Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

2019.07.16. 10:58 |

A serdülők között Tatai Zalán a sprintszámokban a fedett pályához hasonlóan szabadtéren sem talált legyőzőre. Babos Rita tanítványa a 100m-en aratott győzelme után 4 órával 300m-en is magabiztosan nyert. Remek versenyzéssel, az utolsó sorozatban elért egyéni csúcsával a dobogó tetejére állhatott Zimmermann Lili a serdülő lányok súlylökő versenyében. Molnár-Lévai Dóra másik tanítványa Zsigovics Panna kalapácsvetésben lett második. Harmadik helyezést ért el 100m-en Mészáros Luca, 1500m akadályon Nagy Nóra és 300m gátfutásban Blaumann Marcell.

A 13 évesek rúdugró versenyszámában Kerék Patrik győzött. Zöllei Anett tanítványa az egyéni csúcsát fél méterrel megjavítva, nagy előnnyel végzett az élen. Nem bízta a véletlenre az elsőséget Langmár Kata sem, aki a leányok ötösugró versenyszámát nyerte hatalmas fölénnyel. Így tett Trenka Ádám is: 300m-en az első métertől az utolsóig a mezőny előtt futva szerezte meg a győzelmet. Ádám a rövidebbik sprintszámban a dobogó második fokára állhatott fel, míg Kerék Patrik a rúd mellett a magasugrás döntőjében szerzett arany mellé egy ezüstérmet.

A serdülő fiúk 100m-es döntőjében a győztes Tatai Zalán mellett Blaumann Marcell 4., Csoba Levente 7. helyen zárt. Nagy Dávid 100 gáton 4., 300 gáton 5. lett, Csoba Levente itt a 6. helyet szerezte meg. A leányoknál az ötösugrás valaha látott legszínvonalasabb döntőjében szintén 3 fehérvári versenyzett: Ritter Lola 4. Grabecz Hanna 5. Bodnár Lili 7. lett. Szabó Gréta 100m-en és távolugrásban is 6. helyen zárt, utóbbi döntőben Mergl Zoja a 7. A lányok 300m gátfutásában az ötösugrásban is jeleskedő Ritter Lola 5. Grubits Liliána 7., Dobák Panna 8. helyen ért célba, míg Liliána 300m síkon érte el ugyanezt a helyezést. Dobószámokban a kalapácsvetés dobogójáról lemaradó, negyedik helyen végző Zimmermann Lili diszkoszvetésben a 6. helyen végzett, csoporttársa Zsigovics Panna a súlylökés 5. helye mellé gyűjtött egy értékes 7. helyezést.

Az újoncok dobogójáról éppen csak lemaradt, végül 4. helyen végzett Langmár Kata távolugrásban, Füki Anna ötösugrásban, Szabó Huba 600m-en és Potyondi Zsófia kalapácsvetésben. 5. helyezést ért el szintén kalapácsvetésben Homoki Szidónia és Bolla Dániel is. Aubermann Dóra a magasugrásban elért 5. helye mellett ötösugrásban 7. lett. Szintén 7. lett Schekk Ágota 80m-en, ugyanezen a távon gátfutásban egy kisebb hiba miatt 8. helyen zárt. Potyondi Zsófia kalapácsvetésben 8., Kukucska Zoltán a fiúknál 6. míg diszkoszvetésben 8.

Az UP Akadémia újonc és serdülő atlétáinak felkészítését Babos Rita, Borsányi Zoltán, Molnár Dániel, Molnár-Lévai Dóra, Olasz Tamás és Zöllei Anett irányították.

Az ARAK legfiatalabb atlétái a hétvégén 6 arany-, 3 ezüst-, 3 bronzéremmel, 32! döntős (4-8.) helyezéssel és rengeteg egyéni csúccsal mutatták meg a fehérvári utánpótlás színvonalát.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak