Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.
2018.11.30. 15:39 |

Dr. Madácsy László belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos elmondta, hogy a kapszula endoszkópia mindössze 18 éve jelent meg az orvosi diagnosztikus tesztek között és sokat segít a megelőzésben. 

Dr. Med. Habil. Madácsy László PhD 2004-ben került Székesfehérvárra, hét éven át volt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa volt 2011-ig. Többed magával alapította meg az Endo-kapszula Kft-t, majd vezetésével nyitotta meg kapuit az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum, amely tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. A gasztroenterológiai betegségekre specializálódott intézmény 2017-ben elnyerte az Év magánrendelője pályázat szakmai díját is a csoportpraxis kategóriában. 

Évente több ezer ember halálát okozza rosszindulatú vastagbéldaganat Magyarországon. A korai diagnózis rendkívül fontos a gyógyulás szempontjából, ebben segít a NaviCam navigációs kapszula rendszer.

A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera a vizsgálat során folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít. Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, melynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede, és már a kezdetekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni, mivel úgy gondolták, hogy ez a technológia a jövőben részben átveheti a hagyományos endoszkópos vizsgálatok helyét. Ennek az eljárásnak számos előnye van, hiszen fertőzésmentes, nem jár fájdalommal, és nem igényel altatást sem, mindemellett pedig részletes belső képet ad a tápcsatornáról.

Az általános belgyógyászati, kardiológiai, nőgyógyászati és urológiai, valamint reumatológiai problémák mellett az intézmény speciálisan szakosodott a gasztroenterológiai betegségek felismerésére és kezelésére. 

Dr. Madácsy László a jubileum kapcsán köszönetet mondott munkatársainak, akiknek száma az évek alatt folyamatosan nőtt. Kiemelte, hogy kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy próbáljanak az intézetben nemcsak szerződött orvosokkal, hanem főállású csapattal, állandó orvos-teammel dolgozni.

Dr. Madácsy László meggyőződése szerint állandó, főállású orvos-csapattal lehet minőséget, közös tudást és előremutató gondolkodást építeni.

A centrum mára eljutott odáig, hogy már PhD program is indult az intézetben és főállású kutató munkatársat foglalkoztatnak. A tíz éves jubileum kapcsán rendezett ünnepségen Dr. Madácsy László elmondta azt is, hogy a páciensek mintegy 85%-át gasztroenterológiai betegségek miatt fordul az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumhoz

A jubileumi ünnepségen köszöntötte az intézmény dolgozóit Cser-Palkovics András polgármester is, aki kiemelte: Székesfehérvár számára minden olyan kezdeményezés, vállalkozás fontos, ami az egészségüggyel összefüggően professzionális, magas minőségű szakmai munka elvégzésére lehetőséget adó eszközparkot, környezetet és, ami a legfontosabb, szakember gárdát jelent.

"Legyen szó az állami vagy a magánszektorban működő intézményekről, a hozzájuk forduló, azt gondolom, méltán várja el, hogy minőségi szolgáltatást kapjon, hiszen a legfontosabb dologról, az egészségéről van szó.” - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere, aki szerint az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum 10 éves fennállása azt is jelzi, hogy van létjogosultsága és van mögötte valódi társadalmi igény.

Köszöntötte a centrum dolgozóit Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte, a magyar agy, a tudás, a képesség, az innováció helyet követel magának Európában.

"Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi." - mondta dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, aki szólt arról is, hogy Székesfehérváron - az országos adatokat figyelembe véve - a legmagasabb számban végzik az endo kapszulás vizsgálatokat.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Karsai Béla köszöntőjében az innováció, a fejlesztés és a megújulás szerepéről szólt.

Gazdaság

 1. Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

  A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

  2019.02.20.
 2. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 3. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.
 4. Húszmilliárd forintos helyiadó-bevétel a város gazdaságának köszönhetően

  A fehérvári gazdaság teljesítménye 2018-ban rekordösszegű helyi adóbevételt tett lehetővé, melyért köszönet illeti a vállalkozásokat, vállalatokat és Fehérvár valamennyi munkavállalóját. A Közgyűlés többségi döntése alapján ezért 2019-ben sem kell a székesfehérvári magánszemélyeknek helyi adót fizetniük.

  2019.01.30.
 1. Március 10-ig várják a jelöléseket a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra

  Az idei esztendőben is várja a javaslatokat a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Azok a helyi vállalkozások, cégek részesülhetnek az elismerésben, melyek szem előtt tartják a felelősségteljes piaci magatartást. A jelöléseket március 10-ig várják a fogyvedalap@gmail.com címen.

  2019.01.24.
 2. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 3. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 4. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek