Tekerj az EFOTT-ra! - végig tekertek Sukoróról Fehérvárig

Immár második alkalommal adott otthont Székesfehérvár a „Tekerj az EFOTT-ra!” esemény ünnepélyes megnyitójának. Szerda délelőtt mintegy 150 jelenlegi, volt és jövendő egyetemista, főiskolás kerékpározott Sukoróról a koronázóvárosba.
2024.07.10. 15:29 |
Tekerj az EFOTT-ra! - végig tekertek Sukoróról Fehérvárig

A Városház térre érkezőket Mészáros Attila alpolgármester és Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke köszöntötte.

Magyarország egyik legsportosabb fesztiválja az EFOTT, melynek kiemelkedő programeleme a „Tekerj az EFOTT-ra!”. A nagy meleg ellenére idén is mintegy 150 fiatal pattant nyeregbe és a Velencei-tó partján két keréken érkezett Székesfehérvárra, az esemény ünnepélyes megnyitójára. A Városház téren a csapatot Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a város nevében.

„Ez a sportteljesítmények hete Székesfehérváron. Kedden a Gyulai Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon 47 ország olimpiai- és világbajnokai nyújtottak óriási teljesítményt a nagy melegben. A mai nap is sportosan telik, hiszen az EFOTT-ra érkező fiatalok közül sokan vállalkoztak arra, hogy Sukoróról eltekernek Székesfehérvárra majd vissza ebben a rekkenő hőségben. Külön öröm számunkra, hogy immár második alkalommal adhat otthont városunk a Tekerj az EFOTT-ra! rendezvénynek, és hogy idén az Óbudai Egyetem az EFOTT házigazdája.” – emelte ki az alpolgármester.

Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy közel 150 fiatal és régebb óta fiatal vállalkozott arra, hogy ezen a szép, nyári napon nyeregbe pattant. A sportos események sora ezzel még nem ért véget, hiszen a program csütörtökön futással folytatódik. Mint megtudtunk, a mai kerékpáros csapatból már 40 fő jelentkezett a holnapi megmérettetésre. Mind a napközbeni, mind az esti programokhoz jó szórakozást kívánt mindenkinek. A jelenlegi, egykori és leendő egyetemisták és főiskolások alkotta kerékpáros csapat egy kis pihenőt követően vágott neki az EFOTT-ra vezető távnak, hogy a Velencei-tóban egyet csobbanva, felfrissülve legyenek részesei a nyitónap eseményeinek.

Az EFOTT több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket mától július 14-ig a Velencei-tó partján.

Olyan előadók koncerteznek majd, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif. Az EFOTT a legtartalmasabb nappali programlehetőségeket kínálja a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, a központi gondolata pedig a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása.

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.