Tehetséges gyerekek segítésére nyert pályázatot a Tóvárosi Általános Iskola

A Nemzeti Tehetség Program „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó" pályázatán nyertes Tóvárosi Általános Iskolában nyitottak meg képzőművészeti tárlatot a program keretében alkotó diákok munkáiból szerdán. „A pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulók manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk." - emelte ki Schnee Zoltánné, az intézmény igazgatója a kiállítás megnyitóján.

2018.05.16. 17:14 |

Egy nagyszerű kiállítást nyithatunk ma meg, szeretném megköszönni Schnee Zoltánné, igazgatónak és Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnőnek, hogy elindultak a pályázaton és sikerre vitték. Ennek is köszönhető, hogy ezek a csodálatos alkotások elkészülhettek. A tehetséggondozás a képzőművészethez hozzátartozik, Székesfehérváron hagyományosan. Mindig kell, hogy legyen idő, mód, lehetőség és támogatás is, hogy a diákok a kötelező tanórák mellett is fejleszthessék tudásukat, kicserélhessék tapasztalataikat.” - hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell, ebben pedig sokat segít a művészet. Érzékenyebbé tesz minket, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticánk is, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység és a művészet, de nekünk kell segíteni felszínre hozni. Intézményünk fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett mindig is fontos volt az intézmény számára a művészeti nevelés. Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnő lelkesen tanítja gyermekeinket a képzőművészetek gyakorlására, szeretetére. Számos tanítványunk tanul tovább különböző művészeti iskolákban.” - emelte ki a tárlatot megnyitó beszédében Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette: „a pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulóik manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk."

Közélet

 1. November 19-én kezdődik a Szent Erzsébet napi adománygyűjtés az Öreghegyen

  Idén novemberben már hetedik alkalommal szervez adomány-gyűjtést az Öreghegyi Közösségi Ház a nehéz körülmények között élő emberek megsegítésére. Játékokat, felnőtt- és gyermekruhákat, cipőket, ágyneműket, lakástextileket, háztartási gépeket, kisebb bútorokat, könyveket és játékokat és tartós élelmiszereket gyűjtenek.

  2018.11.14.
 2. Egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki országszerte - Fehérváron mutatták be a programot

  Az „Egynapos sebészeti fejlesztésekről Székesfehérváron” című szakmai konferenciához kapcsolódva sajtótájékoztatón mutatták be szerdán, Fehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Aktív fekvőbeteg-ellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével” elnevezésű programját, amelynek keretében egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki országszerte18 fekvőbeteg-ellátó intézmény 20 helyszínén. 

  2018.11.14.
 3. In memoriam Takács László (1927-2018)

  Székesfehérvár Önkormányzata, a gyászoló családdal közösen, szomorú szívvel adja hírül, hogy november 13-án, kedden reggel 91 éves korában elhunyt Takács László, városunk egykori alpolgármestere. 

  2018.11.14.
 4. A Családok éve jegyében kerül sor az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokra

  Öt napot és öt tematikus nagyrendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok november 19-e és november 23-a között. Külön napot szentelnek majd a gyermekeknek, a nevelőszülőknek, a szakmának, a támogatóknak, a rendezvénysorozat pedig nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben.

  2018.11.13.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek