Tematikus átadó piacnapot tart csütörtökön a Fehérvár Éléstár

Helyi Környzetünkért – Fenntarthatóság, környezettudatosság, vedd a helyit!címmel tematikus átadó piaci napot tart a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség. Július 1-jén, csütörtökön 16 órakor kezdődő programra minden érdeklődőt várnak a Jancsárkertbe.
2021.06.29. 10:55 |
Tematikus átadó piacnapot tart csütörtökön a Fehérvár Éléstár

A helyi és környékbeli termékekhez való hozzájutás egy újszerű formáját kínálja a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség, immár közel egy éve Székesfehérváron.

A koncepció által a termelők, a gazdák és a vásárlók közvetlenül találkozhatnak, ennek nagy előnye, hogy kiiktatják a szállítás környezetterhelő hatásait, minimálisra csökkentik a csomagolást, és a vevők egészségesebb, frissebb, fenntartható forrásból származó élelmiszereket kapnak.

A közösség most időben és tematikában is kibővített átadó napra várja az érdeklődőket a környezettudatosság jegyében, amellyel a fenntartható életet, a szezonalitásnak megfelelő étkezést és vásárlást kívánják propagálni.

A július 1-jén, csütörtökön 16 órakor kezdődő tematikus napon látni- és tennivalókkal, kóstolókkal és nyereményjátékkal is várják majd a Jancsárkertbe látogatókat.

A teljeség igénye nélkül lesz textil bevásárlás a Mum Goes Green csoporttal, lesz papírfonás Gulyás-Szabó Judittal, „Vedd, edd, védd a helyit!” rajzpályázat, betűkereső nyereményjáték, de bemutatót tart majd a Gaja Egyesület is.

Az átadónap részletes programja és a termelők listája megtalálható az esemény oldalán.