Tehetséges gyerekek segítésére nyert pályázatot a Tóvárosi Általános Iskola

A Nemzeti Tehetség Program „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó" pályázatán nyertes Tóvárosi Általános Iskolában nyitottak meg képzőművészeti tárlatot a program keretében alkotó diákok munkáiból szerdán. „A pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulók manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk." - emelte ki Schnee Zoltánné, az intézmény igazgatója a kiállítás megnyitóján.

2018.05.16. 17:14 |

Egy nagyszerű kiállítást nyithatunk ma meg, szeretném megköszönni Schnee Zoltánné, igazgatónak és Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnőnek, hogy elindultak a pályázaton és sikerre vitték. Ennek is köszönhető, hogy ezek a csodálatos alkotások elkészülhettek. A tehetséggondozás a képzőművészethez hozzátartozik, Székesfehérváron hagyományosan. Mindig kell, hogy legyen idő, mód, lehetőség és támogatás is, hogy a diákok a kötelező tanórák mellett is fejleszthessék tudásukat, kicserélhessék tapasztalataikat.” - hangsúlyozta köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell, ebben pedig sokat segít a művészet. Érzékenyebbé tesz minket, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticánk is, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység és a művészet, de nekünk kell segíteni felszínre hozni. Intézményünk fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett mindig is fontos volt az intézmény számára a művészeti nevelés. Strasszerné Gömöri Dorottya tanárnő lelkesen tanítja gyermekeinket a képzőművészetek gyakorlására, szeretetére. Számos tanítványunk tanul tovább különböző művészeti iskolákban.” - emelte ki a tárlatot megnyitó beszédében Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette: „a pályázat útján égetőkemencét, mángorlópadot és egyéb más eszközöket is vásárolhattunk az intézménynek, így képzőművészeti tevékenységünk kiszélesedhetett, bővült a tanulóik manuális készségeit fejlesztő eszközeink tára, így még jobban kiteljesedhet kreativitásuk."

Közélet

 1. Szombaton Fehérvárra érkezik Böjte Csaba és Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.20.
 2. Óvodákat követően beteg gyerekeket segítettek Fehérvár legjobb sportolói

  A „Gólokkal az óvodákért, a város legjobb sportolóival" jótékonysági akció eseményén a Fehérvár AV19, a Fehérvár Enthroners és az Alba Fehérvár játékosai által felajánlott dedikált mezek 230 ezer forintért, míg az Alba Plaza és a Mol-Vidi FC által licitre bocsájtott labda 70 ezer forintért kelt el, így összesen 300 ezer forinttal támogatták a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályát. Az adományokat csütörtökön adták át az Alba Plazaban.

  2018.07.19.
 3. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.19.
 4. A 90 esztendős Rozsics Lajosné, Marika nénit köszöntötték

  A 90 esztendős Rozsics Lajosné Marika nénit köszöntötte otthonában Mészáros Attila alpolgármester. Marika néni a Felvidékről származik. Ifjú, kisgyermekes anyaként élelmezésszervezési feladatokat látott el a székesfehérvári diákotthonban, majd a mezőgazdasági főiskola gazdasági igazgatója lett, innen ment nyugdíjba.

  2018.07.19.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek