Tiltakozik Székesfehérvár Önkormányzata Dobrev Klára kijelentése ellen

Székesfehérvár Önkormányzata tiltakozik Dobrev Klára európai parlamenti képviselő Nemzeti Emlékhelyet kisemmiző kijelentése ellen. Dobrev Klára európai parlamenti képviselő június 7-én Székesfehérváron tartott kampányrendezvényt. Képviselő asszonyt azonban csak addig érdekelték a fehérvári polgárok és Székesfehérvár, ameddig statisztának használhatta őket néhány fotó kedvéért. Képviselő asszony már másnap kiírta Facebook oldalára, hogy „senki sem mondta, hogy mennyire hiányzik már neki, (…) hogy Kásler Miklós megtalálja Mátyás király csontjait. Senki.”
2021.06.09. 10:07 |

Képviselő asszony jellegzetes budapesti, populista attitűddel Székesfehérvár városának egyik legfontosabb történelmi örökségét, ezzel pedig a több városunkat is érintő fejlesztést tartalmazó Árpád-ház programot és a Nemzeti Emlékhely méltó kialakítására vonatkozó fejlesztési elképzelést titulálja „semminek”. Városunkat, közösségünket alapvető identitásában alázza meg a kijelentés, mely egyben erős figyelmeztetés a fehérvári polgárok számára, hiszen mind tartalmában, mind időzítésében mutatja, hogy képviselő asszony érzéketlen a magyar történelem, közösségi tudat, a lokális ügyek és Székesfehérvár iránt is.

Dobrev Klára képviselő asszony retorikája kizárólag az Európai Parlamentben és a budapesti pártszékházakban favorizált értékrendnek kíván megfelelni, számára a székesfehérváriak is csak láthatóan eszközt, nem pedig célt jelentenek. Aggasztó, hogy képviselő asszony nem látja be a magyar történelem pontos ismeretének, a közösség életében betöltött szerepének jelentőségét, inkább ízléstelen kampányszövegeket gyárt belőle. Székesfehérvár Önkormányzata különösen ízléstelennek tartja ezt a gesztust közvetlenül képviselő asszony székesfehérvári látogatása után.
Székesfehérvár Önkormányzata visszautasítja Dobrev Klára képviselő asszony nyilatkozatát. Nyomatékosan kérjük a helyi ellenzéki képviselőket, hogy határozottan álljanak ki Dobrev Klára képviselő asszony városunkat megalázó kijelentése ellen és biztosítsák a fehérváriakat arról, hogy közéleti tevékenységük során a városunk, nem pedig politikai pártjuk, párttársaik érdekeit fogják képviselni, ennek keretében pedig támogatják a Nemzeti Emlékhely méltó kialakításának szükségességének gondolatát.

Székesfehérvár Önkormányzata - Cser-Palkovics András polgármester

Közélet

 1. Pénteken kezdődik a kilencedik Emlékparki Nyár a KEMPP-ben

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyarat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A két hónapon át tartó kulturális programsorozatban többek között koncerteken, kiállításokon vehet részt a közönség. A belépés díjtalan, a beltéri programok látogatásához kérik a védettségi igazolványt.

  2021.06.14.
 2. Június 20-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

  A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 20-ig.

  2021.06.14.
 3. Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós volt országgyűlési képviselő

  Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

  2021.06.13.
 4. A 77 évvel ezelőtti borzalomra emlékeztek Székesfehérváron

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 77. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2021.06.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4