Tehetséges gyerekek segítésére nyert pályázatot a Tóvárosi Általános Iskola

A Nemzeti Tehetség Program „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó" pályázatán nyertes Tóvárosi Általános Iskolában nyitottak meg képzőművészeti tárlatot a program keretében alkotó diákok munkáiból szerdán. „A pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulók manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk." - emelte ki Schnee Zoltánné, az intézmény igazgatója a kiállítás megnyitóján.

2018.05.16. 17:14 |

Egy nagyszerű kiállítást nyithatunk ma meg, szeretném megköszönni Schnee Zoltánné, igazgatónak és Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnőnek, hogy elindultak a pályázaton és sikerre vitték. Ennek is köszönhető, hogy ezek a csodálatos alkotások elkészülhettek. A tehetséggondozás a képzőművészethez hozzátartozik, Székesfehérváron hagyományosan. Mindig kell, hogy legyen idő, mód, lehetőség és támogatás is, hogy a diákok a kötelező tanórák mellett is fejleszthessék tudásukat, kicserélhessék tapasztalataikat.” - hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell, ebben pedig sokat segít a művészet. Érzékenyebbé tesz minket, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticánk is, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység és a művészet, de nekünk kell segíteni felszínre hozni. Intézményünk fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett mindig is fontos volt az intézmény számára a művészeti nevelés. Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnő lelkesen tanítja gyermekeinket a képzőművészetek gyakorlására, szeretetére. Számos tanítványunk tanul tovább különböző művészeti iskolákban.” - emelte ki a tárlatot megnyitó beszédében Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette: „a pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulóik manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk."

Közélet

 1. Fogyatékkal élők juthatnak kommunikációs eszközökhöz - még jelentkezhet a programra

  Fogyatékkal élő emberek juthatnak korszerű info-kommunikációs eszközökhöz a „Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése” elnevezésű országos program keretében. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 600 fő mozgáskorlátozott embert támogat olyan eszközökkel, amelyek a mindennapi ügyintézést, a képzéseket és a munkavállalást segítik. Ilyen eszközök az egérkiváltó eszközök, a speciális billentyűzetek, kapcsolók vagy tekintetkövető eszközök. 

  2018.09.20.
 2. A hagyomány folytatódik - gólyabál lesz október 10-én a Magyar Királyban

  Ebben az évben már a harmadik Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál várja a városban tanuló elsőéves egyetemi hallgatókat október 10-én. A Hotel Magyar Király kapui 20.30 órakor tárulnak ki, a buli hajnalig négyig tart majd bálkirálynő- és bálkirályválasztással, tombolával és persze kiváló zenékkel.

  2018.09.20.
 3. Mise és közös imádság vasárnap a Szőlő utcai keresztnél

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek szabadtéri misét a Szőlő utcai keresztnél, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A vasárnap 15 órakor kezdődő misét Tóth Tamás esperes, plébános celebrálja.

  2018.09.20.
 4. Hétfőn lesz a hagyományos Szent Gellért napi pedagógus konferencia Fehérváron

  Szeptember 24-én, hétfőn 10 órakor kezdődik a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos Szent Gellért napi pedagógus konferenciája. Szent Gellért püspök, vértanú személyében a katolikus iskolák égi pártfogójukat köszöntik. A konferencián az egyházmegye 9 nevelési-oktatási intézményéből érkeznek pedagógusok, püspöki biztosok, az egyházmegye iskoláinak nevelő testületei és az óvodák delegációi, hogy a vértanú püspökre, a katolikus iskolák pártfogójára emlékezzenek.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek