Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.
2018.11.30. 15:39 |

Dr. Madácsy László belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos elmondta, hogy a kapszula endoszkópia mindössze 18 éve jelent meg az orvosi diagnosztikus tesztek között és sokat segít a megelőzésben. 

Dr. Med. Habil. Madácsy László PhD 2004-ben került Székesfehérvárra, hét éven át volt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa volt 2011-ig. Többed magával alapította meg az Endo-kapszula Kft-t, majd vezetésével nyitotta meg kapuit az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum, amely tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. A gasztroenterológiai betegségekre specializálódott intézmény 2017-ben elnyerte az Év magánrendelője pályázat szakmai díját is a csoportpraxis kategóriában. 

Évente több ezer ember halálát okozza rosszindulatú vastagbéldaganat Magyarországon. A korai diagnózis rendkívül fontos a gyógyulás szempontjából, ebben segít a NaviCam navigációs kapszula rendszer.

A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera a vizsgálat során folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít. Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, melynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede, és már a kezdetekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni, mivel úgy gondolták, hogy ez a technológia a jövőben részben átveheti a hagyományos endoszkópos vizsgálatok helyét. Ennek az eljárásnak számos előnye van, hiszen fertőzésmentes, nem jár fájdalommal, és nem igényel altatást sem, mindemellett pedig részletes belső képet ad a tápcsatornáról.

Az általános belgyógyászati, kardiológiai, nőgyógyászati és urológiai, valamint reumatológiai problémák mellett az intézmény speciálisan szakosodott a gasztroenterológiai betegségek felismerésére és kezelésére. 

Dr. Madácsy László a jubileum kapcsán köszönetet mondott munkatársainak, akiknek száma az évek alatt folyamatosan nőtt. Kiemelte, hogy kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy próbáljanak az intézetben nemcsak szerződött orvosokkal, hanem főállású csapattal, állandó orvos-teammel dolgozni.

Dr. Madácsy László meggyőződése szerint állandó, főállású orvos-csapattal lehet minőséget, közös tudást és előremutató gondolkodást építeni.

A centrum mára eljutott odáig, hogy már PhD program is indult az intézetben és főállású kutató munkatársat foglalkoztatnak. A tíz éves jubileum kapcsán rendezett ünnepségen Dr. Madácsy László elmondta azt is, hogy a páciensek mintegy 85%-át gasztroenterológiai betegségek miatt fordul az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumhoz

A jubileumi ünnepségen köszöntötte az intézmény dolgozóit Cser-Palkovics András polgármester is, aki kiemelte: Székesfehérvár számára minden olyan kezdeményezés, vállalkozás fontos, ami az egészségüggyel összefüggően professzionális, magas minőségű szakmai munka elvégzésére lehetőséget adó eszközparkot, környezetet és, ami a legfontosabb, szakember gárdát jelent.

"Legyen szó az állami vagy a magánszektorban működő intézményekről, a hozzájuk forduló, azt gondolom, méltán várja el, hogy minőségi szolgáltatást kapjon, hiszen a legfontosabb dologról, az egészségéről van szó.” - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere, aki szerint az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum 10 éves fennállása azt is jelzi, hogy van létjogosultsága és van mögötte valódi társadalmi igény.

Köszöntötte a centrum dolgozóit Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte, a magyar agy, a tudás, a képesség, az innováció helyet követel magának Európában.

"Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi." - mondta dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, aki szólt arról is, hogy Székesfehérváron - az országos adatokat figyelembe véve - a legmagasabb számban végzik az endo kapszulás vizsgálatokat.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Karsai Béla köszöntőjében az innováció, a fejlesztés és a megújulás szerepéről szólt.

Gazdaság

 1. Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

  A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 

  2018.12.12.
 2. Továbbra is erős a kereslet a fehérvári lakáspiacon

  Székesfehérváron idén 39 nap alatt el lehetett adni a lakótelepi lakásokat, szemben a 2017-es 51 napos értékesítési idővel. A fehérvári 40 négyzetméternél kisebb panelek átlagos négyzetméterára 444 ezer forint, míg a 40-80 négyzetmétereseké jóval alacsonyabb, 367 ezer forintot tett ki. Az ottani téglaépítésű lakások mindössze 4, illetve 7 százalékkal drágábbak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

  2018.12.12.
 3. Ötletből vállalkozás - december 13-án folytatódik a workshop sorozat

  Ötletből vállalkozás címmel olyan workshop sorozatot indult, amellyel megmutatják, hogyan lehet egy kósza ötletből kiindulva megvizsgálni, hogy az ötletből felépíthető-e egy piacképes termék. A következő alkalom december 13-án 17 órától lesz a Konnektor Irodában.

  2018.12.11.
 4. Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

  A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.

  2018.12.10.
 1. Szincsák Attila kapta a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  "A harmóniában rejlik a sikeres együttműködés" – mondta Szincsák Attila, a DENSO gazdasági és kereskedelmi igazgatója, miután átvette az elismerést a Hiemer-házban, ahol a város gazdasági életében meghatározó cégek, vállalkozások vezetői, illetve képviselői számára rendeztek ma évzáró találkozót a Hiemer-házban. Hagyományosan ezen az eseményen adják át minden évben a “Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat.

  2018.12.05.
 2. Átadták a UPC új fehérvári üzletét az Alba Plázában

  Pénteken adták át a UPC Magyarország Kft. új székesfehérvári üzletét az Alba Plazában. A megnyitón a Falakon át program keretében nagyképernyős televíziókészüléket adtak a kórház gyermekosztályának. Két készüléket ajánlott még fel a cég, amiket az a gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény kap, melyre december 18-ig a legtöbb ügyfél szavaz az új üzletben.

  2018.11.30.
 3. Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

  Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.

  2018.11.30.
 4. A legmodernebb robottechnológiával fejleszt Fehérváron a Hanon Systems

  A dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

  2018.11.29.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek