenyéről a fehérvári fiatalok

Június 8-9-én Veszprémben rendezték az U14, U16 Területi Bajnokság második fordulóját, ahonnan az ARAK atlétái 5 aranyéremmel, 9 ezüstéremmel és 5 bronzéremmel térhettek haza. Az erős mezőnyben nem csak az ellenfelekkel, hanem a hőséggel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek.
2024.06.11. 07:20 |
Tizenkilenc ARAK-os érmet hoztak az OB kvalifikációs versenyéről a fehérvári fiatalok

Az U14-esek mezőnyében kiemelkedően teljesített Szabó Niobé. Távolugrásban 537 centiméteres kiemelkedő egyéni csúccsal diadalmaskodott, 80 méteres síkfutásban ezüstérmet szerzett. Grosz Zsombor 200 méteres gátfutásban nem talált legyőzőre, 80 méteres síkfutásban a dobogó második fokára állhatott fel. Farkas Ádám 300 méteres síkfutásban nem talált legyőzőre és lett aranyérmes.

Vasi Sára sípoló rakéta hajításban győzött, Gyovai Gergely gerelyhajításban dobta fel magát a dobogó legfelső fokára. Zsédely Liza magasugrásban és 60 méteres gátfutásban is ezüstérmet szerzett. Bálványos Nóra magasugrásban, Képli Zsófia 200 méteres gátfutásban, Lauber Léna sípoló rakéta hajításban, Farkas Zalán távolugrásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az U16-os korosztályban Zsigmond Emma magasugrásban és sípoló rakéta hajításban is ezüstérmet szerzett. Koszpek Bianka ezüstéremig hajította a gerelyt, Simon-Pörgye Száva súlylökésben lett második. Görgicze Kolos szintén sípoló rakéta hajításban lett ezüstérmes. Tamási Borbála magasugrásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Az őszi korosztályos OB-ra még a szeptemberi, harmadik fordulóban is lehet kvalifikálni.

Felkészítő edzők: Babos Rita, Bellér-Leiner Viktória, Borsányi Zoltán, Salamon András és Szabó Dániel.