Tehetséges gyerekek segítésére nyert pályázatot a Tóvárosi Általános Iskola

A Nemzeti Tehetség Program „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó" pályázatán nyertes Tóvárosi Általános Iskolában nyitottak meg képzőművészeti tárlatot a program keretében alkotó diákok munkáiból szerdán. „A pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulók manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk." - emelte ki Schnee Zoltánné, az intézmény igazgatója a kiállítás megnyitóján.

2018.05.16. 17:14 |

Egy nagyszerű kiállítást nyithatunk ma meg, szeretném megköszönni Schnee Zoltánné, igazgatónak és Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnőnek, hogy elindultak a pályázaton és sikerre vitték. Ennek is köszönhető, hogy ezek a csodálatos alkotások elkészülhettek. A tehetséggondozás a képzőművészethez hozzátartozik, Székesfehérváron hagyományosan. Mindig kell, hogy legyen idő, mód, lehetőség és támogatás is, hogy a diákok a kötelező tanórák mellett is fejleszthessék tudásukat, kicserélhessék tapasztalataikat.” - hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell, ebben pedig sokat segít a művészet. Érzékenyebbé tesz minket, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticánk is, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység és a művészet, de nekünk kell segíteni felszínre hozni. Intézményünk fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett mindig is fontos volt az intézmény számára a művészeti nevelés. Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnő lelkesen tanítja gyermekeinket a képzőművészetek gyakorlására, szeretetére. Számos tanítványunk tanul tovább különböző művészeti iskolákban.” - emelte ki a tárlatot megnyitó beszédében Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette: „a pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulóik manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk."

Közélet

 1. Évértékelés a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ tanácskozásán

  Hagyományos, éves, gyermekvédelmi szakmai tanácskozásukra gyűltek össze a fehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai egységeinek szakemberei kedden délután a Hiemer-házban. Az eseményen részt vettek az alapellátásban és a szociális alapszolgáltatásban résztvevő intézmények képviselői, a jelzőrendszer tagjai, valamint a Kormányhivatal gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó szakemberei is.

  2019.02.19.
 2. Hatpöttyös és Ezredéves együttműködés - megújult a tálalókonyha is

  Megújult a tálalókonyha az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI Ezredéves tagiskolájában. Az idei tanévtől a Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft. vette át a diákok étkeztetését és jelentős felújítások történtek a konyhában. A vállalkozásnál munkahelyi gyakorlatot is töltenek az iskola 11., illetve 12. évfolyamos tanulói.

  2019.02.19.
 3. Február 28-ig lehet jelentkezni az Alba Regia Ösztöndíjpályázatra

  Ismét meghirdette a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelét segítő ösztöndíj pályázatait Székesfehérvár Önkormányzata. Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatra és az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj Pályázatra február 28-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.02.19.
 4. Ápolók ünnepe a Szent György Kórházban - Siák Gabriella az Év ápolója

  Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első országos főápolónőjének szobránál tisztelegtek hétfőn, Székesfehérváron, a Magyar Ápolók Napján. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi auditóriumában átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat, amelyeket Siák Gabriella, diplomás ápoló és Takáts Anikó, vezető asszisztens kaptak. „Tiszteletbeli ápoló” lett Dr. Kozma Péter Tamás, ortopédus főorvos.

  2019.02.18.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek