Tiszta szívvel foci - gőzerővel készülnek a következő szezonra a Koronázók

A holtszezonban is zajlik az élet a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapatánál, az őszi időszakban is számos fontos esemény zajlik a Koronázóknál. Túlzás nélkül állítható, történelmi idényre készül a csapat, hiszen fennállása óta első ízben a legmagasabb osztályban, a HFL-ben indul a csapat, sőt ezzel egy időben az osztrák Divízió IV. küzdelmeiben is megméreti magát a koronás alakulat.
2017.10.11. 09:24 |

Még a nyár végén sikerült megállapodni mindkét amerikai légióssal a folytatásról, Antonio Roane-t és Jebrai Regant is viszontláthatjuk kék-fehérben a következő szezonban is. Emellett az edzői stáb is jelentősen erősödött: a hazai futballélet meghatározó alakja, Kovács Sándor irányítja immár a fehérváriak védelmét.
Itt azonban nem állt meg az érkezők sora: előbb az Eger Heroes linebackere Mézes Dániel írt alá az Enthronershez, majd nem sokkal később a szeptemberben Szlovákia ellen a magyar válogatottban is bemutatkozó futó, Novakov Dávid is a székesfehérváriakat választotta következő állomáshelyéül. Az igazán nagy meglepetés azonban csak ezután következett, amikor kiderült: a Budapest Wolves alapítótagja, az egyik legnagyobb hazai futball legenda, a szintén magyar válogatott elpusztíthatatlan védő, Péter Csaba is Koronázó lesz a következő szezonban!

"Rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ilyen neves játékosok szeretnének Székesfehérváron játszani, és Magyarországon valóban egyedülálló körülmények között készülni" - mondta Pál Tibor Kornél vezetőedző. "Különösen nagy dolog ez annak fényében, hogy sportágunk amatőr, és itt az Enthronersnél a játékosok szabadidejükben, anyagi ellenszolgáltatás nélkül űzik ezt a gyönyörű játékot. Ez a felfokozott érdeklődés a klubunk iránt nagyon jó visszajelzés számunkra, hogy a rengeteg elvégzett munka igenis nem volt hiábavaló, és most már egyre többen, köztük magyar szinten kifejezetten magasan jegyzett játékosok tekintenek ránk karrierjük következő állomásaként. Emellett egy nagyon sikeres szeptemberi játékostoborzón is túl vagyunk, amelyen több futballmúlttal rendelkező sportoló is részt vett, de számos tehetséges újonc is a csapatunk részévé vált. Szükségünk is van a komoly létszámra, hiszen csapatunk a következő szezonban a HFL mellett az osztrák Divízió IV. küzdelmeiben is részt vesz, így legkevesebb 14 mérkőzést kell megvívnunk a jövő évben, ami elképesztően nagy fizikai megterhelés. Természetesen dolgozunk a csapat további megerősítésén, talán már a közeljövőben újabb bejelentéssel örvendeztethetjük meg szurkolóinkat" - tette hozzá sejtelmesen a vezetőedző.

Szeptember utolsó napján a csapat vezetősége az AFBÖ meghívására Salzburgban járt, ahol az osztrák bajnokság évadnyitó ülésén vettek részt. A sógorok is rendkívül elismerően nyilatkoztak a Takarodó úti körülményekről, a létesítményről, és az itthon már méltán hírhedtté vált fehérvári nézőseregről és  hangulatról. Ismertté váltak az ellenfelek is, a sorsolás eredményeképpen Bécsnél messzebb szinte nem is kell utazni az idegenbeli mérkőzésekre sem, úgyhogy tavasztól  kiváló túrák várnak a csapatra és az őket elkísérő szurkolókra egyaránt.

De hogy ne kelljen márciusig várni arra, hogy élőben is láthassuk a csapatot, arról egy november 4-i felkészülési meccsel gondoskodtak a Koronázók, amikor is felkészülési mérkőzésen az ukrán Kyiv Patriots ellen mutatja meg magát első ízben a formálódó fehérvári alakulat. Komoly presztízs csatára, kiélezett igazi futballünnepre számíthatnak a kilátogató nézők, a keménységükről és elszántságukról nevezetes ukránok biztosan mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék az Enthroners dolgát. Remélhetőleg ismét több ezer fanatikus buzdítja majd a hazai csapatot, a november 4-én 18 órakor kezdődő villanyfényes mérkőzésen.

A sikeres toborzás után természetesen nem áll meg a sportág népszerűsítése: október 15-én 15 órától Móron lesz látható a csapat a Wekerle sporttelepen, egy nyílt nap keretében, sőt már tervezés alatt van egy veszprémi nyílt edzés is. Az amerikai futball népszerűsége töretlenül, meredeken emelkedik felfelé, ezért egyre több Fehérvár környéki települést szeretne a csapat bevonni a programba.

Sport

 1. Egyetemi amerikai futball-vilgábajnokság lesz Székesfehérváron

  Szimbolikusan a székesfehérvári First Field-en erősítette meg dr. Cser-Palkovics András polgármester és Boda Gábor, a MAFSZ elnöke, hogy egy sikeres pályázatot és kedvező döntés követően immár biztos: 2020-ban Székesfehérváron rendezik meg a sportág egyetemi világbajnokságát.

  2017.12.12.
 2. Rúdugrók karácsonya a fehérvári atlétikai centrumban

  Ezüst hétvégén ismét rúdugrókkal telik meg a Regionális Atlétikai Centrum csarnoka. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi rúdugró versenyre, hivatalos nevén X-MAS CUP –ra közel százharminc nevezés érkezett! Ez a tavalyi indulói létszám majd duplája. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően idén először két napon át folynak majd a küzdelmek, kora délelőttől az esti órákig.

  2017.12.12.
 3. Amatőr asztaliteniszezők apraja-nagyja versengett hétvégén a Hétvezérben

  Az amatőr asztaliteniszezők számára a december Fehérváron a megmérettetés időszaka. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség hagyományos amatőr asztalitenisz versenyén 8-74 éves korú amatőrök indultak, hogy eldöntsék az érmek sorsát. A csoportos körmérkőzéses, illetve kieséses rendszerű játékokat Végh György versenybíró és Horváth Gabriella-Horváth István (FEMSZISZ) szervezők bonyolították le a Hétvezér Általános Iskola tornatermében.

  2017.12.11.
 4. Győztes bemutatkozás - harmadszor is legyőzte a Volán a Dornbirnt

  A szezon során harmadszor is legyőzte a Dornbirn gárdáját a Fehérvár AV19, pedig a voralbergi csapat legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert. Hannu Järvenpää győzelemmel debütált a Volán kispadján.

  2017.12.09.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak