Tehetséges gyerekek segítésére nyert pályázatot a Tóvárosi Általános Iskola

A Nemzeti Tehetség Program „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó" pályázatán nyertes Tóvárosi Általános Iskolában nyitottak meg képzőművészeti tárlatot a program keretében alkotó diákok munkáiból szerdán. „A pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulók manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk." - emelte ki Schnee Zoltánné, az intézmény igazgatója a kiállítás megnyitóján.

2018.05.16. 17:14 |

Egy nagyszerű kiállítást nyithatunk ma meg, szeretném megköszönni Schnee Zoltánné, igazgatónak és Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnőnek, hogy elindultak a pályázaton és sikerre vitték. Ennek is köszönhető, hogy ezek a csodálatos alkotások elkészülhettek. A tehetséggondozás a képzőművészethez hozzátartozik, Székesfehérváron hagyományosan. Mindig kell, hogy legyen idő, mód, lehetőség és támogatás is, hogy a diákok a kötelező tanórák mellett is fejleszthessék tudásukat, kicserélhessék tapasztalataikat.” - hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell, ebben pedig sokat segít a művészet. Érzékenyebbé tesz minket, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticánk is, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység és a művészet, de nekünk kell segíteni felszínre hozni. Intézményünk fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett mindig is fontos volt az intézmény számára a művészeti nevelés. Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnő lelkesen tanítja gyermekeinket a képzőművészetek gyakorlására, szeretetére. Számos tanítványunk tanul tovább különböző művészeti iskolákban.” - emelte ki a tárlatot megnyitó beszédében Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette: „a pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulóik manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk."

Közélet

 1. Nyolcvanhárman vehettek át elismerést a Vöröskereszt világnapi ünnepségén

  Több mint nyolcvanan vehettek át különböző elismeréseket pénteken Székesfehérváron, az idén 137 éves Magyar Vöröskereszt világnapi ünnepségén. Szombaton Soponyán folytatódik az ünnep a Humanitárius Települések VIII. Országos Találkozóján.

  2018.05.25.
 2. Tudástőzsdére várják a diákokat a Corvinus Székesfehérvári Capusán

  A BCE Székesfehérvári Campusán idén második alkalommal lesz Tudástőzsde június 4-e és június 6-a között, amely során hasznos és szórakoztató előadásokat kínálnak a 13-17 éves korosztály számára. Osztályokat, diákcsoportokat várnak, hogy együtt tölthessenek egy napot a Corvinus hamisítatlan légkörében, az egyetem legkiválóbb oktatóival.

  2018.05.25.
 3. LécsőházŐr program - lépcsőházi kamerák is segíthetnek a betörések ellen

  Fejér megyében is útjára indult a LépcsőházŐr program, ami a lépcsőházak biztonságának fokozása és a lakók szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében jött létre. A szolgáltatással kapcsolatos általános tudnivalókról és technikai feltételekről tartottak szerdán megbeszélést Székesfehérváron.

  2018.05.23.
 4. Együttműködés, robotika és gyártásautomatizálás - Ipar nap az Óbudain

  Óbudai Egyetem Ipar Napján írta alá az Alba Regia Műszaki Kar és az Arconic-Köfém a stratégiai partnerségi megállapodását. A szakmai napon elsősorban az ipar 4.0-hoz kapcsolódó olyan témák kerültek szóba mint a robotika vagy a gyártásautomatizálás illetve az egyetem és a vállalatok együttműködése volt a középpontban.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek