Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.
2018.11.30. 15:39 |

Dr. Madácsy László belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos elmondta, hogy a kapszula endoszkópia mindössze 18 éve jelent meg az orvosi diagnosztikus tesztek között és sokat segít a megelőzésben. 

Dr. Med. Habil. Madácsy László PhD 2004-ben került Székesfehérvárra, hét éven át volt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa volt 2011-ig. Többed magával alapította meg az Endo-kapszula Kft-t, majd vezetésével nyitotta meg kapuit az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum, amely tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. A gasztroenterológiai betegségekre specializálódott intézmény 2017-ben elnyerte az Év magánrendelője pályázat szakmai díját is a csoportpraxis kategóriában. 

Évente több ezer ember halálát okozza rosszindulatú vastagbéldaganat Magyarországon. A korai diagnózis rendkívül fontos a gyógyulás szempontjából, ebben segít a NaviCam navigációs kapszula rendszer.

A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera a vizsgálat során folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít. Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, melynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede, és már a kezdetekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni, mivel úgy gondolták, hogy ez a technológia a jövőben részben átveheti a hagyományos endoszkópos vizsgálatok helyét. Ennek az eljárásnak számos előnye van, hiszen fertőzésmentes, nem jár fájdalommal, és nem igényel altatást sem, mindemellett pedig részletes belső képet ad a tápcsatornáról.

Az általános belgyógyászati, kardiológiai, nőgyógyászati és urológiai, valamint reumatológiai problémák mellett az intézmény speciálisan szakosodott a gasztroenterológiai betegségek felismerésére és kezelésére. 

Dr. Madácsy László a jubileum kapcsán köszönetet mondott munkatársainak, akiknek száma az évek alatt folyamatosan nőtt. Kiemelte, hogy kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy próbáljanak az intézetben nemcsak szerződött orvosokkal, hanem főállású csapattal, állandó orvos-teammel dolgozni.

Dr. Madácsy László meggyőződése szerint állandó, főállású orvos-csapattal lehet minőséget, közös tudást és előremutató gondolkodást építeni.

A centrum mára eljutott odáig, hogy már PhD program is indult az intézetben és főállású kutató munkatársat foglalkoztatnak. A tíz éves jubileum kapcsán rendezett ünnepségen Dr. Madácsy László elmondta azt is, hogy a páciensek mintegy 85%-át gasztroenterológiai betegségek miatt fordul az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumhoz

A jubileumi ünnepségen köszöntötte az intézmény dolgozóit Cser-Palkovics András polgármester is, aki kiemelte: Székesfehérvár számára minden olyan kezdeményezés, vállalkozás fontos, ami az egészségüggyel összefüggően professzionális, magas minőségű szakmai munka elvégzésére lehetőséget adó eszközparkot, környezetet és, ami a legfontosabb, szakember gárdát jelent.

"Legyen szó az állami vagy a magánszektorban működő intézményekről, a hozzájuk forduló, azt gondolom, méltán várja el, hogy minőségi szolgáltatást kapjon, hiszen a legfontosabb dologról, az egészségéről van szó.” - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere, aki szerint az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum 10 éves fennállása azt is jelzi, hogy van létjogosultsága és van mögötte valódi társadalmi igény.

Köszöntötte a centrum dolgozóit Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte, a magyar agy, a tudás, a képesség, az innováció helyet követel magának Európában.

"Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi." - mondta dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, aki szólt arról is, hogy Székesfehérváron - az országos adatokat figyelembe véve - a legmagasabb számban végzik az endo kapszulás vizsgálatokat.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Karsai Béla köszöntőjében az innováció, a fejlesztés és a megújulás szerepéről szólt.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek