Távozik az Alba Fehérvártól Markovics Luka és Csorvási Milán

Két magyar játékosa távozását jelentette be a fehérvári kosárcsapat a honlpján. Az előző idényekben a csapatkapitányi tisztséget is betöltő Markovics Luka, valamint a korábbi válogatott Csorvási Milán is másik csapatban folytatja. Az U20-as csapat bajnoki ezüsttel zárt hétvégén.
2021.06.08. 15:48 |

"Elhagyja az Alba Fehérvárt az elmúlt két évben a csapatkapitányi teendőket is ellátó bedobó, Markovic Luka, valamint a center, Csorvási Milán. Mindketten 2019 nyarán tértek vissza a koronázóvárosba, két szezonon át erősítették együttesünket.
- A két játékos szerződése az idény végén lejárt, távoznak klubunktól. Köszönjük az egyesületünkért tett szolgálataikat, további pályafutásokhoz sok sikert kívánunk – közölte az ügyvezető, Simon Balázs" - olvasható az albakosar.hu klubhonlapon.

Az Alba Fehérvár ötödik helyen végzett a bajnokságban, miután a rájátszás első körében 3-2-re alulmaradt a Debrecennel szemben. A keretben jelenleg Vojvoda Dávidnak és a fiataloknak van szerződése a következő szezon(ok)ra. Utóbbiak, vagyis Lukács Norbert, Balsay Ádám, Takács Martin, Takács Milán, Kass Balázs, Sodiq Awogbemi is tagjai voltak a hétvégén bajnoki döntőben érdekelt U20-as együttesnek, amely a Körmenddel játszott a döntőben. A vasiak nyertek, így Pethő Ákos csapata ezüstéremmel zérta az utánpótlás-szezont.

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak