Tisztesség, fegyelem, becsület – elrajtolt a II. Senshi Kupa

A székesfehérvári Senshi Karate-Do Egyesület szervezésében szombat délelőtt közel 200 versenyző részvételével rendezték meg a II. Senshi Kupát. A verseny több korosztályban, három páston zajlott az István Király Általános Iskolában.
2024.05.11. 13:10 |
Tisztesség, fegyelem, becsület – elrajtolt a II. Senshi Kupa

A második évre kinőtte az István Király Általános Iskola tornatermét a Senshi Kupa.

A fehérvári Senshi Karate-Do Egyesület szervezésében az ország több pontjáról összesen 13 egyesület 200 versenyzője mérettette meg magát. A három páston formagyakorlatokat, valamint kumitét és szivacskumitét, azaz harcot is láthattak az érdeklődők.

A verseny több korosztályt is felvonultatott, hiszen a legfiatalabb induló a hatévesek között, míg a legidősebb az 50+ korosztályban indult. A II. Senshi Kupa akkora népszerűséget ért el az idén, hogy több csapat nevezését csak a helyszín kapacitása miatt nem tudták elfogadni.

A verseny megnyitóján ismerték el Török Ferenc több évtizedes, a sportágért tett munkáját. A sihan, a Japán Harcművészeti Egyesület alapítójaként a 80-as évektől kezdve sok fekete övest kinevelt, és mindent elért, amit csak el lehetett egy vidéki klubbal.

Halmai Roland, a Senshi Karate-Do Egyesület elnöke a megnyitón elmondta, a karate egyre népszerűbb sportág Székesfehérváron.

„Ez nem csupán egy sport, hanem egy életérzés. A karate mindenkié.” – fogalmazott Halmai, aki szerint a sportág által tanított értékek, mint a tisztesség, fegyelem és a becsület fontos irányadók mindenki számára.

Nagy öröm, hogy a verseny a második évben kinőtte az István Király Általános Iskola tornatermének kereteit, reméljük, hogy a jövőben is tovább nő a népszerűsége – fogalmazott megnyitó beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki külön köszöntötte azokat a mestereket, akik évtizedekkel ezelőtt erős közösségeket alakítottak ki a városban a harcművészet által.

Székesfehérváron jelenleg három helyszínen tart edzéseket a Senshi Karate-Do Egyesület, az edzések helyszínéről és időpontjáról Facebook-oldalukon, ide kattintva tájékozódhatnak.