Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.
2018.11.30. 15:39 |

Dr. Madácsy László belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos elmondta, hogy a kapszula endoszkópia mindössze 18 éve jelent meg az orvosi diagnosztikus tesztek között és sokat segít a megelőzésben. 

Dr. Med. Habil. Madácsy László PhD 2004-ben került Székesfehérvárra, hét éven át volt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa volt 2011-ig. Többed magával alapította meg az Endo-kapszula Kft-t, majd vezetésével nyitotta meg kapuit az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum, amely tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. A gasztroenterológiai betegségekre specializálódott intézmény 2017-ben elnyerte az Év magánrendelője pályázat szakmai díját is a csoportpraxis kategóriában. 

Évente több ezer ember halálát okozza rosszindulatú vastagbéldaganat Magyarországon. A korai diagnózis rendkívül fontos a gyógyulás szempontjából, ebben segít a NaviCam navigációs kapszula rendszer.

A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera a vizsgálat során folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít. Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, melynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede, és már a kezdetekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni, mivel úgy gondolták, hogy ez a technológia a jövőben részben átveheti a hagyományos endoszkópos vizsgálatok helyét. Ennek az eljárásnak számos előnye van, hiszen fertőzésmentes, nem jár fájdalommal, és nem igényel altatást sem, mindemellett pedig részletes belső képet ad a tápcsatornáról.

Az általános belgyógyászati, kardiológiai, nőgyógyászati és urológiai, valamint reumatológiai problémák mellett az intézmény speciálisan szakosodott a gasztroenterológiai betegségek felismerésére és kezelésére. 

Dr. Madácsy László a jubileum kapcsán köszönetet mondott munkatársainak, akiknek száma az évek alatt folyamatosan nőtt. Kiemelte, hogy kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy próbáljanak az intézetben nemcsak szerződött orvosokkal, hanem főállású csapattal, állandó orvos-teammel dolgozni.

Dr. Madácsy László meggyőződése szerint állandó, főállású orvos-csapattal lehet minőséget, közös tudást és előremutató gondolkodást építeni.

A centrum mára eljutott odáig, hogy már PhD program is indult az intézetben és főállású kutató munkatársat foglalkoztatnak. A tíz éves jubileum kapcsán rendezett ünnepségen Dr. Madácsy László elmondta azt is, hogy a páciensek mintegy 85%-át gasztroenterológiai betegségek miatt fordul az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumhoz

A jubileumi ünnepségen köszöntötte az intézmény dolgozóit Cser-Palkovics András polgármester is, aki kiemelte: Székesfehérvár számára minden olyan kezdeményezés, vállalkozás fontos, ami az egészségüggyel összefüggően professzionális, magas minőségű szakmai munka elvégzésére lehetőséget adó eszközparkot, környezetet és, ami a legfontosabb, szakember gárdát jelent.

"Legyen szó az állami vagy a magánszektorban működő intézményekről, a hozzájuk forduló, azt gondolom, méltán várja el, hogy minőségi szolgáltatást kapjon, hiszen a legfontosabb dologról, az egészségéről van szó.” - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere, aki szerint az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum 10 éves fennállása azt is jelzi, hogy van létjogosultsága és van mögötte valódi társadalmi igény.

Köszöntötte a centrum dolgozóit Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte, a magyar agy, a tudás, a képesség, az innováció helyet követel magának Európában.

"Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi." - mondta dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, aki szólt arról is, hogy Székesfehérváron - az országos adatokat figyelembe véve - a legmagasabb számban végzik az endo kapszulás vizsgálatokat.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Karsai Béla köszöntőjében az innováció, a fejlesztés és a megújulás szerepéről szólt.

Gazdaság

 1. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 2. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 3. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek